“Het kabinet gaat hier niet over vallen”

“Het kabinet gaat hier niet over vallen. Het kabinet gaat hier niet over vallen. Jongens, we praten via Politiek24 en dat is misschien niet zo handig. Ik ga even bellen Tjitske.” Aldus de politiek commentatrice van het staatsjournaal zojuist (vrijdag 28 oktober, plusminus 00.49 uur) live op Politiek24.

Dat was inderdaad niet zo handig, want daardoor kregen wij wel een inkijkje in de belachelijke show die er wordt opgevoerd in de tweederangs kamer: de politiek commentatoren worden kennelijk van tevoren ingelicht over de uitkomst van debatten die nog moeten plaatsvinden. Wij hadden daar natuurlijk altijd al zo’n donkerbruin vermoeden van, maar hier zagen wij dat wel heel schrijnend bevestigd. En nu wil er iemand over gaan tot de stemmingen, dus wij zijn nauwelijks benieuwd (00:57), want wij weten al: “het kabinet gaat hier niet over vallen”. Jammer, maar helaas.

We blijven even kijken, maar we gaan geen uitgebreid verslag doen. Het gaat trouwens over “de kwestie Mauro”, schijnt. Die hele Mauro en die hele kwestie kunnen ons geen reet schelen, maar als het kabinet erover valt: graag. Wij EISEN EEN MOTIE VAN WANTROUWEN. WIJ EISEN NIEUWE VERKIEZINGEN! En nu is de vergadering gesloten en de motie verworpen, dus wat we al wisten is bevestigd: “het kabinet gaat hier niet over vallen”. Een grof schandaal. Dat dan weer wel.

28-10-2011 0.52 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Kamerleden, Liveverslagen

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties