Nederland hoopt tevergeefs op democratie

Stommeling Jones als kamerclown
De miljoenen die de Rijksvoorliegingsdienst en de duurste uitkeringstrekster van Nederland er op onze kosten de afgelopen jaren aan gespendeerd hebben, zijn wat ons betreft weggegooid geld gebleken:ondanks de reclamecampagne, en alle charmeoffensieven ten spijt, geloven wij nog steeds niet dat het achterlijke middeleeuwse idee van de monarchie zich laat rijmen met een democratie en wij blijven bereid dat bij voortduring te herhalen, wat wij bij dezen dan ook doen.

De zich nog steeds veel te ruim voortplantende koninklijke familie, die wij dan ook niet voor niets wel eens het "konijnenhuis" hebben genoemd, is geen van 'God' (rot godverdomme op met je god. Kankerteringtyfusklotegristenhonden) gegeven geschenk, maar een ons bij het begin van de negentiende eeuw door de toenmalige kankerteringtyfusklotegristenhonden opgedrongen aberratie, die ons in de loop der eeuwen veel te veel geld gekost heeft en nooit iets goeds heeft gebracht. Voor de ouderen onder u: als het aan de geestelijk minvermogende Wilhelmina had gelegen waren de Russen in de Tweede Wereldoorlog nooit onze bondgenoot geworden. Voor de jongeren onder u: de Russen hebben de Tweede Wereldoorlog voor ons gewonnen bij Stalingrad en Koersk.

Nu wij dan ook horen dat Beatrix maandag troonsafstand doet, hopen wij erop dat de festiviteiten die met de troonsopvolging gepaard gaan net zo leuk zullen zijn als in 1980, maar wel effectiever, zodat Valse Maxima en Dikke Wim niet geïnstalleerd zullen worden als koning en koningin. De republiek is ook niet alles, maar in een republiek is het iets makkelijker om in ieder geval enigszins in de buurt te komen van de schijn van democratie, wat in een monarchie als de onze per definitie onmogelijk is.

Plaatje24-04-2009 20.36 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere