Balkenende en zijn slijmjurken proberen zich in te dekken

Stommeling Jones
Iemand die Ehsan Jami heet, heeft een filmpje gemaakt, waarin hij zogenaamd de profeet Mohammed interviewt.Wij hebben het filmpje niet gezien, daar god niet bestaat en dus ook geen profeten heeft, waardoor een interview met iemand die speelt dat hij zo'n profeet is vooral zonde van onze tijd is. Als het nu Lou de Palingboer zelf was geweest, had het anders gelegen. Of Sinterklaas.

Hoe het ook zij, Jeepeetje het schijterige premiertje en zijn slijmjurken zijn nu als de dood dat de achterlijke moslims Nederlandse ambassades in brand gaan steken en onze fantastische exportprodukten gaan boycotten, met als gevolg dat ze heel gauw afstand van het filmpje nemen, terwijl ze er helemaal nix mee te maken hebben. Als wij ergens nix mee te maken hebben, gaan wij ons niet in allerlei bochten wringen om er afstand van te nemen, want wij hebben er immers nix mee te maken. Maar goed, speciaal ten behoeve van de buitenlandse pers heeft het godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet van dienst een persverklaring het licht doen zien, die wij hieronder even bekijken:

"

Statement by the Dutch government on Jami film

News item | 10-12-2008


The Dutch government has issued a statement on Mr Jami's film, in which he expresses his personal opinions about Islam.
"
Nou dan. Zijn persoonlijke mening. Moet de regering zich daar mee bemoeien? Neen. Over onze bijbelfilm hebben ze ook nix gezegd, en zo hoort het ook. Maar goed. Wat zeggen ze dan? Het volgende:
" The Dutch government has taken notice of Mr Jami's film, in which he expresses his personal opinions about Islam. The Netherlands has a tradition of freedom of religion and belief as well as a tradition of freedom of expression. We also have a tradition of respect, tolerance and responsibility. Offending other people is not in keeping with these traditions. Conversely, free and unrestricted debate and respectful treatment do reflect these traditions. In this light, the government regrets the fact that Mr Jami's film deeply offends the feelings of many Muslims."
Wij hebben helemaal geen traditie van respect, tolerantie en verantwoordelijkheid. Wij hebben godverdomme al sinds 1815 de christenhonden aan de macht, die grote problemen hebben met respect, tolerantie en verantwoordelijkheid. Het beledigen van andere mensen is daardoor wel degelijk onderdeel van de Nederlandse traditie en in tegenstelling tot wat Jeepeetje 'noem me geen fatsoensrakker' de slecht geïnformeerde fatsoensrakker en de zijnen schijnen te denken, is alleen het bestaan van het huidige godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet een permanente belediging voor het intelligente deel van het Nederlandse volk. Trouwens, de monarchie is een belediging voor ieder weldenkend mens, en zo kennen we er nog wel een paar.

Zou de regering het filmpje eigenlijk gezien hebben? En wat heeft de regering er mee te maken dat het filmpje de gevoelens van sommige moslims zou kunnen kwetsen? Dat zijn godverdomme helemaal de zaken van de regering niet. De regering zou in tegendeel tegen die moslims moeten zeggen: "Meneer Jami mag zo'n filmpje maken en wij staan honderd procent achter hem, waarbij de vraag of we het met hem eens zijn er niet toe doet. En nou opgesodemieterd met je 'gekwetste gevoelens'. In ons land zijn we niet zo kinderachtig en janken doe je maar ergens anders." Maar neen:

" Reports in the foreign media have given rise to concern in the Dutch government about the image of the Netherlands that has emerged in some other countries. Islam occupies a fully respected place in the Netherlands. The Dutch government highly values the good relations that exist, both in the Netherlands and abroad, between Muslims and people of other faiths and beliefs."
"Islam occupies a fully respected place in the Netherlands"? Rot op. Of in het Engels: "Speak for yourself, padre". Wij hebben sterk de indruk dat de islam helemaal niet zo gerespecteerd wordt in "the Netherlands" en dat vinden wij een goede zaak, daar wij voor geen enkele vorm van godsdienstwaanzin respect kunnen opbrengen en vinden dat godsdienstwaanzin iets is dat mensen maar in besloten kring moeten botvieren en niet op de openbare weg. Dat de regering denkt dat er in Nederland en het buitenland goede relaties bestaan tussen Moslims en mensen van andere geloven en religies, moet de regering helemaal zelf weten, maar wij denken dat de wens hier de vader van de gedachte is. Wij lezen verder:
" The government emphatically rejects the way that some have misused religion to spread hate and intolerance. Respect for the deeply held convictions of others is something that we share with people in many countries. The Netherlands will continue striving to ensure that freedom of religion and belief and freedom of expression are respected both in this country and worldwide."
Neen. Hier wordt dus botweg gezegd dat het filmpje van Jami bedoeld is om haat en intolerantie te verspreiden. Wij weten niet of dat klopt, maar zelfs als het waar is, is het niet aan de regering om zich daar mee te bemoeien. Als de regering denkt dat het filmpje strafbaar is, moet de regering Jami voor de rechter slepen en anders moet de regering gewoon zijn bek houden. De volgende zin is een typische gristelijke of politiek correcte slijmjurkenzin: "Respect for the deeply held convictions of others is something that we share with people in many countries". Als de diepste overtuigingen van anderen fout zijn, is er geen enkele reden om er respect voor te hebben. Een voorbeeldje: als mensen ervan overtuigd zijn dat de aarde geschapen is door een god, of dat er een god bestaat, moet je daar heel hard om lachen. Voor dat soort onzin hoeft niemand respect te hebben, evenmin als voor homeopathie, gebedsgenezing en andere vormen van kwakzalverij.

De laatste zin is trouwens helemaal een gotspe: "The Netherlands will continue striving to ensure that freedom of religion and belief and freedom of expression are respected both in this country and worldwide." Is het de regering werkelijk ontgaan dat minister Ernst Hirsch Ballin deel uitmaakt van de regering en dat minister Ernst Hirsch Ballin er naar streeft om de vrijheid van meningsuiting de nek om te draaien en godsdienstwaanzinnigen in bescherming te nemen tegen de mensen die vrij willen zijn van godsdienst? Natuurlijk niet. De regering weet dat best. Maar de regering wordt nu eenmaal aangevoerd door de grootste schijtebroek die ze hebben.

Wedden dat Jeepeetje het angstige premiertje zich nog heeft afgevraagd of hij met deze persverklaring de moslims niet al te zeer tegen de haren in streek? "Vrijheid van meninsuiting, kan dat wel? Vrijheid van godsdienst? Dat vinden die mensen misschien niet leuk. Zullen we dat er niet gewoon uitlaten? Kunnen we niet beter Ehsan Jami oppakken en tegen de muur zetten? Dan hoeven die moslimfundamentalisten dat niet zelf te doen. Dat scheelt een hoop ellende. Wouter? Zeg eens wat?"10-12-2008 13.54 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere