Luipaard motiveert hardlopers

Stommeling Jones op de atletiekbaan
Wij kunnen zelf voorlopig even niet hardlopen, maar als wij dat wel konden, zouden wij best willen deelnemen aan de avontuurwedloop in het Knysna-bos.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wij daar een heel goede tijd zouden kunnen neerzetten, want wij zijn van nature als de dood voor luipaarden, dus de externe motivatie uit het stukje 'SUID-KAAP: Luiperd sal avonturier-drawwers weer ‘motiveer’', is aan ons welbesteed:

" KNYSNA. – ’n Luiperd wat vermoedelik bly in ’n deel van die Knysna-bos waar ’n avontuurwedloop binnekort gehou word, kan deelnemers (weer) aanspoor om vinniger by die wenpaal uit te kom.

Toe twee mans nou die dag die roete vir vanjaar se wedloop opgestel het, het hulle die luiperd by ’n rivier sien water suip, volgens mnr. Chris Crewdson, van die geleentheidsorganiseerder Magnetic South.

Dié groot kat was bra knorrig en het van tyd tot tyd sy stem duidelik laat hoor.

’n Boer het die luiperd glo verlede jaar by ’n watergat naby een van die elektroniese beheerpunte gesien.

Die organiseerders het terselfdertyd op luiperdspore afgekom toe hulle bosgedeeltes van die roete gaan verken het. Die avontuurwedloop, die Petzl Adventure Nights, bestaan uit die Salomon Night Run and the Vaude Night Bike. Dit word Sondag en Maandag by Portland Manor in Rheenendal, naby Knysna, gehou.

[...]

Maar deelnemers aan die wedloop hoef nie katvoet vir die luiperd te wees nie. Die organiseerders meen die dier sal eerder katvoet vir die deelnemers wees. Luiperds is oor die algemeen maar sku vir mense en word selde in die bos bemerk. "

"Luiperds is oor die algemeen maar sku vir mense en word selde in die bos bemerk." Jawel, maar deze (of is het nou "dit luipaard"? Hm. Dat moesten we maar eens bij de Grote Vrager navragen, maar nu niet) is wel "bra knorrig". En wij denken dat een luipaard die of dat een avonturier-drawwer voorbij ziet komen best eens van de veronderstelliing zou kunnen uitgaan dat de avonturier-drawwer banger is voor grote katten dan grote katten voor avonturier-drawwers.
Grote kat01-07-2008 12.10 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere