Balkenende tot op het bot fout

Stommeling Jones als kamerclown
Wij hebben een schijthekel aan Balkenende, al was het maar omdat hij met iedere dag dat zijn huidige neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet nog niet gevallen is het verschil tussen de gevaarlijke vorm van godsdienstwaanzin waar hij toch al aan leed en het denken dat je god zelf bent meer uit het oog lijkt te verliezen.

De deense vlag
Zodra wij die rotkop op de buis zien, krijgen wij kotsneigingen en dat geldt trouwens ook als we dat zeikstemmetje van hem op de radio horen, waardoor wij nogal vaak de autovoorruit aan de binnenkant moeten schoonmaken, maar dat is hier even niet ter zake. Deze man, die denkt dat fatsoen iets is wat je moet 'doen' in plaats van het te hebben (zie ook ons genuanceerde betoog in 'Gore klootzak roept op tot meer fatsoen'), heeft ons vandaag bloedgolven weten te bezorgen door zijn schijnheilige slecht gespeelde woedeuitbarsting naar aanleiding van de feestelijkheden rond oud en nieuw.

Het valt soms in een politicus te prijzen als hij niet primair reageert (hoewel die Britse politicus die meteen begon te meppen toen iemand hem, ongetwijfeld terecht, maar dat doet er niet toe, uitschold daarmee bij ons wel heel veel goodwillpunten scoorde, want zelfs als je een luldebehanger eersteklas bent, hoef je niet meteen alles te pikken), maar er is een verschil tussen secundair, tertiair of met een ander air reageren en stompzinnig effectbejag.

De slecht gespeelde woede van de ongegeneerd onbeschofte Balkenende kwam veel te laat om nog oprecht te kunnen zijn. Die lul heeft eerst tien dagen de tijd genomen om eens rustig te bekijken hoe hij uit het in brand steken van auto's, scholen en hulpverleners (oh neen, die laatsten zijn alleen maar onheus bejegend, dus dat scheelt al) zo veel mogelijk munt zou kunnen slaan.

Wij reageren vrij primair, dus wij waren al onderweg om, uitsluitend om Jeepee 'ik ben een god in 't diepst van mijn gedachten' Kreukel te pesten, de dichtstbijzijnde school in brand te steken, maar gelukkig realiseerden wij ons op tijd dat dat de kleuterschool was waar het dochtertje van onze stagiaire te zijner tijd waarschijnlijk heen moet, dus toen hebben we het maar niet gedaan. Bovendien zouden we eerdergenoemde fatsoensrukker (een fatsoensrukker is iemand die heel erg op zichzelf geilt en die klaarkomt als hij het woord fatsoen uitspreekt) daarmee vreselijk in de kaart gespeeld hebben.

Omdat wij nu verwacht worden op de wekelijkse redactieborrel, gaan we de rest van ons betoog kort houden en zeggen wij nog slechts dat wij Balkenende's uitdrukking "tot op het bot fout" vooral op hemzelf van toepassing achten en dat wij het in de hier besproken (ook al heeft u dat misschien niet zo gemerkt, maar dat komt, het is al heel gezellig in de kantine, dus wij hebben echt vreselijke haast, doch dit terzijde) uiting (zal wel een toespraak geweest zijn) buitengewoon schrijnend vonden dat Jeepeetje het zielige premiertje zijn woorden iets menselijks probeerde mee te geven door een lulverhaal over de arme kindertjes die nu hun tekeningen kwijt waren. Het is natuurlijk heel naar voor die kindertjes (nemen wij aan), maar in de context was het vooral heel erg gekunsteld.

Nu ja, ons heeft het een nieuw begrip opgeleverd. Fatsoensrukker. Hoe komen we erop.

NOOT VAN UW CAPTAIN: Wij hebben even gekeken, maar Stommeling Jones is niet de eerste die het begrip fatsoensrukker gebruikt. Het is voor hem waarschijnlijk nieuw, maar op dit moment levert het al 15 treffers op bij Google. Zijn definitie vinden wij heel aardig. Zijn betoog snappen wij niet helemaal, maar met wat wij wel snapten waren wij het eens en dan vinden wij het allang best.

11-01-2008 18.04 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere