NPO, de Nationale Propaganda Omroep

Een democratie heeft geen staatsomroep nodig. Nederland is geen democratie en wij gaan niet meer meemaken dat Nederland een democratie wordt. Helaas gaan we zelfs niet meemaken dat de Nederlandse staatsomroep wordt opgeheven. Dat weerhoudt ons er niet van om zo af en toe op te merken dat de staatsomroep opgeheven moet worden, waarbij wij iedere keer weer goede argumenten aandragen. Dat hebben wij inmiddels zo vaak gedaan dat wij er een apart menuutje van hebben kunnen maken: ‘Staatsomroep‘. Dit onderscheidt zich van het menu ‘Publieke Omroep’ doordat het niet gevoed wordt door een zoekactie in WordPress.

Wij kwamen hierop doordat wij lazen dat de Nationale Propaganda Omroep, zoals de staatsomroep graag genoemd wil worden, een paar ton gaat uitgeven aan het bekendmaken van de letters NPO, door Nederland 1, 2 en 3 van naam te laten veranderen en door Hilversum 1, 2 en 3 hetzelfde lot te laten ondergaan. En nou niet zeiken dat Hilversum 1, 2 en 3 niet meer bestaan, want dat maken wij toevallig zelf wel uit. Zei Shakespeare immers al niet: “Hoe vaak je een beerput ook hernoemt, als je hem nooit schoonmaakt, gaat hij steeds harder stinken”? Of waren wij dat zelf?

Wij hebben trouwens onze stagiaire opdracht gegeven een stukje te maken waarin zij alle zinnetjes op Opinieleiders.nl waarin het woord staatsomroep voorkomt in chronologische volgorde zal zetten. Ze heeft beloofd dat ze daaraan begint zodra ze klaar is met stofzuigen, maar we weten niet wanneer het af is. Dat merken we dan vanzelf.

12-03-2013 14.39 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Media, Monarchie, Taal

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties