Vrouw Lange Frans boos

Lange Frans is op deze webzijde een aantal keren genoemd, maar nooit uitgebreid aan de orde geweest, want wij hebben nix met Lange Frans. In ‘Nijkerk, de hondelulle van de week‘ zeiden wij onder andere:

Wij hebben nog nooit een nummer van Lange Frans en Baas B. van begin tot eind gehoord en geloven ook niet dat wij daar iets aan missen.

Ook citeerden wij:

Er is een stompzinnig nummer van Lange Frans en Baas B., ‘Zinloos’ geheten, waarin een aantal mensen die op lullige wijze om het leven gekomen zijn, plotseling tot held wordt uitgeroepen. Om er nog meer aan te verdienen is er gauw een zinnetje over Theo van Gogh aan toegevoegd. Een zeer zinloos nummer. Het staat dan ook op 1 in de hitparade.

Wij waren het hele stukje al lang en breed vergeten (17-3-2006, meer dan vijf jaar geleden) maar tot onze verrassing bleek het zelfs enigszins positief over Lange Frans en Baas B.:

Waardeloos duo of niet, wij vinden dat het moet mogen optreden als iemand ze daartoe uitnodigt.

Stommeling Jones heeft Lange Frans genoemd in een van zijn songfestivalverslagen, maar wel heel zijdelings:

Het Verenigd Koninkrijk heeft gemeend te moeten inspelen op de kinderpornotrend en heeft een aantal met piepstemmetjes uitgeruste meiskes in een soort van schooluniformpjes gehesen, compleet met kniekousjes. De debiele Engelse neef van Lange Frans komt reppen en het podium schijnt nog best glad te zijn want een van de meisjes kan maar ternauwernood voorkomen dat ze in een geïmproviseerde spagaat terechtkomt. ‘Teenage Life’ schijnt het geheten te hebben.

De debiele Engelse neef van Lange Frans komt heel kort terug in ‘Domme mensen moeten geen grappen maken‘:

Over andere verhalen gesproken: wij zouden graag nog eens dat verhaal over die 1aprilgrap met de neef van Tsjaikovskij (niet te verwarren met de debiele Engelse neef van Lange Frans, doch dit terzijde) herlezen.

Wij hadden, met andere woorden, nooit veel aandacht besteed aan Lange Frans en zijn vriendjes, omdat Lange Frans volgens ons die aandacht niet waard is.

Het hele verhaal over de vrouw van Lange Frans die met een geladen pistool onderweg zou zijn geweest naar een goed gesprek met Baas B. (Zie bijvoorbeeld ‘Vrouw Lange Frans met pistool naar Baas B.) hebben wij genegeerd, omdat het ons niet zo interesseerde, we zeggen het maar zoals het is. En toen liepen we op internet de schoonmoeder van Lange Frans tegen het lijf. Stommeling Jones heeft daarover bericht in ‘Diane van Aalderen en Willeke van Aalderen zijn boos op Cpt. Iglo‘.

Stommeling Jones heeft daarin ook onze woorden geciteerd, als volgt:

“@Diane0401 @langefrans Goed voor z’n imago: een gestoorde vrouw én een gestoorde schoonmoeder. Wanneer komt die zaak eigenlijk voor?“

Wij menen inderdaad zoiets gezegd te hebben, en daarbij gingen wij uit van de gedachte dat de vrouw van Lange Frans bekend staat, of zou kunnen staan, als dat gestoorde wijf dat met een geladen pistool verhaal gaat halen, samen met haar moeder, die wij op grond daarvan ook best voor gestoord hadden kunnen uitmaken, maar die wij pas gestoord zijn gaan noemen op grond van haar agressieve en in onze ogen gestoorde uitlatingen op Twitter. Wij citeren bijvoorbeeld:

@Psychopeet hey #imbeciel ROT een eind op Mijn welsprekendheid raakt jou iedere keer weer zeg je Het liefst raakt mijn vuist jou tandjes

En wat dacht u van:

Ja terwijl die achter het raam staat haha RT @j1mstar: @Diane0401 Beter hadden ze z’n tandjes eruit gegooid ipv z’n ramen….!!!

Inmiddels heeft deze mevrouw van Aalderen gemeend een link naar het huisadres van onze drs te moeten retweeten, zoals dat heet, en dat op grond van de volstrekt ongegronde valse beschuldigingen van Yvonne van Hertum, die zoals wij allen weten een vendetta tegen onze doctorandus begonnen is omdat ze zijn vragen niet kon beantwoorden (Zie dit chronologisch overzicht). Op ons getwitter reageerde zij steeds agressiever, dus daar zijn we maar mee opgehouden. Op onze suggestie dat ze het genoemde overzicht zou lezen en vervolgens eventuele vragen zou mailen aan cptiglo@opinieleiders.nl, is zij niet ingegaan, in dier voege dat we nog geen mailtje van haar ontvangen hebben.

Wij willen hier even uitdrukkelijk benadrukken dat wij op geen enkel moment familieleden of schoonfamilieleden van welke mevrouw van Aalderen dan ook bij het getwitter betrokken hebben en als mevrouw de schoonmoeder van Lange Frans niet gemeend had ons en de wereld te moeten mededelen dat zij de schoonmoeder van Lange Frans was, hadden wij niet getwitterd:

@Diane0401 @langefrans Goed voor z’n imago: een gestoorde vrouw én een gestoorde schoonmoeder. Wanneer komt die zaak eigenlijk voor?

Of woorden van gelijke strekking.

Maar we gingen het over de vrouw van Lange Frans hebben. Iemand die zich uitgeeft voor de vrouw van Lange Frans, en die misschien best de vrouw van Lange Frans is, zit op twitter onder de naam @DanielleDiane84. Wij kunnen ons niet herinneren deze mevrouw betwitterd te hebben, maar wij kunnen ons levendig voorstellen dat zij, als zij daadwerkelijk de gestoorde vrouw van Lange Frans is, aanstoot genomen heeft aan ons bericht aangaande de geestelijke gezondheid van haar en haar moeder.

Ook hebben wij in zo’n geval begrip voor de even primitieve als logische reactie “wat je zegt ben je zelf”. Dat ze ons gestoord zou willen noemen, mocht zij zich ermede willen bemoeien, lag dan ook voor de hand. Zij twitterde:

@Opinieleiders gestoord zijn de pedofielen die geen normale functionering van de geest hebben, waar jij er waarschijnlijk 1 van bent?!

Kijk, dat is fout. Kennelijk is ook DanielleDiane84 aangetast door het modeverschijnsel dat je iedereen die je wilt uitschelden meteen voor pedofiel moet uitmaken, omdat dat heel effectief is. Wij wagen echter te betwijfelen of deze mevrouw voldoende op de hoogte is van de “normale functionering van de geest” om dergelijke boude beweringen te doen. Maar ach, het is maar twitter, dus dan doet dat er eigenlijk niet toe.

Verder twitterde zij:

@Opinieleiders Ik ben niet gediend van bepaalde uitlatingen Arnold van Kuijk! Ik laat mijn familie niet zwart maken door een pedo aanhanger.

Wij kennen geen Arnold van Kuijk, dus wij weten niet waarom deze oprisping aan ons gericht was, temeer daar het getwitter van de Arnold van Kuijk wiens twitteraccount wij via google gevonden hebben niet voor ons toegankelijk is, zodat wij niet kunnen bevestigen of ontkennen dat hij de familie van de vrouw van Lange Frans zwartmaakt, noch of hij een “pedo aanhanger” is. Als wij de vrouw van Lange Frans waren, zouden wij onze familie ook niet laten zwartmaken, en onszelf ook niet, dat mag u best weten. Sterker nog: wij zijn weliswaar de vrouw van Lange Frans niet, maar wij laten ons niet zwartmaken, evenmin als onze doctorandus, onze collega’s en onze vrienden en bekenden.

En dat is vermoedelijk het punt dat de familie van Aalderen en aanverwanten een beetje, om niet te zeggen geheel, ontgaat: wij maken niemand zwart. Zij wel, door klakkeloos te herhalen wat mevrouw van Hertum ze voorliegt. Maar goed, het komt er dus op neer dat de vrouw van Lange Frans boos is op uw captain en dat ze waarschijnlijk geen benul heeft waar het nu eigenlijk over gaat. Wij zijn blij dat wij dat soort slecht geïnformeerde kortaangebonden schreeuwers niet in de familie hebben en herhalen hier instemmend wat Stommeling Jones vannacht zei:

Wij zijn eigenlijk reuzebenieuwd hoe het toegaat op familiefeestjes bij de schoonfamilie van Lange Frans, wilt u dat wel geloven?

Tevens is dit een mooi moment om ons ruzietegeltje nog eens onder de aandracht te brengen:

Het internet is een uitstekend middel om op afstand ruzie te krijgen met halve zolen die je niet kent

Het internet is een uitstekend middel om op afstand ruzie te krijgen met halve zolen die je niet kent

4-08-2011 14.40 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Muziek, Taal, Tegeltjes, Twitter, Yvonne van Hertum

Er zijn 6 reacties op “Vrouw Lange Frans boos”

 1. Zizi says:

  Twitteren is m.i. voor 99% het neer plempen van verbale poep. Ik heb nog een poging gedaan om deze verbale poep van de dames door te lezen maar ik ben na een aantal minuten gestopt.

  Ik heb maar één advies , twitteraccount opheffen.

 2. smurf says:

  Tja….sommige mensen hebben een oneindig vermogen om “poep” te praten. Het internet is overigens ook een uitstekende manier om op afstand ruzie te krijgen met mensen die je niet eens zou willen kennen…..of helaas wel kent. Jammer genoeg zijn er erg veel mensen, dit in de ruimste zin van het woord, die voor het typen wel hun vinger gebruiken maar niet hun verstand. Dat is best triest vooral als ze blijkbaar ook vuurwapengevaarlijk zijn. Dan kan een vinger die zonder verstand wordt gebruikt heel wat meer schade aanrichten. Het zou zelfs kunnen dat het op familiefeestjes dan steeds stiller wordt……..

 3. Macho Grandma Nijn says:

  “http://nl.wikipedia.org/wiki/Triggerfinger”

  je zult dat soort maar steunen. IRMC

  of er trots op zijn dat je dat steunt…..

  Bidden dat alleen mensen hun verhaal typen, met gebruik van verstand.

  Ik citeer:”Dan kan een vinger die zonder verstand wordt gebruikt heel wat meer schade aanrichten.”

  Volgens mij “fietst” dergelijk soort, tot in het oneindige, achter mij aan.

 4. […] ‘Vrouw Lange Frans boos‘, schreven wij een paar dagen geleden. Wij zeiden onder andere: “Wij kennen geen Arnold van Kuijk, dus wij weten niet waarom deze oprisping aan ons gericht was, temeer daar het getwitter van de Arnold van Kuijk wiens twitteraccount wij via google gevonden hebben niet voor ons toegankelijk is, zodat wij niet kunnen bevestigen of ontkennen dat hij de familie van de vrouw van Lange Frans zwartmaakt, noch of hij een “pedo aanhanger” is.“ […]

 5. […] wij de vrouw van Lange Frans sinds kort leren kennen als een grof gebekt agressief type (zie ‘Vrouw Lange Frans boos‘, ‘Vrouw Lange Frans zoekt ruzie ‘ en ‘Arnold van Kuijk kan fluiten naar […]

 6. […] moeder, begonnen is ons lastig te vallen, uit te schelden en te belasteren, zoals gemeld in ‘Vrouw Lange Frans boos‘. Wij snapten haar natuurlijk wel een beetje: “Wij kunnen ons niet herinneren deze […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties