Geenstijl op de teentjes getrapt

Het weblog Geenstijl mag zichzelf graag als belangrijk beschouwen, dus als men in de pers genoemd wordt, glimt men van trots. Daarna begint men onmiddellijk te zeiken, want dat is nu eenmaal de vastomlijnde stijl van Geenstijl. Nu heeft men het journaal van de Nogal Overbodige Staatsomroep op de korrel genomen, want dat heeft Geenstijl 'rechts' genoemd en bovendien gesuggereerd dat het webloggen, bloggen of loggen de laatste maanden een rage is geworden. Zodra iemand anders dan Geenstijl iets over internet zegt, wil Geenstijl graag meteen laten weten dat de ander ongelijk heeft. Geenstijl weet namelijk alles, en anderen weten niets, volgens Geenstijl.

Uw captain zou natuurlijk uw captain niet zijn, als hij in zijn functie van webzeikerd niet even een reactie had achtergelaten in het hol van de brullende muis, en wel deze:

Of Geenstijl linx, rechts of gewoon helemaal nix is, doet er niet zo toe. Geenstijl is vooral een kwestie van andermans berichten een beetje opleuken met een gewild grof toontje en ze dan op de eigen webzijde plaatsen. Feit is, dat het webloggen, bloggen of loggen al enige tijd bestaat (volgens CNET is degene die de term verzonnen heeft, inmiddels aan de bedelstaf geraakt, maar dat is een heel ander verhaal), doch bij tallozen nog onbekend is. Voorzover er sprake is van een rage is dat inderdaad iets van de laatste maanden. Op dit moment zijn er wereldwijd zo'n zeuventig miljoen weblogs. De vraag is, hoeveel daarvan er de volgende maand halen. Zoals Geenstijl regelmatig laat zien, is loggen als je nix te melden hebt helemaal niet leuk.

We hebben het even nagezocht, maar het bericht over de bedelende logger was niet van CNET maar van Wired. "Coined the term 'weblog,' never made a dime." Zijn naam is Jorn Barger, van het 'Robot Wisdom Weblog'.05-08-2005 11.32 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere