‘Het Zweedse model van rassenrellen verdient geen navolging’

Enige terughoudendheid bij het kopiëren van het Zweedse model is volgens Ter Horst dus op zijn plaats. “Ik pleit ervoor dat we eerst een commissie laten onderzoeken wat voor soort rellen het beste in onze culturele context passen. Je kunt het Zweedse model niet zomaar klakkeloos overnemen.”

Niet iedereen is het eens met Ter Horst. Volgens socioloog Pieter Doorman kun je in Nederland best rassenrellen houden naar Zweeds model. “Bij een rel komt veel onvrede los. Het is een evenement dat aansluit op gevoelens die leven. Een dergelijke uitlaatklep heeft iedere samenleving nodig.”

Zie ‘‘Het Zweedse model van rassenrellen verdient geen navolging’‘.

29-05-2013 7.00 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aardrijkskunde, Losse skakels

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2018 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.13 RSS-feed/RSS-feed reacties