De beste films, maar niet heus

Sargasso heeft een lijstje van de tien beste onafhankelijk gemaakte films overgenomen van Empire, waar het er overigens vijftig zijn.
"Ik ken er ongeveer 30. Dus nog wat werk te doen."
Aldus Steeph van Sargasso, kennelijk doelende op die vijftig films van Empire. Wij hebben het makkelijker. Wij hebben het lijstje van de "beste tien" bekeken. Daarvan hadden wij er vier geheel of gedeeltelijk gezien, maar een lijstje met de beste films waarin 'The Terminator' boven 'Life of Brian' staat, klopt sowieso niet, dus wij hebben geen reden om ons filmkijkgedrag door deze lijsten te laten beïnvloeden. Bovendien staat 'Being John Malkovich' bij Empire op nummer zovelendertig, terwijl die film in de filmtips van onze vaste columnist onder de 'Kutfilms' valt:
"Eerst denk je nog dat het een origineel idee is, maar gaandeweg merk je dat het toch vooral heel erg nutteloze flauwekul is. De grappen zijn dun gezaaid. Misschien was het ook niet als lachfilm bedoeld, maar als wat dan wel? John Malkovich doet zelf mee en daar wordt de film zelfs beter van. Hoe is het mogelijk."


12-11-2005 23.53 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere