Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam intimideert

U had waarschijnlijk nog nooit van het Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam gehoord en daar mist u niet veel aan, maar nu het Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam het op zich genomen heeft een blogger, te weten Keesjemaduraatje, de mond te snoeren, hebben wij besloten het JMNA (Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam, maar dat had u natuurlijk allang geraden) toch maar even te noemen, opdat ook onze lezers weten dat het een naar clubje is.

Zo, nu weet u het, en is ons stukje dus eigenlijk af, maar we moeten u nog even wijzen op ‘JMNA: Het nieuwe bestuur intimideert‘ van Keesjemaduraatje, waarin hij zegt:

Vandaag kreeg ik een vordering van een Amsterdamse advocaat, die het JMNA vertegenwoordigt. De intimidatiepraktijken van het JMNA richten zich nu ook tegen mij. Ik heb dit thema aangezwengeld en onderzocht. Anderen zullen misschien aanleiding zien verder te gaan met het onderzoek. Tot nader orde en tot er meer duidelijkheid is over de juridische consequenties, blijven de betreffende artikelen op “concept” staan.

Wij dachten dat het “tot nader order” was, maar zijn vermoedelijk de enige kniesoor die daar op let en de strekking is duidelijk. Tevens wijzen wij op ‘Carel Brendel schiet te hulp‘, ook bij Keesjemaduraatje zelf. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we ook wel even vertellen dat Carel Brendel te hulp schiet met ‘Gesubsidieerd netwerk JMNA legt ongesubsidieerde blogger het zwijgen op‘, waaruit wij citeren:

Discussies binnen de besloten Facebook-groep van het JMNA lopen gierend uit de hand, met name als het gaat om het Israƫlisch-Palestijnse conflict. In zijn talloze blogs zette de ex-kraker ook vraagtekens bij de subsidiƫring van het JMNA. Verder stelde hij grote discrepantie vast in de samenstelling van het bestuur. Het handelsregister van de Kamer van Koophandel leverde (tot voor kort) voor een deel andere namen op dan degenen die zichzelf presenteerden als bestuursleden van het Netwerk. Op dit moment fungeert Karima Belhaj als voorzitter. In het bestuur zitten ook de oud-politici Mohamed Rabbae (ex-GroenLinks) en Harry van den Bergh (PvdA).

[…]

Koster verwijt de blogger ook dat hij bestuursleden belachelijk maakt en grieft door onjuiste informatie uit het handelsregister openbaar te maken.”

Koster is de advocate die Keesjemaduraatje een intimiderend meeltje gestuurd heeft. Het wil er bij ons echter niet in dat Mohamed ‘humor moet verboden worden’ Rabbae Keesjemaduraatje nodig heeft om belachelijk gemaakt te worden, want dat kan Mohamed ‘ik kan er niet om lachen’ Rabbae uitstekend zelf. Bovendien is die man gegriefd geboren, dus maakt het niet uit wat er over hem in het handelsregister staat, zeg nu zelf.

Opvallend in de advocatenbrief is de directe verwijzing naar de werkgever van Broer […] als Keesje niet oppast, krijgt hij niet alleen een dagvaarding, maar gaat er ook een klik- en klaagschrift naar zijn werkgever. Intimidatie heet zoiets. Het gesubsidieerde JMNA heeft daarmee de eerste slag tegen de ongesubsidieerde blogger gewonnen.

De eerste slag hebben Mohamed Rabbae en consorten misschien gewonnen, maar zelfs in ons minst favoriete dorp moeten er toch mensen zijn die de subsidiekraan voor zo’n stelletje straatvechters durven dicht te draaien, dacht u niet?

10-10-2012 18.48 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Taal

Er zijn 3 reacties op “Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam intimideert”

  1. […] haar niet? Nou, wij bijvoorbeeld. Maar ze is op onze webzijde wel ter sprake geweest. In ‘Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam intimideert‘ staat onder andere het volgende: “Opvallend in de advocatenbrief is de directe […]

  2. Ruud Harmsen says:

    Carel Brendel werd geciteerd als schrijvende:

    “Koster verwijt de blogger ook dat hij bestuursleden belachelijk maakt en grieft door onjuiste informatie uit het handelsregister openbaar te maken.”

    Eh,het handelsregister IS al openbaar. Dat is namelijk de belangrijkste functie ervan: openbare informatie verschaffen over bedrijven (en dus eventuele handelspartners). Zodat mensen en bedrijven kunnen weten met wie ze te doen hebben.

  3. […] Amsterdam is hier inmiddels een paar keer genoemd, te weten in ‘Karima Belhaj‘, ‘Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam intimideert‘ en ‘Karima Belhaj doet het prima, zegt ze‘. Alleen jammer dat geen hond daar wat […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2017 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.10 RSS-feed/RSS-feed reacties