Armbandjes tegen kanker

De gele armbandjes tegen kanker zijn uitverkocht. Dat zeiden ze tenminste op Belgiƫ, tijdens de wedstrijd Parijs-Brussel. Ik schrok me dood. Hoe moet dat nu? Als er geen gelebandjes meer zijn, heeft de kanker vrij spel. Dat kunnen we niet toelaten. Gele bandjes bijmaken dus.

Zit er bij die gele bandjes eigenlijk ook een certificaat van echtheid? Ik heb zo'n ding nog nooit van dichtbij gezien, maar op de televisie ziet het eruit als een stukje zeer goedkoop plastic. Het oogt nog makkelijker na te maken dan die skoebiedoebiedoebiedoebiedoetouwtjes, dus het verbaast mij hogelijk dat de winkels nog niet vol liggen met Chinese kopieƫn. Als je de kanker wilt bestrijden, hoeft dat nog niet meteen klauwen vol geld te kosten, nietwaar. Een goedkoop geel bandje is ook een geel bandje, en je laat toch maar mooi zien dat je tegen kanker bent. Dat zal ze leren.

Ik hoop dat de gele armbandjes tegen kanker binnenkort weer leverbaar zijn, omdat er anders klappen gaan vallen. De antikankeractivisten met hun gele armbandjes speuren de straten af naar onverlaten die niet tegen kanker zijn en dat aangeven door geen geel bandje te dragen. Is zo'n onverlaat aangetroffen, dan wordt hij onverwijld in elkaar geramd, tenzij hij een lieveheersbeestje draagt, tegen zinloos geweld. In dat geval onstaat er eerst een discussie, waarna hij alsnog mishandeld wordt, daar geweld tegen kankervoorstanders door de kankertegenstanders als uiterst zinvol wordt ervaren.

Zijn die al dan niet goedkope armbandjes trouwens wel goed gecontroleerd op van die gevaarlijke weekmakers? En die kabbalabandjes van Madonna? Waarom dragen die kabbalaliefhebbers trouwens geen gele armbandjes? Zijn zij dan niet tegen kanker? Vroeger had je buttons tegen van alles en nog wat ("Atoomenergie, nee bedankt", "Schop de neurotenhond", "Help Greenpeace de wereld uit, om te beginnen uit Nederland", dat soort werk.), maar dat gebruik is uitgestorven toen er mensen begonnen in te zakken onder het gewicht van hun buttons.

Er rijden in het wielerpeloton overigens diverse renners rond met een soort van regenboogbandjes om hun armen. Dat betekent niet dat ze ergens voor of tegen zijn. Het betekent dat ze ooit wereldkampioen wielrennen zijn geweest.18-09-2004 16.45 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere