De PvdA kan met pensioen

De PvdA is jarig! Aldus de webzijde van de PvdA. Men heeft er de foto en de naam van partijvoorzitster Lilianne Ploumen bijgeplaatst, dus die zal het dan wel zogenaamd geschreven hebben. Wij lezen:

Aanstaande woensdag is het 65 jaar geleden dat de Partij van de Arbeid is opgericht. Een goede reden voor een feestje! Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zullen we het heuglijke feit van deze verjaardag vieren met speciale gasten en leden van het eerste uur.

Wij denken dat die speciale gasten en leden van het eerste uur alleen komen opdagen als ze volslagen dement zijn en derhalve geen flauw idee hebben waar ze zijn of waar het over gaat, of als ze zin hebben eens lekker tekeer te gaan tegen de halfzachte idioten die hun partij hebben gekaapt en de grond in hebben gereden. De huidige Partij van de Arbeid heeft vrijwel niets meer de maken met de oorspronkelijke Partij van de Arbeid of met de PvdA zoals die bedoeld was. De partijleden van nu zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen, vinden wij.

Als ‘doorbraakpartij’ ontstond de partij uit de SDAP, De Vrijzinnig Democratische Bond, de Christelijk Democratische Unie en een aantal uit andere partijen overgestapte katholieken en protestanten. “Een waarlijk nieuw begin in ons politieke leven”, zo karakteriseerde Willem Banning, één van de medeoprichters, de nieuwe partij.

“Een waarlijk nieuw begin in ons politieke leven.” Het zal best, maar dat waarlijk nieuwe begin is alweer lang geleden. Geen idee trouwens wat mevrouw Ploumen of haar spookschrijver met deze alinea bedoelt.

Woensdag ben ik daarom te gast bij een speciale bijeenkomst georganiseerd door de afdeling Delft. Ook de voorzitter van de Jonge Socialisten Jelle Menges is daar aanwezig. Zie www.pvdadelft.nl, waar je je kunt aanmelden om hierbij te zijn.

Waarom zou iemand daar bij willen zijn? Liliane Ploumen komt ook. Dat lijkt ons juist een goede reden om weg te blijven. Overigens lijkt een feestje van de afdeling Delft ons op voorhand niet iets met allure, aantrekkingskracht of voldoende elan om de noodlijdende voormalige PvdA uit het slop te trekken. En als ze dan ook nog eens geen alcohol serveren om de islamitische leden niet voor het hoofd te stoten, is er helemaal geen reet aan natuurlijk. We weten niet of ze dat gaan doen, maar het feit dat je zoiets van de voormalige PvdA zou kunnen verwachten, spreekt boekdelen.

Voor meer informatie over de oprichting van de PvdA verwijs ik je graag door naar De Rode Canon, de speciale uitgave van de Wiardi Beckman Stichting.

Ja, doei. Als je zelf de moeite niet neemt om eventueel belangrijke informatie in je stukje op te nemen, hoef je van ons niet te verwachten dat wij er achteraangaan. Dan overschat je toch aardig hoe belangrijk wij je vinden.

We hebben veel bereikt in de afgelopen 65 jaar en we hebben nog veel om voor te vechten. Vier het mee op 1 mei aanstaande!

Voor zover de voormalige PvdA in de afgelopen 65 jaar “veel bereikt” heeft, heeft dat niet plaatsgevonden in de afgelopen 25 jaar, zeggen wij uit ons hoofd. Voorzitster Ploumen zal dat ook wel weten en dat zal dan wel de reden zijn dat zij of haar spookschrijver zo’n mat stukje heeft afgescheiden (of uitgescheten. Hahahahahaha. Sorry).

Wij denken dat de PvdA er goed aan doet zichzelf aanstaande woensdag ter plekke op te heffen. De PvdA heeft namelijk de pensioengerechtigde leeftijd behaald en zoals dat voor veel pensioengerechtigden gaat: op zijn tandvlees. De PvdA is vergelijkbaar met een werknemer die ooit ergens enthousiast begonnen is (“Een waarlijk nieuw begin in ons politieke leven.”), een aantal jaren enthousiast gebleven is, vervolgens een beetje in een sleur verzeild raakte, maar desondanks zijn werk nog wel met enig succes en zelfs plezier deed, om na verloop van tijd alleen de sleur nog over te houden en de voeling met de nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied geheel en al te verliezen en nog slechts reikhalzend uit te zien naar die wonderschone dag waarop de baas hem het beroemde gouden ophoepelhorloge in handen drukt en de bevrijdende woorden spreekt: “Zo, ga jij nu maar lekker van je pensioen genieten.” Dat soort mensen is trouwens binnen een jaar de pijp uit, maar dat is een heel ander verhaal.

7-02-2011 13.28 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Kamerleden, Politiek, Woordspelingen

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties