Ernest Louwes heeft rare fans

De Grote Vrager wees ons er gisteren op dat er iemand op onze webzijde terecht was gekomen vanaf http://ernestlouwes.web-log.nl/

Toen wij van hem de volledige skakel gekregen hadden, bleek ons dat iemand bij het stukje 'Het Doolhof van de Onschuld...' een verwijzing had geplaatst naar ons stukje 'Wim Dankbaar, een raar mannetje?'. Toen wij daar toch waren, hebben we meteen het bijbehorende stukje even gelezen en zagen onder andere:

"Ooit begon ik dit log omdat ik ervan overtuigd was dat Ernest Louwes 100% onschuldig is aan de brute, weerzinwekkende moord op de weduwe Wittenberg. Ik dacht dat te zien aan de beelden van 2004, de beelden van een vechtende Ernest die weigerde opnieuw de cel in te gaan voor een moord die hij zei niet gepleegd te hebben. Indertijd legde ik alles anders uit, alles in zijn voordeel. Ik wilde het zo graag geloven. [...]

Inmiddels ben ik 'omgegaan', heb ontdekt dat alles wat in zijn voordeel leek te pleiten ook anders en ja, ook simpeler kan worden uitgelegd. Helaas in zijn nadeel, maar toch."

Wij hadden al een poos de indruk dat Ernest Louwes volkomen terecht veroordeeld is, maar er zijn nog steeds mensen die menen hier met een gerechtelijke dwaling te maken menen te hebben. Een deel van die mensen zit nu te bij 'Het Doolhof van de Onschuld...' te discussiëren.

Het aantal reacties aldaar loopt snel op en het wartaalgehalte is hoog. Wij krijgen de indruk dat de respondenten elkaar al heel lang kennen, waardoor het geheel vooral doet denken aan een soort gezelligheidsclub waarvan de leden het met elkaar oneens geraakt zijn. Gezien de persoonlijke aanvallen die men er op elkaar loslaat, valt het met de gezelligheid trouwens wel mee, doch dit terzijde.

Misschien zou deze informele Ernestlouwesfanclub beter hetzelfde kunnen doen als de Society for Putting Things on Top of Other Things en de boel opheffen:

"Mr Cutler: Er, Cutler, Staffordshire. Um ... well, Mr Chairman, it's just that most of the members in Staffordshire feel... the whole thing's a bit silly.

(Cries of outrage. Chairman leaps to feet.)

Sir William: Silly SILLY!!
(he pauses and thinks) Silly! I suppose it is, a bit. What have we been doing wasting our lives with all this nonsense (hear, hear). Right, okay, meeting adjourned for ever."


02-04-2008 09.38 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere