Van Gaal wil ontslagen worden

Stommeling Jones

Van Gaal duldt geen inmenging‘, lezen wij op de webzijde van de De Telegraaf. De leader luidt:

MUNCHEN – Trainer Louis van Gaal van Bayern München heeft de machtige clubleiding in een interview in het Duitse tijdschrift ‘Kicker’ gewaarschuwd. De 58-jarige coach duldt geen inmenging in zijn technische beleid. „Als dat gebeurt, stap ik meteen op”, betoogde hij. „Ik sluit nooit compromissen.”

Tsja. Als je als trainer zo’n grote bek hebt, terwijl je nog niet aanwijsbaar iets hebt gepresteerd, vraag je om onmiddellijk ontslag, lijkt ons. Zou hij ons soms verkeerd begrepen hebben, toen wij schreven:

[…] wij kennen wel genoeg Duitsers om te weten hoe je ermee moet omgaan en Louis van Gaal’s uitbarstingen zullen alleen maar in zijn voordeel spreken. Duitsers moet je namelijk afblaffen, afbluffen en afbekken, aangezien ze daar heel gevoelig voor zijn.

Aangezien Duitsers ook nog eens heel gevoelig zijn voor universitaire titels als Professor en Doctor (of Doktor) en iedereen met een bril automatisch een intellectuele status toedichten, kunnen wij Herr Professor Doktor Louis van Gaal alleen maar adviseren om zich een duidelijke bril aan te schaffen voordat hij op zijn eerste Duitse persconferentie alle Duitse journalisten wegens ongeneeslijke domheid onder uit de zak geeft. Maar, als hij het goed doet kan het zelfs zonder bril of al dan niet virtuele contactlenzen. Hup Louis! Blaf Louis! Je kunt het.

Wij bedoelden met de af te blaffen Duitsers vooral het Duitse journaille. Als er nou in Duitsland iemand is, die je beter niet kunt afblaffen, is het wel de baas en de leiding van Bayern München is te beschouwen als op zijn minst een baas in het kwadraat. Als het niet tot de derde macht is. Het zou ons derhalve niet verbazen als de vooral door zichzelf enigszins overschatte trainer Louis van Gaal aan zijn laatste week bij Bayern München bezig is. Eigen schuld, dikke bult.

11-01-2010 15.20 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Voetbal

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties