Feestelijk tien meter naast het bedoelde beginpunt

Wij doen wel eens blokken bouwen, zoals dat zo mooi heet.Wij doen dat dan met het dochtertje van onze stagiaire, want zonder het dochtertje hebben wij er verrassend weinig reden toe. Het komt er meestal op neer dat wij een huisje moeten bouwen en dat zij dat dan omschopt.

Afhankelijk van hoeveel tijd en zin wij hebben, willen wij er soms best werk van maken en proberen wij iets echt moois te bouwen, waarbij wij van tevoren een plan in ons hoofd hebben. Als wij ons dan verrekend hebben en verkeerd begonnen blijken te zijn, hebben wij zwaar de pest in. Wij hebben dan ook medelijden met de aannemer uit het onderstaande stukje (bron: RTV Utrecht), waarbij wij overigens onvermijdelijk ook aan de heer Biels, uw weet wel, die van Biels & Co moesten denken. Het zal wel weer de schuld zijn van neef Eef:

"NIEUWEGEIN - De bouw van openbare school De Toonladder in Nieuwegein is stopgezet. Op de Galecopperweg is op de verkeerde plek begonnen met de bouw.

De eerste paal werd vorige maand feestelijk tien meter naast het bedoelde beginpunt geslagen. De aannemer gebruikte daarvoor een heipaal van 17 meter, waarop alle schoolkinderen hun naam mochten schrijven. Een leerling mocht vervolgens op de knop drukken, waardoor de paal de grond in ging.

De gemeente onderzoekt wat er mis is gegaan.
"
Met name de mededeling dat de eerste paal "feestelijk tien meter naast het bedoelde beginpunt geslagen" werd, werkt ons enorm op de lachspieren.

- "Goh, wat zie jij er feestelijk uit".
- "Dank je. Ja, dat komt, we hebben een feestje van school. We gaan de eerste paal voor de nieuwbouw tien meter naast het bedoelde beginpunt slaan."
- "Jee, wat leuk. Dat is nog eens wat anders."
- "Dat kun je wel zeggen. Het is een ideetje van de juffrouw van handvaardigheid. Dadaïstisch, noemde zij het. Ze zei dat ze er jaren over gedaan had om iets te vinden dat het colaflesje, of flesje cola, van Wim T. Schippers zou overtreffen, zei ze. Zoiets."
- "Nou, mij benieuwen."27-06-2008 13.03 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere