The Cats, een homogroep?

Er zijn dagen dat wij ons niets afvragen over The Cats, maar vandaag hoort daar niet bij. Zojuist hoorden wij namelijk het nummer ‘Somewhere Over The Rainbow’ uit onze redactiejukebox komen, in een uitvoering van eerdergenoemde The Cats, en wel uit 1965, volgens de meegeleverde gegevens.

Nu is dat nummer al een aantal jaren, maar vraag ons niet precies hoe lang, een homonummer bij uitstek, zelfs zozeer dat het in de film ‘My Fellow Americans‘ ten gehore gebracht wordt door de ‘All-Dorothy Marching Band’, als wij ons niet heel sterk vergissen. En als wij ons wel heel sterk vergissen, hebben de makers van de film een enorme kans laten liggen, maar dat is een heel ander verhaal. Wij vroegen ons dus heel even af of The Cats misschien een homogroep waren, maar hebben de conclusie bereikt dat zulks niet het geval is. Of althans niet valt af te leiden uit het feit dat ze het nummer ‘Somewhere Over The Rainbow’ ten gehore hebben gebracht.

In de redactiejukebox hebben we dat nummer namelijk ook aangetroffen in uitvoeringen van de Eiji Hanaoka International All Stars, Toots Thielemans, en Sean Moyses, terwijl wij niet denken dat dat ook allemaal homo’s zijn. Niet dat het ons veel kan schelen, want het gaat ons om de muziek en niet om de sexuele geaardheid der artiesten, maar wij hebben hierdoor wel besloten ons iets anders af te vragen, namelijk wanneer ‘Somewhere Over The Rainbow’ eigenlijk een homonummer geworden is en waarom of waardoor. Met een heleboel uitzoekerij en gekoekel zouden wij daar vast wel achter kunnen komen, doch daarvoor interesseert het ons dan weer niet genoeg, dus als niemand het ons vertelt, zal het ons altijd een raadsel blijven. Het is toch wat. En ook dit had u zonder internet niet geweten.

24-06-2012 16.06 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Muziek

Er zijn 3 reacties op “The Cats, een homogroep?”

 1. Ruud Harmsen says:

  Ik weet het antwoord niet en ik wil het nu ook niet youtuben om geen huisgenoten wakker te maken (hee, daar ligt een koptelefoon!) maar Wikipedia weet niks over de Cats: http://en.wikipedia.org/wiki/Over_the_Rainbow

 2. Ruud Harmsen says:

  http://www.youtube.com/watch?v=PSZxmZmBfnU

  kFint wel een mooi liedje, en ik ben geen eens geen homo bij mijn weten en ik ken mezelf toch al een tijdje.

  Originally d’ruit gelaten nota bene, http://en.wikipedia.org/wiki/Over_the_Rainbow#The_Wizard_of_Oz , gele tijd kaart wegens tijdrekken.

 3. Ruud Harmsen says:

  sWel tSelfvde liedje: http://www.youtube.com/watch?v=55ByoFzOM4M , van de Katten, een kuvver dus.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2018 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.13 RSS-feed/RSS-feed reacties