Michiel van der Galien leest Geert Wilders de les

Onverantwoordelijke Wilders beschadigt rechtse coalitie‘, aldus een extreemrechts blerghje. De auteur van genoemd dom stukje noemt is Michael van der Galien en Michael van der Galien heeft het een beetje hoog in de bol, met als gevolg dat hij een even gemeende als mislukte poging doet om Geert Wilders de les te lezen. Op zich kan natuurlijk iedereen met een IQ te allen tijde aanmerkingen maken op Geert Wilders, maar dat is nu net het probleem: de vraag doet zich voor of Michael van der Galien wel een IQ heeft.

Zoals ik eerder vandaag al opmerkte maakt het debat over de missie in Afghanistan duidelijk dat de linkse oppositie bloed ruikt. En gelijk hebben ze: Wilders keert het kabinet zijn rug toe en laat Rutte en Verhagen lekker wapperen in de socialistische wind.

Niet om het een of ander, maar er is in Nederland al enkele tientallen jaren geen sprake meer van linkse politieke partijen, met uitzondering misschien van de enigszins atavistische (dat woord hebben we altijd al eens willen gebruiken, sinds onderzoeker de Kef in ‘Twee in één cel’ sprak van “een terugval in atavistisch gedrag”) SP, dus ook niet van een linkse oppositie. Bovendien is de op zijn hoogst iets ter linkerzijde van rechts gesitueerde oppositie hopeloos verdeeld en is er van bloed geen sprake, dus valt er ook niets te ruiken. Geen bloed in ieder geval. Voor zover er in de kamer iets te ruiken valt, al dan niet door de linxe oppositie, zijn het de socialistische winden die Emile Roemer laat knetteren als hij te zwaar getafeld heeft, maar dat is een heel ander verhaal. De eerste alinea van van der Galien is dus gelul.

Dank daarvoor, Geert. Buitengewoon sympathiek van je. Stelt de linkse oppositie – die dit kabinet het liefst vandaag nog ziet vallen omdat jij er gedoogsteun aan verleent – ongetwijfeld buitengewoon op prijs. Ga zo door, zou ik zeggen: voor je het weet wordt er een motie van wantrouwen ingediend en komt de regering in grote problemen.

Hij is echt dom, die van der Galien. Als Geert Wilders die motie van wantrouwen niet steunt, is er nix aan de hand voor het kabinet en maakt alleen de indiener van de motie van wantrouwen zich belachelijk. Zou van der Galien dat niet weten? Wie is die van der Galien trouwens? Een scholier die altijd spijbelt bij Maatschappijleer? Zou zomaar kunnen. Uit zijn ‘profiel’ of het gebrek daaraan op genoemd blerghje valt in ieder geval nix op te maken, of het moest zijn dat hij onder andere geïnteresseerd is in Ben en Dean Saunders en pubermeisjes. Waarschijnlijk is het nog een boerzoektvrouwkijker ook. Wat erg.

Ja, daar zal de PVV wel bij varen.
Oh nee, toch niet, want het CDA en de VVD zijn de enige partijen die met de jouwe in zee willen gaan. Als ze er allebei aan moeten geloven wordt de PVV een permanente oppositiepartij, ingekapseld door een ondoordringbaar cordon sanitaire. Is dat dan wat je wilt?

Neen, rund, de PVV kan zich veroorloven te doen wat de PVV wil. Als de PVV niet wil dat er Nederlandse politietrainers naar Afghanistan gaan omdat de PVV niet vindt dat de Afghaanse politie moet leren hoe je je bonnenquota vervult en hoe je met behulp van een lasergun of flitspaal achter de kliko een te hard lopende kameel moet beboeten, is dat het goed recht van Geert Wilders en de PVV. Als er dan geen meerderheid voor zo’n ‘missie’ is, dan gaan we gewoon niet, simpel zat. Daar lijdt niemand onder en het kabinet blijft lekker zitten waar het zit, namelijk aan de grond (hahahahahaha. Die moesten wij even maken. Sorry). Nederland heeft in Afghanistan sowieso niets te zoeken, dus waar lullen we dan over?

Beste Geert, regeren is voor grote mensen. Lekker doen waar je zin in hebt is leuk, maar dan wel in de zandbak. Niet in de Tweede Kamer. De regering zal dit wel overleven, maar het aanzien van de samenwerking is er wel serieus door beschadigd. En daar kunnen Alexander Pechtold, Yolande Sap, Emile Roemer en Job Cohen jou voor danken.

Zielig hè, zo’n puber die zich van te grote woorden bedient? “Regeren is voor grote mensen”. Ten eerste is dat een aanvechtbare stelling, maar ten tweede is zo’n broekeman niet de aangewezen persoon om een volwassene, zelfs al is het maar Geert Wilders, daar op te wijzen. Sterker nog: als grote mensen praten moeten kleine kinderen hun mond houden. Dat zou iemand die van der Galien eens moeten vertellen.

26-01-2011 18.05 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Afghanistan, Bewindslieden, Geert Wilders, Onderwijs

Er zijn 3 reacties op “Michiel van der Galien leest Geert Wilders de les”

 1. Ruud Harmsen says:

  > dat hij geïnteresseerd is in Ben en Dean Saunders
  >en pubermeisjes. Waarschijnlijk is het nog een
  > boerzoektvrouwkijker ook. Wat erg.

  Ik ben niet geïnteresseerd in Ben Saunders, noch in Dean Saunders, noch in de programma’s waarin ze kennelijk iets gewonnen schijnen te hebbe, noch in pubermeisjes.

  Maar ik ben wel boerzoektvrouwkijker.

  Is dat ook erg? Of toch weer minder? Je weet het soms niet. Nuance is zo moeilijk.

 2. […] keer aan de orde geweest, en wel in ‘Michael van der Galien vergist zich‘ en ‘Michiel van der Galien leest Geert Wilders de les‘. Zoals uit die stukjes blijkt, hebben wij geen hoge pet van hem op, maar dat is zijn eigen […]

 3. Dit is mijn land niet meer says:

  Michel van Der Gallien is een Nederlander die in Izmir in Turkije woont en met een Turkse vrouw getrouwd is een bekeerd is tot de Soefi-islam. Hij loopt dus zijn dinges achterna en dat is zijn goed recht.
  Wat wel ergerlijk is dat hij als iemand die om zijn dinges moslim wordt actief allerhand onzin uitkraamt
  over vooral Wilders. Hij als Soefi-moslim zal als afvallige als één van de eerste aan de verroeste hijskraan omhooggetrokken worden als de harde kern jihadisten aan de macht komt. De voorbeelden van waar de “collega’s” van Van der Gallien toe in staat zijn, zijn dagelijks op internet te vinden zoals een Irakese Nederlander die in Syrië poseert met vijf afgesneden hoofden van rivaliserende moslims. Leuk volk waar Van der Gallien het voor opneemt. Neen die wil ik meer in Nederland, meer, meer, meer. Dan gaan ze naast Asscher en Van der Laan wonen en hun kinderen gaan naar dezelfde school als de kinderen van Halsema en Wouter Bos. Ja toch of werkt het zo niet met die huichelaars?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties