Nederlandsche bank valt om

StommelingJones
De Amerikaanse hypotheekgiganten Freddie Mac en Fannie Mae zijn 'omgevallen', zoals dat schijnt te heten en ook in het geval van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers hebben wij het werkwoord omvallen inmiddels horen gebruiken, dus dat zal dan wel de vigerende term zijn.

"Zouden Nederlandse banken ook kunnen omvallen", zo vroegen wij ons af en wij zijn daar ogenblikkelijk mee gaan experimenteren. Wij waren niet in de gelegenheid om de SNS Bank, Aegon Bank, ASN Bank, Fortis, ABN Amro, Rabobank, ING Bank, Credit Europe, DSB Bank, Artesia of de Friesland Bank, om er maar eens een paar te noemen, aan onze proef te onderwerpen, maar wij beschikten wel over een Nederlandsche bank waar wij onze test op los konden laten.

Als wij zeggen Nederlandsche bank, bedoelen wij een Nederlandsche bank, hoewel het ding officieel een Oud-Hollandsche bank schijnt te zijn, maar een kniesoor die daar op let. Onze proefneming verliep als volgt: eerst hebben wij geprobeerd de bank om te duwen door van achteren tegen de rugleuning te duwen. De bank bleef staan. Vervolgens hebben wij de bank topzwaar gemaakt en opnieuw van de achterzijde geduwd. De bank bleef nog steeds staan. Hierna zijn wij omgelopen en hebben de rugleuning van de voorkant een zetje gegeven. Aangezien de bank nog steeds topzwaar was, sloeg hij met een donderende klap tegen de grond. Daarna hebben wij de bank rechtop gezet en de verzwaring verwijderd. Ook nu bleek het niet moeilijk de bank te laten omvallen door aan de voorkant tegen de rugleuning te duwen. Ook met het optillen van de voorzijde van de bank hebben wij goede resultaten behaald. Zelfs het optillen van de achterzijde om de bank voorover te laten vallen bleek effectief.

Onze conclusie luidt derhalve dat onze Nederlandsche bank tamelijk makkelijk omvalt.

NOOT VAN UW CAPTAIN: Nu snappen wij waarom Stommeling Jones tot diep in de nacht bezig is geweest met het omgooien van meubilair in onze redactievilla. Wij snappen echter niet waar hij het idee vandaan heeft dat de bovengenoemde bank een Oud-Hollandsche bank zou zijn, daar het hier een gewone, zij het tamelijk oude, kantoorbank betreft, zoals u op onderstaande foto kunt zien.

Een Nederlandsche bank24-09-2008 08.29 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere