Belgen moeten zich niet met Nederlands bemoeien

De De Telegraaf heeft vandaag een stukje onder de kop 'Wees trots op eigen taal'.Het stukje opent met:
"Nederlanders moeten van de Vlamingen leren fier te zijn op hun taal. Ze zijn dat de laatste jaren te weinig geweest.
Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) zei dat gisteren in Antwerpen tijdens een debat met minister-president Kris Peeters van de Vlaamse regioregering.
"
Wij weten niet in welk land de heer Timmermans staatssecretaris is, maar wel dat hij slecht is ingelicht. In het Nederlands is men niet ergens "fier" op, maar is men ergens trots op. Nederlanders hoeven niet van de Noordbelgen te leren trots te zijn op hun taal, die de taal is van de Nederlanders en niet van de Noordbelgen. Met betrekking tot de Nederlandse taal moeten de Belgen gewoon hun mond houden en zich nergens mee bemoeien.

Het stukje gaat verder:

"Volgens Timmermans zouden Nederlanders en Vlamingen meer moeten samenwerken bij het promoten van de Nederlandse taal in het buitenland."
Wat is dat voor onzin? Moeten Nederlanders en Duitsers dan ook meer samenwerken bij het promoten van de Nederlandse taal in het buitenland? Of Nederlanders en Fransen? Nederlanders en Chinezen? Of zou de staatssecretaris abusievelijk in de veronderstelling verkeren dat dat vriendelijke Noordbelgische koeterwaals Nederlands is? Hij zou niet de enige zijn.

Bij het gezamenlijk promoten van de Nederlandse taal in het buitenland "denkt [hij] aan projecten in landen als Suriname en Zuid-Afrika.""Het grappige daaraan is natuurlijk dat men in Suriname en Zuid-Afrika veel beter Nederlands spreekt dan in Belgenland, dus wat de Belgen daar te promoten zouden hebben, ontgaat ons volkomen.01-02-2009 12.45 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere