Gemeenten willen het inbrekers makkelijker maken

Wij lezen met enige regelmaat over inbrekers die "overlopen" worden door de bewoner van het huis waar ze aan het inbreken zijn.Soms slaagt de bewoner er zelfs in om de inbreker te overmeesteren en over te dragen aan de toegetraagde (een grapje: het tegenovergestelde van toegesnelde. Hahahahahaha) politie. Zelfs zijn er bewoners die het in hun hoofd halen de inbreker daarbij te mishandelen.

Dit alles gaat een aantal gemeenten in de provincie Utrecht te ver. Zij zouden het liefst zien dat inbrekers alleen nog inbreken bij mensen die zich niet kunnen verdedigen, te weten invaliden en hulpbehoevende bejaarden. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan ze nu stickers op de deur plakken bij de genoemde kwetsbare groepen. Ze verkopen het natuurlijk anders, maar daar trappen wij niet in:

"WOERDEN - Een sticker op de deur moet mensen met een beperking redden als er een ramp gebeurt. Het is een idee van vijf gemeenten in het westen van de provincie Utrecht.

Met de sticker wordt het voor hulpdiensten makkelijker om bij calamiteiten de risico's in te schatten. Maar volgens voorzitter Ineke Korver van het platform Gehandicapten Woerden zien veel mensen de maatregel als een inbreuk op hun privacy.

Wethouder Zorg Marjan Haak zegt dat het plaatsen van de sticker vrijwillig is, maar wil er wel alles aan doen om gehandicapten te overtuigen van de noodzaak.
"
Wij zouden graag zien dat de verantwoordelijken, waaronder "Wethouder Zorg Marjan Haak" geheel vrijwillig een enorme sticker op hun deur plaatsen met daarop de volledige inventaris van hun woning alsmede een lijst van de tijden waarop zij niet thuis zijn.

01-08-2008 14.54 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere