Blaffende koeien bijten niet (VI)

Wat voorafging: een honderdtweejarige moeder ligt in het ziekenhuis lastig gevallen te worden door journalisten. Zij doodt de tijd met televisiekijken en praten met Gerald, haar lijfwacht. Ze heeft net uitgelegd hoe dat zat met Mozes

"Genoeg!" riep Gerald, "Laten we hier maar even over ophouden, want het wordt nu wel erg melig."
"Ach", zei Oma, "dat valt nog wel mee. Wees blij dat ik op mijn leeftijd nog melig kan zijn in plaats van dement, zoals de meesten."
"Waarbij je dan ook nog zou kunnen opmerken dat de meeste mensen niet eens hoeven te dementeren om dom te zijn", zei Gerald.
"Wat een merkwaardig misantropische en niet ter zake doende opmerking. Ga inderdaad maar tekenfilmpjes kijken, want je begint wartaal uit te slaan."

Gerald nam de afstandsbediening van haar over en begon te zappen. Toen hij zijn vijfde ronde inging, zei hij "Nou, ik geloof niet dat het tijdstip zo gelukkig gekozen is. Wat is dat nou voor flauwekul, heb je verdomme 40 kanalen, is het veertig keer nix. Dat was vroeger toch wel anders."
"Ja," zei Oma: "als wij vroeger bewegende beelden wilden bekijken, dan gingen wij naar het Amphitheater om te zien hoe de christenen voor de leeuwen werden gegooid. En als wij muziek wilden, dan lieten wij de jonge heer Edison ophalen die dan met zijn pathefoon achterop de fiets naar ons toekwam om ons 'Mary had a Little Lamb' te laten horen. Weliswaar moest hij dat meestal zelf opzeggen, omdat zijn uitvinding nog niet helemaal af was, maar toch. Het begin was er."
"Wie is er hier nou melig Oma?" vroeg Gerald, om er haastig aan toe te voegen: "en voor u daar op ingaat, het was rethorisch."

"Ah," zei Oma.
"Ja," zei Gerald.
"Hoe laat is het?" vroeg Oma.
"Vier uur," zei Gerald. "Hoezo?"
"Nou, ik begin trek te krijgen.Maar we krijgen hier pas om zes uur iets te eten, en dat vind ik knap laat."
"Ja, dan had u ook maar beter moeten ontbijten. En meer middageten moeten nemen."
"Sorry hoor, " maar om zeven uur 's ochtends heb ik nog verrassend weinig zin in ontbijt, en het middageten is er geheel bij ingeschoten doordat de dokter mij zo nodig in mijn geheel moest onderzoeken. Alsof dat niet even tot na het eten kon wachten."
"Ik denk dat hij er wel degelijk tot na het eten mee gewacht heeft, want als hij het voor het eten zou doen, zou zijn eetlust hem vergaan zijn."
"Als hij al gegeten had, zou hij wel hebben overgegeven dan, als ik jouw redenering even probeer te volgen."
"Ja, dat is ook weer waar."

17-07-2005 04.41 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere