Droom

Wij zaten in een auto want wij zouden met school naar Rusland vliegen. Iemand reed ons door het voetgangersgebied naar de verzamelplek, alwaar onze ouders, onze medereizigers en nog een heleboel mensen reeds stonden te wachten. Er kwam een stadswacht, een toezichthouder, of hoe zo’n uitkeringsgerechtigde kneus ook heet om ons te vertellen dat wij met de auto door het voetgangersgebied gereden waren en dat dat niet mocht. Wij vertelden de sukkel dat wij daar moesten zijn met een hoop bagage en dat wij dus best door het voetgangersgebied mochten rijden en dat wij dat zowiezo wel mochten, al was het maar omdat wij het zeiden. Dat was genoeg en hij wenste ons een goede reis.

Intussen waren wij tot de conclusie gekomen dat wij ons fototoestel vergeten hadden, maar dat dat niet zo erg was, omdat we al zo vaak in New York waren geweest en dat het eerste wat wij na aankomst gingen doen was wat wij altijd deden als wij in New York waren, namelijk bij de boekhandel op tweehonderd meter lopen van het hotel, als je de deur uitging rechts, en dan rechtdoor, een boekje van ‘Peanuts’ kopen. Ook hadden wij gemerkt dat wij weliswaar onze sandalen en onze witte sokken bij ons hadden, maar dat onze sandalen niet alleen dezelfde maat (maat 39, niet eens onze maat) waren, maar ook voor dezelfde voet bestemd waren, namelijk de rechter.

Gelukkig vonden wij in onze tas nog een paar Nikes, die erg op spikes leken, maar het niet waren, en die met hun donkerblauwe en felgele kleurstelling precies bij ons pak, onze stropdas en ons pochet pasten, want anders hadden we voor vertrek op het vliegveld nog sandalen moeten gaan kopen. Het aantrekken van het nieuwe schoeisel duurde even, zodat wij op het laatst nog heel erg moesten hollen. Onder het hollen pakten wij het dochtertje van onze stagiaire op en zagen wij hoe Usain Bolt onze loopstijl stond te bewonderen, en al helemaal omdat dat kind toch zo’n twintig kilo woog, voor zover hij dat kon beoordelen.

Bij de boot aangekomen zagen wij dat men de loopplank al had weggehaald. De kapitein moest echter nog aan boord en wij mochten met hem meelopen. En toen werden wij wakker.

28-08-2012 11.38 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aardrijkskunde, Atletiek, Automobilisme, Rechten, Strips, Verenigde Staten

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties