Intellectuelen boycotten staatstelevisie

HILVERSUM (ANP) - Een groep intellectuelen en advocaten heeft in een open brief op internet opgeroepen tot een boycot van nieuwsuitzendingen van de Nederlandse staatszenders 1, 2 en 3, die ze beschuldigen van ,,laaghartige propaganda''.

De 22 ondertekenaars roepen op ,,er niet naar de kijken, er niet op te verschijnen, er niet naar te luisteren en er niet meer over te spreken''.

Het pamflet geeft een zestal voorbeelden van de misleidende informatie op genoemde zenders. De lijst wordt aangevoerd door de berichtgeving over Irak en Afghanistan, waarbij de staatszender valse informatie verspreidde om het nieuws een positieve draai te geven.

(NOOT VAN UW CAPTAIN: Stommeling Jones heeft recentelijk een paar keer bij De Speld gekeken en dacht waarschijnlijk "dat kan ik ook". Helaas kan hij het niet zo goed. Het echte bericht ging trouwens over Chinese intellectuelen.)15-01-2009 19.44 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere