Lekkere pannekoeken, maar veel te duur

Vroeger kwamen wij veel vaker in cafees dan tegenwoordig.Dat heeft niet alleen met de leeftijd te maken, maar ook met de prijzen. De prijzen in de horeca waren altijd al absurd, in dier voege dat je, toen we de gulden nog hadden, voor een pilsje een bedrag moest neertellen waarvoor je je thuis al redelijk kon bezatten. "Maar", zei je dan: "in het café kan ik achter de wijven aan en thuis heb ik alleen mijn moeder, (Of "mijn vrouw", "mijn vriendin", "de muren die op me af komen") dus dat mag best wat kosten."

Voor de jongeren geldt dat misschien nog steeds, alleen zijn die jongeren misschien wel gek maar niet helemaal achterlijk, dus die gaan eerst ergens lekker indrinken en als het daar gezellig genoeg is, bereiken ze de horecagelegenheden niet eens meer.

Op NUjij.nl lazen wij: 'Bezoekers horeca geven steeds minder fooi'. Wij hebben daar de volgende reactie achtergelaten:

"Mij verbaast het vooral dat de horeca nog bezoekers heeft. Vanmiddag moest ik in het pannekoekenhuis (viering van de verjaardag van onze stagiaire [...] ongeveer 10 euri per pannekoek afrekenen. Godverdomme TIEN EURO PER PANNEKOEK! Voor dat bedrag bak je godverdomme genoeg pannekoeken voor een hele week.

En dan mag je na afloop van zo'n gematigd festijn nog niet eens een sigaar opsteken ook."

Fooi hebben wij niet gegeven. Die bewaren we voor de pizzakoerier.

29-04-2008 09.33 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere