Van der Vaart en de tiet van Janet Jackson

Bij de wedstrijd ADO-Ajax heeft een deel van het publiek zich schuldig gemaakt aan wangedrag. Schijnt. Helaas waren de kwetsende spreekkoren op teevee niet goed te verstaan, vooral niet meertoen iemand er van die DJ-Testikelmuziek doorheen ging draaien. Je kon niet eens meer horen of ze in de maat zongen, laat staan wat de tekst was. Men zegt dat Van der Vaart en zijn vriendin de voornaamste slachtoffers waren. Het moet werkelijk heel vreselijk geweest zijn.

Nu zit ik me dus de hele tijd af te vragen wat ze gezongen zouden kunnen hebben. Hebben Van der Vaart en zijn meisje zich schuldig gemaakt aan een misstap van niet geringe omvang? Zoals eertijds Kluivert, die toen ontvangen schijnt te zijn met: "Kluivert mag ik oversteken, ja of nee, word ik dan ook doodgereden, ja of nee?" Dat moet ik dan even gemist hebben. Met enig graven in mijn eigen verwrongen geest kwam ik al vrij snel op een aantal bruikbare slogans ("Van der Vaart" rijmt bijvoorbeeld heel nuttig op "paard") maar echt kwetsend wil het nog niet worden. Misschien ben ik te lief.

Of misschien is mijn definitie van kwetsend iets anders. Dat is trouwens toch per persoon verschillend, en zelfs per land. De Amerikaanse omroep die de lelijke blote tiet van Janet Jackson de wereld over gestuurd heeft, moet daar nu voor boeten ($550.000), en evenementen waar potentiƫle tietentoonsters aan meedoen, worden voortaan met een vertraging van enkele seconden uitgezonden, zodat alles snel weggecensureerd kan worden. "The Land of the Free" censureert toch al zo graag. Er hoeft maar iemand "fuck" te zeggen en het wordt weggebliept. De kijkers mochten eens lelijke woorden leren die ze nog niet kenden.

"Schelden doet geen zeer", was vroeger een nuttige uitdrukking. Een stomp op je neus kan daarentegen behoorlijk aankomen. Als iemand je dus uitscheldt, kun je twee dingen doen. Negeren, als je bijvoorbeeld net met iets anders bezig bent, een partijtje voetballen of zo, en als je in de minderheid bent. De tweede mogelijkheid: erop slaan. Wat je niet moet doen, is beginnen te zeuren tegen de aanwezige autoriteiten ("Meeeeeeester, ze scheldt me uit!", "Scheieieids, ze roepen lelijke dingen, scheids"), want dan ben je een mietje.13-09-2004 18.08 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere