Waar is hij?

De nieuwere fans weten het misschien niet, maar degenen die Ome Cor's Show Duo al wat langer kennen, weten het wel: Lex is niet de eerste toetsenman van het Duo.

In een grijs verleden, want zo lang bestaat de fanclub al, is de gehele geschiedenis van het Gezelligste Duo van Nederland al eens door een echte professor in een aantal episoden uit de doeken gedaan, en het gerucht gaat dat die man daarop gaat promoveren, zodat hij voortaan als professor professor door het leven kan, doch dit terzijde.

Op dit moment wil ik op deze plek echter op een bepaalde vraag ingaan, dezelfde vraag die de kop van dit stukje vormt, namelijk: waar is hij? Vooruitlopend daarop beantwoord ik eerst de vraag wie is hij, omdat u, waarde lezer anders zou kunnen gaan denken: waar heeft hij het over? Wie is hij? Hij is Dominee Visser, een van de talloze oudtoetsenlieden van Ome Cor's Show Duo. Dominee Visser. Zo was hij er, en zo was hij weg. Op zijn plek zat voortaan een andere toetsenman. Wat was er gebeurd? Geen flauw idee. Als ik dat had willen weten, had ik het misschien eens moeten vragen, maar daar heb ik nooit aan gedacht. Ooit, lang na het gebeuren, of misschien ook niet zo lang erna, vroeg ik Ome Cor: "Waar is toch Dominee Visser gebleven?" "Tsja", antwoordde de wijze Ome Cor, terwijl hij bedachtzaam en nadenkend (jawel, bedachtzaam ‚n nadenkend, zowel het een als het ander) begon te kijken, "tsja, Dominee Visser maakt tegenwoordig rock en roll."

En hij zweeg. Dacht hij terug aan zijn eigen jonge jaren, toen hij zelf nog als rock en roller door het leven ging? Of dacht hij aan Dominee Visser aan lager wal? Was rock en roll lager wal? Was rock en roll hogerop, en had Dominee Visser het daar gezocht? Was rock en roll een onvergeeflijke zijsprong? Ik wist het niet, en Ome Cor zei het niet, zou het ook niet zeggen. Zo stonden wij daar urenlang, zwijgend. Toen ik Dominee Visser later nog eens tegenkwam, bij een concert van Robert Crumb and his Cheap Suit Serenaders, wat heel iets anders is dan rock en roll, maar wel erg leuk, bleek hij juist zijn uitkering te hebben opgezegd, of was hij dat net van plan? In ieder geval heb ik hem daarna nog een keer gezien toen wij toevalligerwijs beiden bij dezelfde kaasimporteur werkten. Het was natuurlijk al heel toevallig dat we allebei bij een kaasimporteur aan de slag waren, maar dan ook nog bij dezelfde kaasimporteur, dat was wel heel erg toevallig. Maar waar had ik het over? O ja, ik werkte daar op kantoor en Dominee Visser in de koelcel. Voor de jeugd: een koelcel is koel, niet 'cool' (tenzij je koel cool vindt natuurlijk). Hij was daar terechtgekomen via een uitzendbureau. Of hij er ooit weggekomen is, weet ik niet. Vandaar de vraag: waar is hij?05-06-2000 16.49 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere