Thomas Dekker betrapt op doping: je kon er op wachten

Stommeling Jones
'Thomas Dekker stopt met wielrennen', schreven wij elf maanden geleden.De laatste alinea van dat stukje luidde:
"Wij denken dat het iets met doping te maken heeft, want dat denken wij bij het wielrennen altijd. Gezien zijn prestaties van dit jaar moet die doping dan wel goed verkeerd gevallen zijn, waardoor de gedachte opkomt dat het voor Thomas Dekker wel eens helemaal voorbij zou kunnen zijn. Dit is derhalve het laatste seizoen van Thomas Dekker en Thomas Dekker stopt met wielrennen."
Daarmee waren wij een klein beetje voorbarig, want hij heeft het dit seizoen nog wel een beetje geprobeerd, maar nu lezen wij net: 'THOMAS DEKKER POSITIEF'. Dat gaat niet over zijn instelling, maar over doping:
"PARIJS - Thomas Dekker is betrapt op het gebruik van epo. Zijn werkgever Silence-Lotto heeft Dekker per direct uit de ploeg voor de Ronde van Frankrijk, die zaterdag in Monaco start, verwijderd. Hij is door de Belgische ploegleider Marc Sergeant op non-actief gesteld."
Het gaat om een controle op 24 december 2007, toen Dekker nog bij de Rabobank reed. Hadden we dus toch weer gewoon gelijk.

01-07-2009 15.48 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere