Yehudi Moszkowicz zoek

Yehudi Moszkowicz is advocaat. In dier voege is hij op deze webzijde weleens voorbijgekomen, waar hij merkwaardig genoeg niet altijd even blij mee was. Als je bij Google op zoek ging naar Yehudi Moszkowicz, waren onze pagina’s goed vindbaar.

Maar vandaag dus niet. Naar aanleiding van een stukje op Klokkenluideronline.nl, u weet wel, de webzijde van Micha ‘aluhoedje’ Kat, gingen wij namelijk de heer Moszkowicz even koekelen en zagen wij dat onze stukjes in ieder geval niet meer bij de eerste dertig treffers stonden. Nu zou daar natuurlijk zomaar een goede technische reden voor kunnen zijn, in de trant van ‘niet actueel genoeg’, ‘Google heeft zijn zoekalgoritme veranderd’ of ‘de database van Google deugt sowieso niet’, maar de volgende mededeling geeft ernstig te denken:

Als reactie op een juridisch verzoek dat Google heeft ontvangen zijn 2 resultaten van deze pagina verwijderd. Indien gewenst kunt u meer over het verzoek lezen op ChillingEffects.org.

Deze mededeling wordt een aantal keren herhaald, met als gevolg dat onduidelijk is hoeveel zoekresultaten er “verwijderd”, ‘verdwenen’ of ‘verdonkeremaand’ zijn. Bij ChillingEffects.org werden wij niets wijzer, maar wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat meneer Moszkowicz zelf dat “juridisch verzoek” gedaan heeft. Wij denken dat het niet slim van Google is om aan dat soort verzoeken gehoor te geven, aangezien de bruikbaarheid van Google, die toch al hoogst twijfelachtig is, er verder door afneemt. Wat heb je tenslotte aan een zoekmachine die alleen reclame, bedrijfspropaganda en advertenties ophoest?

* NAGEKOMEN GEDACHTE: Er zijn gelukkig meer zoekmachines, Bing bijvoorbeeld.

29-08-2012 12.13 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Computerij, Juridisch

Er heeft iemand gereageerd op “Yehudi Moszkowicz zoek”

  1. […] dus u kunt het zich ongetwijfeld ook niet herinneren, vandaar dat we hier verwijzen naar ‘Yehudi Moszkowicz zoek‘, waarin wij onder andere […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties