Hollandse hufters? Sneue kneuzen

Wij hadden al aangekondigd dat Peter Breedveld niet zou stoppen met Frontaal Naakt, dus voor ons hoeft hij niet te doen alsof, maar nu heeft hij op de een of andere wijze ook nog een stel idioten zo gek weten te krijgen dat ze een positief stukje over hem schrijven, waarover hij dan weer kan twieten, dat het hem goed doet, zo’n steunbetuiging. Laat ons die steunbetuiging dan eens kloosrieden, om te zien wat hij voorstelt of waard is. Hij heet ‘Arme Elma‘:

Peter Breedveld is misschien wel de scherpste columnist van Nederland.

Fout. Peter Breedveld is zeker niet de scherpste columnist van Nederland.

In tegenstelling tot het gros van het internet neemt hij nog de moeite om zijn opvattingen te onderbouwen.

Wederom fout. Wij hebben hem althans nog nooit op een deugdelijke onderbouwing kunnen betrappen. De stelling dat hij zijn opvattingen onderbouwt wordt hier opvallend genoeg trouwens niet onderbouwd.

Dat doet hij met verve en in een onnavolgbare stijl.

Opnieuw fout. Zijn stijl is weliswaar net zo onnavolgbaar als beroerd, maar in die stijl kun je niets met verve doen. ‘Met veel gescheld en in een puberale stijl’ was een beter formulering geweest.

Breedveld respecteert de feiten, hij neemt geen genoegen met halve waarheden en hij heeft al heel wat valse aannames onderuitgehaald.

Dat hebben wij dan allemaal net even gemist. Wij hebben die man op ons netvlies als een eikel, een luldebehanger eersteklas en een antisemiet, die het met de feiten en de waarheid voorzichtig gezegd niet zo nauw neemt, maar we kunnen ons vergissen.

Breedveld verzet zich onvermoeibaar en consequent tegen discriminatie en racisme.

Wij hadden toch echt meer de indruk dat hij alleen maar jan en alleman voor racist loopt uit te maken als ze iets tegen Marokkaans tuig, moslims of mevrouw Breedveld hebben.

Meedogenloos, intelligent en keihard.

“Intelligent”? Niet de Peter Breedveld die wij kennen.

Daar is moed voor nodig, want als je het tegenwoordig opneemt voor de multiculturele samenleving dan kun je rekenen op de toorn van hufterig Holland.

Agossie. En dat van een blergh dat zich ‘Hollandse Hufters’ noemt. Wij weten niet wie de ‘Hollandse Hufters’ bedoelen met hufterig Holland, en we gaan er niet naar raden ook, maar wij weten wel dat Peter Breedveld in ieder geval onze toorn niet over zich heeft afgeroepen door het op te nemen voor de multiculturele samenleving. Wij wisten niet eens dat hij dat deed. Wij geloven het ook niet, eerlijk gezegd. En Peter Breedveld doet volgens ons ook vrij veel huiliehuilie terwijl hij niet nalaat erop te wijzen dat hij heel vaak bedreigd wordt. Heus waar. Nou ja, eerlijk gezegd is dat alleen maar een indruk die we van die eikel hebben, want zo vaak lezen wij hem helemaal niet. Misschien is hij echt wel heel moedig. Een held, die Peter Breedveld. Geef die man een standbeeld.

Peter Breedveld heeft zijn (veelal anonieme) critici herhaaldelijk uitgenodigd om een live discussie aan te gaan, maar niemand heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Dat heeft vast wel iets te maken met de manier waarop hij die ‘critici’ uitnodigt. Bovendien is volstrekt onduidelijk waarom er iemand met hem in discussie zou willen gaan. De mensen die dat op zijn eigen blergh proberen, worden stelselmatig geblokkeerd, per slot van rekening.

De onverdraagzame conservatieven hebben zo hun eigen beproefde methoden, zolang het maar geen discussie hoeft te zijn.

Tuurlijk joh.

Het is veelzeggend dat die tegenstanders de discussie niet durven aan te gaan.

Nou neen. Misschien willen ze gewoon wel niet discussiëren met een geestelijk minvermogende omdat dat zonde van hun tijd is. Weet jij veel.

Men is zich er waarschijnlijk wel van bewust dat dit een verloren zaak zou zijn.

WHOEHAHAHA! Maar, even serieus. WHOEHAHAHA!

Rest niets anders dan de persoonlijke aanval.

Vertel eens?

Breedveld neemt niet eens meer de moeite om die onophoudelijke stroom van haat en laster te weerleggen.

Smoesjes. Dezelfde goedkope kutsmoes die Lance Armstrong probeerde toen hij zich niet wilde komen verdedigen voor de dopingcommissie. Voor zover mensen Peter Breedveld haten, is dat zijn eigen stomme schuld, en laster over Peter Breedveld zijn wij nog niet tegengekomen. En dat terwijl die man zelf geen alinea kan schrijven zonder iemand uit te schelden of te belasteren.

Dat is echter wel een vrijbrief gebleken voor opponenten als: Geenstijl, Powned, Carel Brendel, Joost Niemöller, Laurence Blik, Jan Bennink, Bert Brussen en geestverwanten.

Je zou haast gaan denken dat Peter Breedveld dit zelf geschreven heeft.

Zij hebben alle tijd van de wereld om Breedveld zoveel mogelijk te beschadigen, en dat gaat uiterst geraffineerd.

Dat ze die moeite nemen. Maar goed, vertel.

Powned stuurde ooit onaangekondigd een cameraploeg naar het werkadres van Breedveld.

Oei, wat geraffineerd. Was dat die keer dat hij opgeroepen had tot moord?

De werkgever van Breedveld wordt door zijn tegenstanders overigens consequent genoemd.

Moet hij maar niet in de baas zijn tijd gaan zitten schelden. Merkwaardig eigenlijk dat hij nog niet ontslagen is.

Jan Bennink heeft zelfs te kennen gegeven dat hij een dossier met “belastende” screenshots over Breedveld bijhoudt en dat hij dit met alle plezier aan de werkgever van Breedveld ter beschikking wil stellen.

Dat heeft weinig zin. Als ze hem nu nog niet ontslagen hebben, komt dat er niet meer van. Nou ja, zolang er leven is, is er hoop, zullen we maar zeggen.

En het werkt: de ander persoonlijk beschadigen zonder ook maar enige inhoudelijke discussie.

Nou neen. Weliswaar probeert Peter Breedveld het wel steeds op die manier, maar uiteindelijk heeft hij er alleen zichzelf mee.

Opzettelijk en zorgvuldig gecreëerde chaos.

Leg eens uit?

Een bijna ondoordringbaar rookgordijn van: leugens, valse verdachtmakingen en verdraaide feiten.

Voorbeelden graag.

Het werkt, omdat buitenstaanders meestal niet de moeite nemen om zich in achtergronden te verdiepen.

Nou, eigenlijk werkt het omdat de enkele buitenstaander die dat wel doet, voorlopig zijn wij dat, niet anders kan dan constateren dat Peter Breedveld niet deugt en probeert zijn persoonlijke problemen te verpakken als een pleidooi voor de multiculturele samenleving. Of wat het dan ook is dat hij zegt dat hij doet.

De hufters varen bij die voorspelbare nalatigheid.

Maar Peter Breedveld vaart er wel bij.

Van willekeurige Twitteraars mag het misschien niet verwacht worden dat zij zich eerst urenlang inlezen, maar van een columnist/ journalist?

Van een columnist helemaal niet en van een journalist nauwelijks. Dat krijg je met die laagdrempelige ongeschoolde beroepen.

Elma Drayer had een rekeningetje te vereffenen met Peter Breedveld, zag het haatblog van Laurence Blik, en beschuldigde een groot voorvechter van de multiculturele samenleving van… antisemitisme.

Zo kun je het natuurlijk zien. Feit blijft echter dat wij de heer Breedveld al enige tijd volgen, dat wij nooit gedacht hebben dat hij zuiver op de graad was en dat wij denken dat hij wel degelijk een antisemiet is. Nu u weer.

Vals broddelwerk, oliedom en uiterst beschamend.

Wij halen er even een bak bier en een bak chips bij, want nu wordt de gewraakte column van Elma Drayer met microscopische mierenneukerij tot op het laatste woord geanalyseerd, zodat er niets van heel blijft.

Laat dit dan een precedent zijn.

Hè? Geen analyse? Geen tegenspraak? Geen onderbouwing van de eerdere stellingen?

Vanaf nu mogen we dus onaangekondigd op het werkadres van anderen binnendringen?

Oh, zit dat zo? Weten wij wel zeker dat Peter ‘ik wil alles kunnen doen wat ik GeenStijl en PowNed verwijt’ Breedveld dit niet zelf geschreven heeft?

We mogen het privéadres en het werkadres van anderen publiceren?

Neen, dat mogen jullie niet.

We mogen foto’s van anderen publiceren?

Neen, dat mogen jullie niet. Wij zijn dol op eenvoudige vragen, merkt u dat?

We mogen “belastende” screenshots aan werkgevers aanbieden?

Dat zouden we even na moeten vragen, maar als die screenshots screenshots zijn van dingen die gewoon op openbare plekken op het internet staan, zou dat best eens kunnen mogen.

We mogen leugens en valse verdachtmakingen over anderen verspreiden?

Neen, dat mogen jullie niet.

En we mogen de ander ongegeneerd van antisemitisme beschuldigen?

Ja hoor, dat mag. Als je je beschuldiging dan niet kunt onderbouwen, ben je wel de lul, natuurlijk.

Gaat nog leuk worden.

Dat kon nog best eens tegenvallen. Peter ‘GeenPowNedStijl’ Breedveld is namelijk erg dom en zou derhalve best eens Micha ‘aluhoedje’ Kat achterna kunnen gaan. En de ‘Hollandse hufters’ mogen dan zelfbenoemde hufters zijn, sneue kneuzen zijn het zeker.

8-03-2013 21.30 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Personen, Webzijden, Wielrennen

Er heeft iemand gereageerd op “Hollandse hufters? Sneue kneuzen”

  1. […] ‘Hollandse hufters? Sneue kneuzen‘ zeiden wij onder […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties