Ramp: aantal gevallen Mexicaanse griep in Nederland verdubbeld

We hadden natuurlijk ook kunnen zeggen 'Tweede geval van Mexicaanse griep in Nederland', want dat schijnt het geval te zijn.Dat wij er "ramp:" voor gezet hebben, was puur om de spot te drijven met de heersende griephype die overigens al over zijn hoogtepunt heen lijkt, maar dat kan ook komen doordat we er al aan gewend zijn.

Wij weten niet of deze griep op termijn nog vreselijk om zich heen gaat grijpen en wij zijn wel degelijk op de hoogte van het feit dat een grieppandemie miljoenen doden zou kunnen eisen, maar wij vinden het in dit stadium gewoon wat prematuur, om niet te zeggen gewoonweg overdreven, om ieder griepgeval in de krant te zetten, op internet te pletteren of met een cameraploeg te gaan opzoeken, vooral als we dan ook nog dit soort dingen lezen:

"Het gaat om een 53-jarige vrouw die op 30 april met een vlucht uit Cancun op Schiphol aankwam. Ze is inmiddels behandeld met tamiflu en maakt het volgens het instituut goed.

Eerder werd de griep vastgesteld bij een 3-jarig kind dat met de ouders naar een feest in Mexico was geweest. Het kind maakt het volgens het RIVM weer prima."

Niet bepaald de voorbodes van een dodelijke epidemie, zou je zeggen. En tegen de tijd dat het wel zo ver is, denkt iedereen: "Ja, leuk, maar dat hadden we al gehoord en dat geloven wij niet meer". Kent u dat verhaal van die jongen die het leuk vond om "Wolf!" te roepen? Wij wel, en wij moeten daar sterk aan denken, iedere keer dat er weer zo'n potentieel rampzalige ziekte op ons wordt losgelaten in de media. Kortom: laat ons niet overdrijven. Dank u.

07-05-2009 12.42 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere