Uitzendkracht – uitzendbureau: 1-0

Uitzendkrachten zijn over het algemeen geen mensen die er als kind van droomden uitzendkracht te worden. Veel uitzendkrachten doen bovendien uitzendwerk dat niets te maken heeft met hun opleiding, als ze die hebben, of met het werk dat ze zouden willen doen als ze konden kiezen. Uitzendbureaus, of althans intercedenten en ander personeel van uitzendbureaus, schijnen dat niet zo te begrijpen en ook werkgevers hebben er duidelijk wel eens problemen mee. Maar goed, wij ontvingen het volgende verhaal van een uitzendkracht.

In oktober heb ik op oproepbasis een aantal keren via een uitzendbureau, waarvan ik de naam nog even niet wil noemen, gewerkt voor een werkgever die ook nog even anoniem mag blijven. Een deel van mijn werk bestond uit het rijden met een busje en daar gaat het nu om. Het was slechtbetaald werk, dus ik was blij toen ik via een ander uitzendbureau een iets beter betaald baantje vond, dat trouwens nog steeds niet best betaalde, maar daar gaat het niet om.

Waar het wel om gaat, is dat ik in maart een brief ontving, met de mededeling dat ik een “negatief saldo” bij het uitzendbureau zou hebben, omdat ik in oktober “een boete gereden” zou hebben. En of ik maar even wilde betalen.

Nu deed ik dat uitzendwerk sowieso niet omdat ik geld te veel had en bovendien stond de toon van de brief mij niet aan, dus mijn eerste reactie was niet geschikt voor publicatie. Mijn tweede reactie, toen ik wat gekalmeerd was, was een brief, waarin ik het volgende schreef:

Naar aanleiding van uw brief d.d. [datum], Referentie [referentie], betreffende een negatief saldo moet ik u tot mijn spijt het volgende mededelen: in tegenstelling tot het door u in de laatste zin van uw brief veronderstelde, heeft u mij niet voldoende geïnformeerd. Sterker nog: er moet hier sprake zijn van een vergissing of een misverstand.

Gaarne zou ik dan ook van u vernemen waar, wanneer en hoe (plaats, datum, tijd en aard van de overtreding) ik volgens u een “boete [heb] gereden”. Tevens verzoek ik u mij te vertellen met welk voertuig zulks gebeurd zou zijn (merk, type en kenteken).

Zoals u misschien al wel begrepen had, ben ik vooralsnog niet van zins het genoemde bedrag over te maken. En mocht u onverhoopt het gelijk aan uw zijde hebben, dan zal ik zo vrij zijn de kosten van de postzegel voor deze brief, alsmede de overige kosten die een eventuele briefwisseling met zich meebrengt, van het door mij over te maken bedrag af te trekken.

Ik ben namelijk wel goed, maar niet gek. En om dat duidelijk te maken had ik er ook een bijlage bij gedaan, met daarin een overzicht van de kosten die het uitzendbureau op dat moment al opgelopen had. Het uitzendbureau stuurde mij vervolgens een kopie van de bon, waar iemand mijn naam op geschreven had. Dat zal dan wel iemand van de werkgever geweest zijn, maar het feit dat hij mijn naam er op gezet heeft, betekent niet automatisch dat ik ook daadwerkelijk achter het stuur zat, lijkt mij. Voordat ik mijn kostbare tijd echter ging besteden aan een zinloze ruzie, heb ik het uitzendbureau het volgende antwoord gestuurd:

Naar aanleiding van uw brief d.d. [datum], Referentie [referentie]deel ik u het volgende mede.

Voordat ik inhoudelijk op uw brief inga, wijs ik u erop dat u mij inmiddels al meer verschuldigd bent dan u van mij wenst te ontvangen (zie bijgaand kostenoverzicht). Het lijkt mij voor iedereen het handigst als we deze zaak nu als afgedaan beschouwen.

In het kostenoverzicht stonden kosten voor: postzegels, het schrijven van brieven tegen een freelancetarief voor kleine opdrachten, printkosten, het opstellen en bijwerken van het kostenoverzicht tegen hetzelfde freelancetarief, enveloppen, pakken van de stopwatch (want je wilt ze per slot van rekening ook niet te veel in rekening brengen, nietwaar?), het posten van brieven tegen eerdergenoemd freelancetarief en het lezen van hun tweede brief (die eerste was ik vergeten in rekening te brengen). En dan mogen ze nog blij zijn dat ik de zaak niet meteen heb overgedragen aan een juridisch adviseur die een veel hoger uurtarief hanteert dan ik.

Tot op heden heb ik nog geen nieuwe brief ontvangen, maar wat niet is, kan nog komen. Mocht dat gebeuren, dan zal ik het u laten weten.

Wij zijn reuze benieuwd. Weliswaar vinden wij deze uitzendkracht een enorme lul, maar wij geloven hem op zijn woord, dus het uitzendbureau was begonnen. Vooralsnog staat de uitzendkracht in onze optiek met 1-0 voor.

18-04-2012 9.30 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Automobilisme, Juridisch, Wat een enorme lul, die uitzendkracht

Er zijn 3 reacties op “Uitzendkracht – uitzendbureau: 1-0”

  1. Ruud Harmsen says:

    Wat een zeikverhaal. Zieken om niks. Betaal nou maar gewoon, het zal wel terecht zijn.

  2. […] komen hierop doordat wij van de uitzendkracht uit ‘Uitzendkracht – uitzendbureau: 1-0‘ de volgende text […]

  3. Startpeople says:

    […] die via Startpeople ergens gewerkt had en maanden later plotseling werd geconfronteerd met een verkeersboete. Hij laat ons […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties