Vrije Universiteit beschermt Peter Breedveld

Peter Breedveld van Frontaalnaakt.nl is volgens eigen zeggen en dat van Hassnae Bouazza regelmatig bedreigd. Helaas heeft geen van beiden ooit enig bewijs voor die bewering bijgeleverd, zodat we hen op hun woord moeten geloven, wat niet makkelijk is, aangezien ze in hun eerste leugen bepaaldelijk niet gestikt zijn.

Beiden hebben ook meer dan eens beweerd dat ‘men’ Breedveld’s werkgever, de Vrije Universiteit, benaderd zou hebben met het verzoek of de eis om Peter Breedveld te ontslaan. Ook hiervoor ontbreekt het bewijs. Daarom ben ik zo vrij geweest om in mijn hoedanigheid van internetjournalist een mailtje te sturen naar de afdeling persvoorlichting van de Vrije Universiteit. Het mailtje bevatte de volgende tekst:

Volgens mijn gegevens is Peter Breedveld van de webzijde ‘Frontaal Naakt’ in dienst van de Vrije Universiteit.In dat verband heb ik een aantal vragen, die ik graag door u beantwoord zou zien.

1) Heeft iemand bij uw weten ooit de universiteit benaderd met het verzoek Peter Breedveld te ontslaan vanwege frontaalnaakt.nl?
2) Zo ja, hoe luidde het antwoord van de universiteit?
3) Zo neen, waarom beweert Peter Breedveld dat dan?
4) Vindt de universiteit niet dat de activiteiten van Peter Breedveld op frontaalnaakt.nl en daarbuiten schadelijk zijn voor het imago van de universiteit?
5) Als de universiteit vindt van wel, waarom heeft de universiteit de heer Breedveld dan niet verzocht te stoppen met frontaalnaakt.nl?
6) Is er iets waar van het gerucht dat de heer Breedveld inmiddels op verzoek van de universiteit gestopt is met frontaalnaakt.nl, en niet naar aanleiding van een column van Elma Drayer?
7) Klopt het dat de heer Breedveld toestemming van de universiteit had om zijn inmiddels gestopte webzijde frontaalnaakt.nl onder werktijd bij te werken, alsmede onder werktijd privétweets te versturen?

Tamelijk voor de hand liggende vragen, lijkt me zo. Ik kreeg antwoord van ene Ronald van Gelder, “Senior communicatieadviseur, Profilering & Mediarelaties” die mij mededeelde dat de VU “vanwege redenen van privacy” geen vragen beantwoordt, “die gaan over VU-medewerkers of over de relatie die de VU met haar medewerkers heeft”. Lekker makkelijk, temeer daar Peter Breedveld voor vragen altijd doorverwijst naar de VU. Ik heb nog geprobeerd of ik dan op wat algemenere vragen wel antwoord zou kunnen krijgen, als volgt:

Aangezien de heer Breedveld zelf in de publiciteit gegooid heeft dat zijn werkgever door zijn ‘vijanden’ onder druk gezet zou zijn, lijkt het privacyargument dat u aandraagt mij in dit geval niet op te gaan.

Maar goed, dan stel ik een paar andere vragen:

8) Is de universiteit het afgelopen jaar wel eens benaderd met het verzoek medewerkers te ontslaan vanwege hun activiteiten buiten schooltijd?
9) Zo ja, heeft de universiteit in dergelijke gevallen een standaard antwoord en hoe luidt dat dan?
10) Als dergelijke verzoeken niet binnengekomen zijn, wat vindt de universiteit er dan van dat er gesuggereerd wordt dat dergelijke verzoeken wel binnengekomen zijn?
11) Als het imago van de universiteit geschaad wordt door een medewerker, onderneemt de universiteit daar dan iets tegen?
12) Zo ja, wat, en zo neen, waarom niet?
13) Als een medewerker geld en materiaal van de universiteit voor privédoeleinden gebruikt, vindt de universiteit dat dan reden voor een hartig woordje of ontslag of vindt de universiteit dat dan wel best?

Toen ik na een week nog geen antwoord had ontvangen, heb ik die vragen nog maar een keer opgestuurd. Er was er trouwens eentje bijgekomen:

Verder is er nog een vraag bijgekomen. In het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar het nepaccount van Natalja Laurey ( zie http://www.carelbrendel.nl/2013/03/20/openbaar-ministerie-onderzoekt-nepaccount-vu-studente-alsnog/ ) verwijst Peter Breedveld naar de Vrije Universiteit. De Vrije Universiteit, waarvan u de vertegenwoordiger bent, weigert echter vragen te beantwoorden. Mijn volgende vraag is dan ook:14) Vindt u het netjes om elkaar op deze wijze het balletje toe te spelen?

Daarop kreeg ik een kort mailtje van meneer van Gelder, waarin hij zei:

in mijn vorige reply e-mail heb ik u al duidelijk gemaakt hoe de VU met vragen over personeel of relaties van de VU tot het personeel omgaat. Daar laat ik het dan ook bij

Tsja. Wat moet je daar nou mee? Ik heb hem dus maar het volgende laten weten:

Mijn conclusie luidt dat de VU, of u persoonlijk, zich om de een of andere reden geroepen voelt de heer Breedveld de hand boven het hoofd te houden.

Geen idee waarom de VU of meneer van Gelder dat zou doen, maar om daar achter te komen zou ik er meer tijd in moeten steken en daarvoor interesseert die Breedveld mij niet genoeg.

27-03-2013 17.06 | Door: Arnold Kuijk | Categorie: Juridisch, Onderwijs, Personen

Er zijn 4 reacties op “Vrije Universiteit beschermt Peter Breedveld”

  1. Ruud Harmsen says:

    > en daarvoor interesseert die Breedveld mij niet genoeg.

    Juist ja. Echt niet?

  2. […] u zelf kunt lezen in ‘Vrije Universiteit beschermt Peter Breedveld‘, is dit feitelijk onjuist: noch van ‘lekker afgezeken worden’, noch van het […]

  3. […] wel een smartfoon van zijn werkgever en daar kan het ook mee. En aangezien hij bij zijn werkgever alles kan maken vallen ze vast niet over extreem privégebruik van zo’n […]

  4. […] kijk je dan wie het geschreven heeft, en u mag drie keer raden. Inderdaad, Peter ‘ik werk hier lekker nog steeds’ Breedveld. Tsja. Peter ‘schijt aan de feiten’ Breedveld wordt hier niet voor niets Peter […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties