Streekbus blijkt oorzaak fileproblematiek

Wij weten niet of het voor u onverwacht kwam, maar wij hadden er rekening mee gehouden: de ochtendspits was vandaag niet veel drukker dan anders.Van een onzer correspondenten in het bedrijfsleven hoorden wij zelfs dat de ochtendspits aanmerkelijk minder druk was dan normaal. Nu vraagt u zich misschien af, waarom de ochtendspits überhaupt drukker geweest had moeten zijn en dat gaan wij u vertellen.

Volgens sommige mensen zou de afgelopen ochtendspits drukker uitvallen dan normaal omdat het streekvervoer staakt. Een staking voor onbepaalde tijd nog wel. Volgens de theorie, hoewel, een theorie is het eigenlijk niet eens, zouden al die mensen die nu niet met de bus of de door streekvervoersbedrijven geëxploiteerde trein naar hun werk of school konden, de auto pakken. Ha.

Haha. Ha. Als je een auto hebt, die je kunt pakken, ga je niet met de streekbus of de door een streekvervoersbedrijf geëxploiteerde trein. Dat is namelijk om te beginnen altijd langzamer en vervolgens vaak nog duurder ook. Het streekvervoer is er voor mensen die geen te pakken auto hebben. Scholieren, milieuterroristen, ecofascisten, andere mensen zonder rijbewijs, alsmede mensen die zich geen auto kunnen veroorloven, die gaan met de bus.

Dat de ochtendspits minder druk was dan normaal, is vermoedelijk geheel te danken aan eerdergenoemde staking. Hieruit kunnen wij concluderen dat het de bussen zijn, die voor de files zorgen. In het kader van de oplossing van de fileproblematiek verdient het derhalve aanbeveling, de streekbus voortaan te weren van de snelweg.

En ze mogen van ons natuurlijk heel lang blijven staken, maar dat had u al begrepen.02-06-2008 10.42 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere