Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau

Stommeling Jones met een helm op
Wij lezen het Algemeen Dagblad niet, aangezien wij geen kruidenier zijn en ook nix met kruideniers hebben, dus het onderstaande bericht kwam voor ons volkomen uit de lucht vallen:
" ГОЛЛАНДИЯ. Отец-основатель Нидерландов принял Ислам за 2 года до смерти
Время публикации:
Сегодня в 10:30 по Джохару

В голландской прессе появились сообщения о том, что отец-основатель независимых Нидерландов Вильгельм I Оранский обратился в Ислам за два года до смерти и принял имя Юсуф Ибрахим ванн Оранж Нассау. Об этом сообщил голландский историк Джошем ван ден Берг, пишет RoadsToIraq.

Как отмечает издание, такое мнение вызвало широкий резонанс в обществе. Ранее никто ничего подобного о Вильгельме I Оранском не говорил.

КЦ
"
Het is afkomstig van 'Kavkazcenter.com', de vrolijke webzijde waar de moslimfundamentalisten zoveel humor in hun berichtgeving doen. Hieronder ziet u een foto van de belangrijkste Kaukasische grappenmakers, zoals die ook op de desbetreffende webzijde staat.
Het emiraat van elf

Voor degenen die het Russisch niet machtig zijn: er staat dat Willem van Oranje zich twee jaar voor zijn dood bekeerd zou hebben tot de islam en als Joessoef Ibrahim van Oranje Nassau door het leven had gewild. Kavkazcenter had het van 'RoadsToIraq'.

Natuurlijk zijn wij onmiddellijk daar gaan kijken en daar vonden we:

"' Oct 2, 2008 Holland founding father converted to Islam '
This is very funny and on every Dutch newspaper for two days, the founding father of the Netherlands “Willem van Oranje” = “William of Orange” converted to Islam two years before his death and called himself “Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau” according to Dutch historian Jochem van den Berg.
"
Wij hebben de afgelopen paar dagen de kranten niet zo bijgehouden, maar toch lijkt "every Dutch newspaper" ons wat overdreven. Als dat zo was, hadden wij het vast wel gehoord in de rubriek "de ochtendkranten" of "de avondkranten" op Radio Oranje en dat is niet het geval.

Roadstoiraq linkt naar het AD en daar lezen we: ''Moslim-verleden' Willem van Oranje blijkt 'hit'. Uit dat stuk maken wij op dat het hier om een flauwe grap gaat:

"Wie het bericht over het moslim-verleden van Willem van Oranje traceert, komt terecht op website De Speld, op het eerste gezicht een internetkrant. ,,We hebben het bericht inderdaad geschreven,'' bevestigt Jochem van den Berg.

De Leidse historicus en het proefschrift bestaan volgens hem niet. ,,We wilden de discussie aanslingeren over de Nederlandse identiteit. Bij wijze van satirische reflectie schreven we vanuit de Joods-christelijke en islamitische achtergrond het bericht.''

,,We hadden geen idee dat dit bericht zich als een olievlek zou verspreiden op het internet,'' glundert Van den Berg. Zijn collega's en hij worden platgebeld.
"
Wij zijn eens bij De Speld wezen kijken, maar vinden niet dat die webzijde "op het eerste gezicht een internetkrant" lijkt. Smaken verschillen echter en hier gaan wij geen ruzie over maken. Wel willen wij nog even wijzen op de laatste zin van de glunderende Van den Berg. Het AD schrijft: "Het bericht lijkt volgens hem dan ook een gevoelige snaar te raken." Dan zegt Van den Berg:",,Het bewijst ook dat satire en islam redelijk goed samengaan.''"

Welnu, dankzij Kavkazcenter.com weten wij dat hij zich daarin lelijk vergist.05-10-2008 10.48 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere