Facebook: From here on up, it’s all downhill

Facebook blijkt veel minder waard dan beursspeculanten, sommige beleggers en andere sukkels dachten. Dat hadden wij ze ook wel kunnen vertellen en, sterker nog, dat hebben wij onlangs nog gedaan, in ‘Aandeel Facebook snel minder waard‘, waar wij zeiden:

Facebook is namelijk niets meer of minder dan een enorme Grote Zwaan (zie Kees van Kooten), oftewel een zeepbel van ongekende omvang.

De duikvlucht van het aandeel Facebook leidt bij de De Telegraaf tot de volgende kop: ‘Beleggers ‘ontvrienden’ Facebook‘. Wij moesten echter onmiddellijk denken aan de titel van het vijfde hoofdstuk uit Walt Kelly’s ‘We Have Met The Enemy And He Is Us’. Aangezien we die titel in de kop van dit stukje gebruikt hebben, kunt u vermoedelijk wel raden hoe die luidt, maar we herhalen hem hier toch maar even: ‘From Here On Up, It’s All Downhill’.

Omdat we dit deel van Pogo al een poos niet meer gelezen hadden, hebben we van de gelegenheid gebruikt gemaakt om in ieder geval het bedoelde hoofdstuk even door te kijken. En het blijkt nog toepasselijk ook: er hangt een enorme stank in het moeras, zodanig zelfs dat iemand constateert:

Someday the surgeon general gonna discover that breathin’ is harmful to your health.

Volgens ons stinkt de beursgang van Facebook ook heel behoorlijk, waarbij wij niet willen zeggen dat het kopen van aandelen Facebook vergeleken moet worden met het inademen van vergiftigde lucht, maar wel dat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw portemonnaie, of portemonnee, zoals sommige mensen zeggen. Wij zijn overigens reuze benieuwd of er nog een onderzoek gestart gaat worden naar mogelijke illegale activiteiten rond de beursintroductie van Facebook, en zo ja, dan houden wij ons aan datgene wat Beauregard zegt in het hoofdstuk ‘The Legal League Illegal Eagle’:

The law assumes every man is innocent until caught.

Facebook is overigens op deze webzijde al een aantal keren eerder genoemd (maar nooit in positieve zin, dachten wij) en daar hebben we een menuutje van gemaakt. Dat u het even weet.

22-05-2012 17.29 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Computerij, Juridisch, Koppen, Strips, Verenigde Staten

Er heeft iemand gereageerd op “Facebook: From here on up, it’s all downhill”

  1. Nesmrah says:

    Micha Kat of zijn Moderamen had het al veel eerder door, eerlijk is eerlijk:
    http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/12459/fadebook-fakebook-maandag-crash


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties