Werkstukken

Werkstukken gezocht:

Arjen Robben werkstukken (DP, 17-11-2004)
Nu Arjen Robben in Engeland de pannen van het dak loopt te voetballen en er al mensen zijn die denken dat hij de beste voetballer aller tijden zou kunnen worden, kon dit natuurlijk niet uitblijven. Tenzij je aanneemt dat hier iemand wil weten welke werkstukken Arjen Robben zelf op school ingeleverd heeft.
Ezels werkstuk engels (DP, 6-1-2005)
Ezels zijn in het Engels ‘donkeys’ of ‘asses’. Het woord ‘asses’ wordt ook gebruikt als scheldwoord. ‘Ass’ is ook Amerikaans voor reet, dus daar kun je leuke grappen mee maken. Een schildersezel is een ‘easel’. Maak nu je eigen humoristische zin met de woorden donkey, ass en easel. Da’s lachen.
Foto+mensen+depressief+werkstuk (DP, 10-12-2004)
Het maken van een werkstuk is klote, maar om er nou meteen depressief van te worden, vind ik ook zo wat. Een foto van mensen die depressief geworden zijn van het maken van een werkstuk onderscheidt zich waarschijnlijk in niets van een foto van mensen die ergens anders depressief van geworden zijn.
Golden retriever werkstuk (DP, 3-11-2004)
Scholieren die een werkstuk moeten maken, kunnen hun werkstukken zo van internet plukken. Er zijn verschillende sites voor, waar ze er dan wel heel schijnheilig bij zetten dat de scholier het werkstuk van een ander niet als eigen werk moet inleveren. Leraren die niet doorhebben dat ze geflest worden, verdienen niet beter.
Informatie voor werkstuk over Kaapstad (DP, 12-1-2005)
Kaapstad ligt in Zuid-Afrika en is een van de drie hoofdsteden. De andere twee zijn Pretoria en Bloemfontein. Hoe dat precies zit, moet je zelf maar even opzoeken.
Kant en klaar werkstukken over de olifant (DP, 9-12-2004)
Dat kan dan de Aziatische (Indische) of de Afrikaanse olifant zijn. De dwergolifant is uitgestorven.
Mister Bean werkstuk (DP, 4-11-2004)
Een leuk onderwerp, maar niet echt origineel. Er moeten dus genoeg werkstukken over te vinden zijn, als je de naam goed spelt: Mr. Bean (of Mr Bean).
Moord Theo van Gogh werkstuk
De moord op Theo van Gogh was zeker niet de eerste politieke moord in Nederland, en het zal ook niet de laatste zijn. Het was evenmin de belangrijkste moord. De moordenaar van Theo van Gogh was vermoedelijk een eenvoudige, misleide oetlul, maar hij kan ook gewoon dom geweest zijn. Theo beschouwde zichzelf, zo heb ik uit de media, als de dorpsgek, de nar, de onschuldige schreeuwer. Die hoor je niet te vermoorden. Je mijdt ze, of je lacht erom. Zie ook Twee slecht geschoren druppels water.
Nelson Mandela werkstuk met veel plaatjes (DP, 10-11-2004)
Vergeet niet in je werkstuk te vertellen dat Nelson Mandela pas op latere leeftijd de vriendelijk ogende oude man is geworden die wij nu kennen, en dat hij oorspronkelijk een van de bazen van het niet geheel geweldloze (voorzichtig gesteld) ANC was, of zoiets. En nog communist ook, toch?
Papegaai+werkstuk (DP, 13-1-2005)
Papegaaien zijn leuke beesten, vooral als ze praten. Papegaaien die ook nog begrijpen wat ze zeggen, zijn zeldzaam. Dat geldt bij mensen ook vaak, vooral bij politici. Papegaaien die een werkstuk moeten maken, kunnen dat het best doen op een computer met spraakherkenning.
Pim Fortuyn werkstuk maatschappijleer (DP, 25-11-2004)
Pim Fortuyn was een typische relnicht (dat is een bepaald soort homo). Hij was buitengewoon hoogleraar in het een of ander, maar dat deed hij zo slecht, dat zijn contract niet werd verlengd. Als je het als buitengewoon hoogleraar zo slecht doet, dat je contract niet verlengd wordt, doe je het niet een beetje slecht, maar ontzettend slecht. Verder is de heer Fortuyn lid geweest van bijna alle politieke partijen in Nederland, en daar is hij ook uitgegooid, omdat hij altijd en overal ruzie maakte. Als hij niet vermoord was, door de volslagen geschifte Volkert van der Graaf, was hij waarschijnlijk zelfs uit zijn eigen partij gegooid. Uiteindelijk. Intussen kon je wel vreselijk om hem lachen, en het is zonde dat hij vermoord is.
Waterfiets werkstuk (16-12-2004)
De leukste waterfietsen die ik ken, komen voor in de Franse speelfilm Le viager.
Werkstuk Anky van Grunsven (DP, 3-11-2004)
Dressuur is razend knap, moeilijk en saai om te zien. Als je er één bezig hebt gezien, weet je het wel weer voor een poosje. Als je aan zo’n wedstrijd meedoet, moet je hopen dat je niet als eerste hoeft. Dan is de jury namelijk nog wakker.
Werkstuk Britney Spears (6-4-2005)
Britney is begonnen bij de Mickey Mouse Club, of zoiets, als presentatrice. Ondanks een schrijnend gebrek aan talent heeft zij zich weten op te werken tot een hardplastieken heupwiegend fotomodel, dat op internet meestal gezocht wordt in combinatie met de woorden ‘naakt’, ‘bloot’ en ‘sex’. Zelden in combinatie met woorden als ‘muziek’, ‘zang’ of ‘intelligente uitspraken van’.
Werkstuk David Beckham (DP, 14-12-2004)
Als je de meester of juffrouw wilt pesten, ga je vooral in op de technische details van zijn sexleven, met veel blootplaatjes erbij. Als je het goed doet, kunnen ze je nix maken.
Werkstuk gratis Hirsi Ali (DP, 9-11-2004)
Middelbare scholieren moeten werkstukken maken, of ze nou op het VMBO, de HAVO of het VWO zitten. Een paar ondernemende brugklassers zijn daar handig op ingesprongen, en er bestaat nu een levendige handel in werkstukken. Als je een werkstuk gratis wilt hebben, moet je dat er dus expliciet bij zetten. Ayaan Hirsi Ali is op dit moment razend populair, vooral op zwarte VMBO-scholen. Een goed werkstuk over haar zal dus wel behoorlijk wat kosten.
Werkstuk middelbare school Sparta Belgie (DP, 26-11-2004)
Sparta ligt niet in België, maar in Griekenland, en het speelt zijn thuiswedstrijden op Spangen.
Werkstuk over Lance Armstrong (DP, 18-1-2005)
Lance Armstrong is wielrenner en moet niet verward worden met Neil Armstrong, de eerste man op de maan, en Louis Armstrong, een van de beste jazztrompettisten aller tijden, of in ieder geval tot nog toe. Je kunt Lance Armstrong vreselijk kwaad maken door te suggereren dat hij doping gebruikt. Hoe het ook zij, de manier waarop hij de laatste jaren de Tour de France dicteert, is helemaal niet leuk. Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en zelfs Joop Zoetemelk zullen altijd interessantere tourwinnaars blijven dan Lance Armstrong. Al wint hij hem nog honderd keer.
Werkstuk spreekkoren (DP, 22-11-2004)
Zondagsavonds goed naar Studio Sport kijken, daar hoor je steeds de actueelste teksten, duidelijk gearticuleerd voorgelezen.
Werkstukken de doedelzak (DP, 13-1-2005)
De doedelzak is een draagbaar instrument, bestaande uit een zak met een paar fluiten eraan. In de Tweede Wereldoorlog werd het instrument wel bespeeld tijdens het aan land gaan door Britse commando’s (‘Mad Jack’ Churchill in Narvik, bijvoorbeeld) en ook bij andere landingen en militaire operaties. De Duitsers speelden geen doedelzak, maar dat is waarschijnlijk niet de oorzaak van het feit dat ze de oorlog verloren hebben.
Werkstukken downloaden orkanen (DP, 8-11-2004)
Een middelbare scholier op zoek naar werkstukken over orkanen om te downloaden, schat ik, maar het kan ook iemand zijn die wil weten of het downloaden van werkstukken in orkanen een Olympische sport is. Volgens mij niet.
WERKSTUKKEN KANT EN KLAAR (DP, 6-1-2005)
Een middelbare scholier die er nu pas achterkomt dat zijn werkstuk morgen af moet zijn. Het onderwerp doet er allang niet meer toe, als het maar kant en klaar is. Het schreeuwen wordt veroorzaakt door de haast, paniek en beginnende doofheid. Volgende keer eerder beginnen en minder naar de disco.
Werkstukken over de kapper (DP, 8-12-2004)
Een originele invalshoek zou kunnen zijn, de vraag of Jan Peter Balkenende zijn eigen haar doet, en zo neen, of de kapper die daar verantwoordelijk voor is zijn werk zou durven signeren. Bij wijze van spreken dan. Zie: Kijk eens wat vaker in de spiegel
Werkstukken over Engeland (DP, 6-1-2005)
Engeland is nogal een uitgebreid onderwerp. Zou je niet liever een deelonderwerp nemen, bijvoorbeeld een voetbalclub of een individuele voetballer? Desnoods darts of snooker?
Werkstukken over Madrid (DP, 10-11-2004)
Voor welk vak is dat? Geven ze op middelbare scholen in Nederland nog Spaans?

* NOOT: Dit werkstuk over werkstukken stond tot voor kort hier en DP betekent: Deze Pagina. EINDE NOOT *

2-12-2010 9.37 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Onderwijs, Zoektermen

Er zijn 5 reacties op “Werkstukken”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Zie ook Twee slecht geschoren druppels water.

  De link is niet gevonden, meldt mijn bladeraar mij in krom Nederlands.

  * NOOT: Die skakel staat nu hier. EINDE NOOT *

 2. Ruud Harmsen says:

  > en DP betekent: Deze Pagina

  Dat kan wel wezen, maar wat betekent het nou? In de context? In de zin van “wat bedoelt de beziger ermee”? Dat snap ik nog steeds niet. Maar dat kan best aan mij liggen.

 3. Ruud Harmsen says:

  Wat het in andere context betekent, weet ik heus wel, want ik ben niet wereldvreemd. Dus s.v.p. geen uitleg daarover.

 4. Pim Fortuyn says:

  […] ‘Werkstukken‘ […]

 5. […] Tot nog toe heeft niemand die vraag beantwoord en wij verwachten ook niet echt dat iemand dat nog gaat doen, aangezien er geen voorbeeld te vinden is. Wij citeren nog maar eens de pagina ‘Werkstukken‘: […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties