De kutsmoes van Peter Breedveld

In ‘Ja hoor: Frontaal Naakt is terug van nooit weggeweest‘ zeiden wij:

Peter ‘de huilende lul’ Breedveld is weer bezig op Frontaal Naakt. Inmiddels staan er vier nieuwe stukjes op, waarvan wij het laatste, getiteld ‘Frontaal Naakt leeft’ in de loop van de dag met u hopen te kloosrieden.

Belofte maakt schuld, dus daar gaan we. Het stukje heet dus ‘Frontaal Naakt leeft!‘. Dat zal wel figuurlijk bedoeld zijn.

De afgelopen maanden heb ik een inktzwarte nachtmerrie geleefd, waaruit ik maar niet wakker leek te kunnen worden.

Wat ontzettend sneu.

Wat ik aanvankelijk weglachte als extreem ridicule, totaal ongefundeerde aantijgingen, bleek al gauw een zwart gat dat alles van waarde opslokte.

Peter ‘sterrenkunde is mijn vak niet’ Breedveld weet kennelijk niet dat zwarte gaten geen onderscheid maken.

Mijn ongeloof groeide, ging over in verbijstering, waarna de waanzin aan me begon te vreten.

Volgens ons was hij al geruime tijd niet goed bij zijn hoofd, maar kennelijk is dat een paar maanden geleden tot hem doorgedrongen.

Uiteindelijk was er niets dan die waanzin, een alomtegenwoordige gekte.

Het is toch wat.

Geestelijke AIDS, waarbij de ene functie na de andere uitviel, totdat er niks meer van mijn weerstand over was.

Die man moet altijd zo vreselijk overdrijven. Geen idee waarom.

Ik ging complottheorieën verzinnen, of beter gezegd: die vormden zich spontaan in mijn hoofd.

Complottheorieën verzon hij volgens ons al jaren.

Ik zag mezelf geconfronteerd met een verpletterende overmacht.

Vertel daar eens wat minder over.

Ik begon te geloven dat ik inderdaad een slecht mens was. Het stond zelfs in Trouw!

In Trouw stond dat Peter ‘de antisemiet’ Breedveld een antisemiet was en daar had Trouw gelijk in.

Huilend als een kind heb ik mensen gebeld.

Dat het een huilebalk was, wisten we.

Gejankt dat ik niet begreep waar ik dit aan verdiende, dat ik niet meer kon, dat ik waardeloos was, dat ik iedereen alleen maar tot last was.

Wij begrijpen heel goed waar hij het aan verdiende, dat hij niet meer kon is mooi meegenomen, dat hij waardeloos was is een feit, en dat hij iedereen alleen maar tot last was, klopt vermoedelijk ook wel, hoewel wij hier in ieder geval een uitzondering moeten maken voor Hassnae ‘de muzelmuze’ Bouazza, die altijd veel gemak van hem gehad heeft.

Ik wilde dood.

Dat kan.

Ik wilde echt dood.

Dat hadden we begrepen. Maar Peter ‘ik ben nu eenmaal niet zo daadkrachtig’ Breedveld voegt nooit de daad bij het woord, dus ook in dit geval niet. Hij gaat liever een potje zitten janken.

Elke morgen, waarop ik ontwaakte, greep de waanzin me weer bij de strot.

Neen, eerlijk?

Baalde ik dat ik niet was doodgegaan in mijn slaap.

Hij is vermoedelijk niet de enige die daarvan baalde.

Ik wilde ophouden met bestaan.

Heeft nix geholpen.

Ik heb zelfs zelfmoord overwogen.

Maar niet uitgevoerd. Waarom niet? Als er technische problemen waren, had hij vast wel mensen kunnen vinden die hem maar wat graag wilden helpen.

Ik besloot mijn computer niet meer aan te zetten.

Dus al die twiets en de update van zijn huilstukje heeft hij de wereld in geschopt zonder zijn computer aan te zetten. Dat is knap, maar niet onmogelijk. Hij heeft vast wel een smartfoon van zijn werkgever en daar kan het ook mee. En aangezien hij bij zijn werkgever alles kan maken vallen ze vast niet over extreem privégebruik van zo’n ding.

Ik durfde geen kranten meer in te kijken, de televisie niet aan te zetten.

Jaja, we begrijpen het: je was er beroerd aan toe.

Ik achtte het serieus mogelijk dat het in Nieuwsuur over mijn perfide persoontje zou gaan.

Daar heeft hij ook al jaren last van. Behalve een enorme aandachtshoer is Peter ‘als u wilt mag u tot mij bidden’ Breedveld ook een megalomaan, zij het niet zo’n grote als hij zelf denkt.

Op een morgen werd ik wakker en durfde ik mijn slaapkamer niet uit, ervan overtuigd dat de demonen, die me vanuit verschillende media belaagden, in mijn woonkamer op me zaten te wachten.

Zou die man een alcoholprobleem hebben? Dit gedrag en de beschrijving daarvan doen ons sterk denken aan Arie uit ‘Joop Klepzeiker’. En heeft die man niemand die even een dokter kan laten komen?

Ik heb een hele dag in mijn slaapkamer gezeten.

Dat doen wij ook wel eens, dus dat zegt nix. Collega Mohammed heeft overigens al gesuggereerd wat Peter ‘de rukker’ Breedveld daar zat te doen. Intussen vinden wij dit stukje van Peter ‘ik geil ook op medelijden’ Breedveld tot nog toe niet erg sterk. Een beetje een sneu zeikstukje eigenlijk wel, als we eerlijk zijn. Maar we zouden het kloosrieden, dan zullen we het kloosrieden. Dat zal hem leren.

Ik moest dingen regelen, rekeningen betalen, en dus het Internet op.

Zou Hassneu dat niet kunnen?

In mijn mailbox zaten berichten van goedbedoelende mensen die me op de hoogte wilden houden van wat er zoal over me gezegd werd in blogs en op Twitter.

En toen heeft iemand hem met het mes op de keel gedwongen dat te lezen. En dat nog wel in zijn beroerde toestand. Wat gemeen. Hoewel: wij hebben vooral fans van hem zien twitteren en de blogs die de meeste aandacht aan hem besteedden, waren volgens ons blerghs van vriendjes van hem, dus zo erg kan het helemaal niet geweest zijn. Met uitzondering misschien van onze bijdragen, maar wij zijn dan ook een haatcampagne tegen Peter ‘iedereen is tegen me’ Breedveld begonnen, dus dat klopt wel.

Het ontnam me de adem.

Weet u zeker dat dat geen hooikoorts is?

Het was nog erger dan ik had gedacht!

Dus toch hooikoorts.

Hassnae drong erop aan dat ik het land verliet.

Hoeft die man niet naar zijn werk?

Eerst ben ik naar Londen gegaan, waar ik, op de metro wachtend, inschatte hoelang het zou duren voordat ik, geraakt door de metro, zou worden omarmd door het zalige niets.

Maar op het juiste moment een stapje naar voren doen, ho maar.

Verlost van al mijn zorgen, de pijn, het gedoe.

Ondertussen heeft hij nog steeds niet gezegd wat voor zorgen, pijn of gedoe het hier precies betreft. Na jarenlang iedereen verrot gescholden te hebben, heeft hij gemerkt dat er een paar mensen zijn die hem niet alleen een klootzak vinden, maar hem dat duidelijk vertellen ook. Dat is misschien niet leuk voor een mens, maar wij zouden dat niet als “zorgen, pijn of gedoe” willen kwalificeren.

De agressieve vijandigheid.

Niet zomaar vijandigheid, neen, agressieve vijandigheid. Zou Peter ‘taal is ook niet mijn sterke kant’ Breedveld de uitdrukking ‘wie wind zaait zal storm oogsten’ kennen?

Eindelijk rust.

Toch jammer, zoveel gebrek aan daadkracht.

Daarna vertrok ik naar Tokyo.

Vanwaaruit hij enthousiast twitterde.

De eerste nachten daar waren afschuwelijk, mede vanwege de jetlag.

Wij hebben geen medelijden. Wij zouden ook wel eens naar Tokyo willen. Maar ja, wij hebben niet zoveel geld als Peter Breedveld en niet zoveel vrije tijd.

Als een zombie liep ik overdag op straat.

En maar twitteren dat Japan zo geweldig was. Dat heeft hij dan zeker ook als een zombie gedaan.

Ik bezocht tempels, liep over begraafplaatsen. Op één van de grafstenen zag ik een grote groene slang, die zich koesterde in de warme lentezon. Ik was zo gefascineerd door die slang dat ik voor het eerst in tijden niet aan mijn demonen dacht. Toen ik me dat later realiseerde, voelde ik de tranen over mijn wangen rollen.

Jeetje. Wij zijn heel erg onder de indruk. “De warme lentezon”, daar zitten we hier al een hele poos min of meer vergeefs op te wachten.

In een park stond een jongen met een paarse hanenkam acrobatische goochelcapriolen uit te halen. Hij babbelde erbij in een tempo waarin ik nog nooit iemand heb horen praten. Staand op een plankje op een bal gooide hij kegels naar iemand uit het publiek, die ze netjes opving. “Heel goed”, zei de acrobaat. “Nu gaan we het iets moeilijker maken”. En hij haalde drie enorme messen tevoorschijn.

Peter ‘nauwkeurig taalgebruik? Wat zijn dat?’ Breedveld kent het verschil niet tussen een goochelaar en een jongleur.

Ik stond daar onbedaarlijk te lachen tussen al die andere mensen, en weer moest ik huilen.

Waarom zou Peter ‘het gaat over mij, dus is het interessant’ Breedveld dit gezeur allemaal op internet gepletterd hebben? Om te laten zien wat iedereen al wist, namelijk dat hij geestelijk gestoord is? In de hoop dat mensen nu wat minder gemeen tegen hem gaan doen, omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is?

Toen ik verder liep, naderde een groep schoolmeisjes. “Hello“, riep de brutaalste naar me. Ik riep “hello” terug. De hilarische verbazing van de meisjes was aandoenlijk. Ik voelde me intens gelukkig.

Je zal er wel bij geweest moeten zijn, maar dan nog. In ieder geval is Peter ‘wat kan ik het toch ontroerend opschrijven’ Breedveld in dit stadium van het verhaal niet suïcidaal meer.

Ik deed dingen die ik nooit had gedacht te zullen doen: aansluiten in de rij voor een sushi- of ramenbar. Soms wel anderhalf uur gewacht tot ik naar binnen mocht. Fijn, met alle andere Japanners geduldig op je beurt wachten. Als ik mijn bestelling deed, had ik meteen ieders aandacht. “Waar heb je Japans leren spreken?” “Waar kom je vandaan?” “Woon je in Tokyo?” “Jullie hebben een geweldig honkbalteam!” “Vind je het niet koud met alleen een T-shirt aan?” “Wat ben je handig met eetstokjes!”

O, wacht, we weten waar dit naar toe gaat: in Japan is hij weer helemaal tot rust gekomen en opgeleefd, zodat hij er na terugkomst niet alleen weer helemaal tegen kon, maar zich feitelijk gedwongen zag Frontaal Naakt voort te zetten om te laten zien dat ‘ze’ hem er niet onder zouden krijgen en om de wereld te redden. Dat is onverwacht, maar niet heus. In ‘Peter Breedveld, superheld‘ zeiden wij al:

Helaas concluderen wij uit de rest van de synopsis dat Spider-Man terugkomt, met als gevolg dat wij vrezen dat ook Peter ‘Spinneman’ Breedveld de mogelijkheid van een terugkeer open houdt. Probleem hierbij wordt voor hem dat Spider-Man een aantal ‘echte’ (het blijft een Amerikaans kleuterverhaaltje) vijanden heeft of had, terwijl de ‘vijanden’ van Peter Spinneman uitsluitend imaginair zijn, zodat er niemand met enig gezond verstand om de terugkeer van Peter ‘het scheldkanon’ Breedveld zal roepen.

Peter ‘Spinneman’ Breedveld heeft het nog niet gezegd, maar zijn stukje gaat wel die kant op, dacht u niet?

Ik begon het heel erg naar mijn zin te krijgen. Ging nu altijd aan de counter zitten in een restaurant of eethuis. Ik durfde ook bars binnen te gaan om iets te drinken. Meteen nadat ik mijn mond opendeed, begonnen de geanimeerde gesprekken met de barman en de andere gasten. Als ik wegging, zwaaide iedereen me uit. Het was geweldig. Op een dag verloor ik mijn paspoort en ik genoot van de gesprekken met de politiemannen en de metrostationschefs. Dat paspoort was netjes afgeleverd bij het laatste station, waar ik naartoe ging om ernaar te vragen.

Wij zien in gedachten Peter ‘ik word op handen gedragen’ Breedbek door de straten van Tokio lopen, terwijl de stoepen linx en rechts gevuld zijn met gigantische hoeveelheden mensen die allemaal staan te applaudiseren voor Petel Bleedbek-San, terwijl er duizenden spandoeken in de massa aanwezig zijn, met daarop texten als ‘Frontaal Naakt moet terug’, ‘GeenStijl is gemeen’ en ‘Leve de islam’. Natuurlijk zien wij dat allemaal niet echt, maar het lijkt ons nou typisch iets wat Peter ‘maar zo is het echt gegaan ook’ Breedbek graag zou willen dat wij zagen.

Ik ging in de metro zitten, alleen maar om tussen de mensen te zijn. Ik zat de hele rit uit, en daarna ging ik weer terug. In musea kletste ik met de dames achter de loketten. Niet dat ik vloeiend Japans spreek – ik verstond vaak geen klap van wat ze zeiden en zij niet van wat ik allemaal brabbelde -, maar het kon me gewoon niks meer schelen. Ze praatten terug en dat was geweldig. Ze deden net of ik een normaal mens was.

Het is toch wat. Schiet nou maar op, maak dat verhaal over Japan af en kom maar door met die kutsmoes, waar we met zijn allen al heel lang op zitten te wachten (Uit ‘Peter Breedveld, superheld’: “Wij zijn dan ook reuze benieuwd welke kutsmoes Peter ‘ik zei toch dat ik terug zou komen?’ Breedveld er te zijner tijd tegenaan gooit, maar dat het een kutsmoes is, staat nu al vast.”).

‘s Avonds in bed realiseerde ik me dat ik ook een normaal mens bén.

Wij durven niet zomaar te zeggen dat dat klopt, al was het maar omdat we eerst moeten weten welke definitie van normaal er hier gehanteerd wordt.

Ik begreep opeens niet meer waar ik me zo druk om had gemaakt.

Dat zegt nix.

Onbewust had ik de waanzin van me afgeworpen als een oude huid, ergens in het Ueno-park, of in Yanaka, waar een vrouw me tegemoet fietste en naar me lachte.

Waanzinnigen denken vaak dat zij niet waanzinnig zijn, dus ook dit zegt nix.

Ik dacht: ik heb niks gedaan.

Dit zou wel kunnen kloppen, want Peter ‘de slapjanus’ Breedveld doet zelden iets.

Ik heb hele-maal niks verkeerds gedaan.

En dit is dan weer apert onjuist. Als u onze stukjes over Peter ‘de liegende klootzak’ Breedveld gelezen heeft, wist u dat al.

Precies wat mijn vrienden me al die tijd al hadden gezegd.

Die vrienden zijn qualitate qua niet serieus te nemen.

En nu voel ik me dus een soort van, nou ja, herboren.

Daar waren wij al bang voor. De kutsmoes komt onafwendbaar dichterbij.

Terug in Nederland.

Jammer. Was lekker in Japan gebleven.

Grote schoonmaak gehouden.

Kan Hassneu niet met een stofzuiger overweg?

Trouw opgezegd.

Trouw had volkomen terecht geschreven dat Peter ‘de antisemiet’ Breedveld een antisemiet was, weet u nog?

Ik krijg een steen in mijn maag als ik die krant alleen maar zíe.

Merkwaardig. Wij kunnen ons nog wel herinneren dat wij ooit een week lang tot diep in de nacht bezig zijn geweest Rubik’s kubus op te lossen, toen dat ding pas in de winkels lag, en na die week iedere keer dat we die kubus alleen maar oppakten ongelofelijk moe werden, maar dat was een geconditioneerde reflex en heeft hier niets mee te maken.

Bovendien, een periodiek die GeenStijl uitroept tot erfgenaam van Spinoza en Hassnae en mij onder de ‘duistere krachten van het Internet’ schaart, daar heb ik sowieso niets mee.

Dat van GeenStijl weten wij niet, maar dat van Breedbek en Hassneu als ‘duistere krachten’ klopt wel.

Wij zijn de good guys. Namelijk.

Volgens onze informatie is deze mededeling feitelijk onjuist.

Zoals u ziet, heb ik Frontaal Naakt weer tot leven geroepen.

Ja, dat hadden we gezien. En we zitten nou al een eeuwigheid te wachten op de kutsmoes waarmee Peter ‘de wereld zit nu eenmaal op mij te wachten’ Breedbek die reanimatie gaat verantwoorden.

De site was kapotgemaakt, ík was kapotgemaakt, door mensen die andersdenkenden liever besmeuren en belasteren, net zolang doorgaan tot ze zijn vermalen, dan met ze in discussie te gaan.

Gelul, zoals wij al vaak hebben laten zien.

Zo ‘rolt’ wat ik vroeger ‘domrechts’ noemde, maar waar niks doms aan is.

Peter ‘als ik het zeg is het zo’ Breedbek gaat gewoon door waar hij is opgehouden en gooit vage ongesubstantieerde lasterlijke aantijgingen aan het adres van anonieme personen of groepen de lucht in. Wij vallen kennelijk niet onder de bedoelde personen of groepen, want wij willen graag met Peter ‘ik ben een lafbek dus ik durf niet’ Breedbek in discussie, maar hij durft niet.

Dit is een kwaadaardige kracht, sluw en berekenend en absoluut gewetenloos.

De jetlag is uitgewerkt en de achtervolgingswaanzin is weer helemaal terug.

Het overkomt niet alleen mij.

Niet?

In de afgelopen tijd zag ik Jeroen Mirck, Chris Klomp, Martijn de Koning en verschillende anderen het slachtoffer worden.

Cijfers, feiten, vindplaatsen, bronnen en bewijzen graag. Dank u.

Ik ben heel erg erkentelijk voor de morele steun die ik heb gekregen van heel veel mensen.

Daar kon je natuurlijk op wachten.

Het verrassendst was die van Arjen van Veelen in NRC Handelsblad en van Annelies van der Veer van Hoeiboei.

Het zal wel.

Over die laatste kan ik dus nooit meer iets lelijks schrijven.

Wat een onzin. Tenminste: voor normale mensen is het onzin. Niet voor Peter ‘ik kan nu eenmaal alleen maar op de persoon spelen’ Breedbek, bij wie het nooit om argumenten gaat, maar altijd alleen maar over de vraag of iemand vóór hem is of tegen hem.

Heel veel mensen hebben heel veel betekend, waarschijnlijk zonder het te beseffen.

Waar blijft die kutsmoes nou?

Ik kan niet iedereen noemen maar ik wil Marion Bloem en haar man Ivan Wolffers niet onvermeld laten.

Het is toch wat.

Zij zijn een enorme troost geweest.

Fijn voor je.

En Michael Schaap. Robert Vuijsje. Remco Breuker, René Süss en Mohammed Chahim kwamen me cadeautjes brengen.

Moeten zij weten, natuurlijk.

Suzette, die me in Londen heeft opgevangen.

Gaat dit nog lang duren?

Fatima Elatik.

Die mochten we toch al niet, dus daar kan dit ook nog wel bij.

Sunny Bergman.

Nooit van gehoord.

“Jij hebt me helemaal afgebrand!” zei ze tegen me en toen bood ze me een bitterbal aan.

Dan heeft hij haar niet effectief afgebrand. Maar ja, nog steeds geen idee wie het is.

Francisco van Jole, die me dingen vertelde waar ik geen weet van had, en waardoor ik mijn eigen positie een beetje beter in perspectief kon zien.

Van Francisco van Jole hebben wij wel eens gehoord en voor zover wij weten vertelt die altijd dingen waar hijzelf geen weet van heeft. Ons heeft het nooit geholpen, maar Peter ‘ik heb gewoon nergens weet van’ Breedbek heeft er baat bij gehad. Zo zie je maar weer.

Echt, je kunt beter ruziemaken met progressieve mensen dan met wat er tegenwoordig doorgaat voor rechts of liberaal-conservatief of hoe het schaapsvacht dan ook heet, waarmee de wolven zich tooien.

Zouden er in het voorgaande misschien progressieve mensen genoemd zijn? Maar Peter ‘ik heb altijd gelijk’ Breedbek kan beter helemaal geen ruzie maken en zeker niet met mensen die hem niet mogen, noch het voordeel van de twijfel geven, want Peter ‘en als je zegt dat ik geen gelijk heb, blok ik je’ Breedbek verliest uiteindelijk altijd. En dan gaat hij huilen en liegen dat hij bedreigd is en dat ‘ze’ hem kapot willen maken.

O, en de hele bevolking van Tokyo, want ik ken geen aardiger mensen. Arigatoo gozaimasu! Osewa ni narimasita, hontoo ni tasukarimasita.

Nihongo wakarimasen.

Maar natuurlijk vooral Hassnae, die nog veel meer vitriool over zich heen krijgt dan ik, en daarbij ook nog met een hopeloos geval als ik zat opgescheept. Wat een heldin.

Mogen wij éééven overgeven?

Ik ben heel boos geworden om mensen die stelden dat ik zelf ook geen lieverdje ben.

Zelf “geen lieverdje”? Welke idioot zou dat gezegd hebben? Peter ‘de lul’ Breedveld is een ongelofelijke klootzak die iedereen verrot loopt te schelden en talloze mensen van allerlei lelijks beticht zonder zich druk te maken over de feiten. Om zo iemand “geen lieverdje” te noemen, moet je volslagen geschift zijn en de behoefte voelen anderhalve meter diep in zijn hol te kruipen. “Geen lieverdje”. Bah.

“Peter is zelf ook heel scherp”, zei Ahmed Marcouch tegen Hassnae.

Peter is zelf helemaal niet scherp, dus dat zag die Ahmed Marcouch verkeerd.

En hij was de enige niet.

Niet? Wie nog meer dan? Namen en rugnummers graag. Dank u.

Het deed me denken aan de nasleep van de moord op Theo van Gogh.

Dat we vooral niet vergeten dat Peter ‘ik ben een god in’t diepst van uw gedachten’ Breedbek zich minimaal op gelijke hoogte bevindt als iemand die pas echt populair werd door vermoord te worden.

“Verschrikkelijk”, vond iedereen, “maar Van Gogh ging ook wel heel erg ver.”

Wij niet. Wij vonden het niet verschrikkelijk, want wij kenden die hele van Gogh niet zo, en al helemaal niet persoonlijk, en wij vonden niet dat het feit dat hij nogal grof in de bek was een excuus was om hem te vermoorden.

Precies de reden dat ik acht jaar geleden met Frontaal Naakt begon.

Toen Frontaal Naakt begon, had het misschien wel potentieel, menen wij begrepen te hebben, en misschien is er in die tijd zelfs wel eens een goed stukje op verschenen, maar inmiddels is het al jaren een sneue kutzijde (of kutsite, zoals sommige mensen zeggen), die wij liever vandaag dan morgen definitief zien verdwijnen. Maar dat gebeurt dus niet. Waar blijft die kutsmoes?

In Nederland wordt het door veel mensen normaal gevonden dat je wordt kapotgebulldozerd als je scherpe columns schrijft.

Krijgen we dat weer. Noem dan eens een paar mensen die dat normaal vinden? Dat doet hij niet, want dat kan hij niet, omdat hij uit zijn nek kletst. Hij wil hier suggereren dat hij scherpe columns schrijft en daarom kapotgebulldozerd wordt, maar dat zijn twee verschillende beweringen die allebei onwaar zijn.

Dan mag je worden belasterd en beschuldigd.

Neen, dat mag niet en wij willen graag weten wie zegt dat dat wel mag.

Dan is het oké om je werkgever en opdrachtgevers te belagen met de idiootste aantijgingen, met de klaarblijkelijke bedoeling je ontslagen te krijgen, je brodeloos te maken.

Peter ‘herhaling is de kracht van de herhaling’ Breedveld herhaalt zichzelf nogal graag. Wij gaan hier niet meer op in, want dat hebben we elders al vaak genoeg gedaan.

Want daar vraag je dan zelf om.

Ook dat had hij al eens gezegd.

Tenminste, als je tegen de stroom inzwemt.

Kenden we die al? Maar hij zwemt helemaal niet tegen de stroom in. Hij zit in een lekker warm bad van sympathie vuile stukjes en huilstukjes te schrijven waar zijn sympathisanten dan weer lovend over kunnen doen. Van stroom is geen sprake.

Wat ik allemaal ter rechterzijde van het columnistendom voorbij zie komen, daarbij vergeleken ben ik een ingetogen koorknaapje.

Bronnen, citaten, screenshots en andere bewijzen graag.

Oproepen om Polen dood te schieten, dreigen met geweld tegen moslims als Wilders wordt veroordeeld, moslims een ziekte noemen, genieten van dode Palestijnen – nee, niet door marginale bloggers, maar door gevestigde columnisten en verstokte talkshowgasten.

Namen, data, uitzendingen, citaten, geluidsfragmenten, beelden. Toe nou.

Pas als ík iemand een domoor noem of, vooruit, een ‘pusbuil’, dan is dat een probleem.

Dat is helemaal geen probleem.

Dan kan ik alleen maar schelden.

Feit is dat hij alleen maar kan schelden en zijn geschreeuw nooit met feiten staaft.

Terwijl ík de inhoudelijke argumenten inbreng, de feiten.

Dus niet.

Zíj hebben nooit feiten.

Opnieuw vaag. Wie zijn “zíj”? Als wij “zíj” zijn, klopt het niet. Wij hebben vaak feiten. En als wij de feiten niet hebben, gaan we proberen ze te achterhalen.

Om te onderbouwen dat allochtonen niet deugen, dat de islam een ziekte is, dat hij een antisemiet is en zij een terrorist, wordt er steevast gekersenplukt in de feiten, moeten er altijd citaten worden verhaspeld, is de juiste context alleen maar vervelend.

Wij hebben nooit gezegd dat allochtonen niet deugen, dus dat slaat niet op ons. Dat de islam een geestesziekte is, is waar en dat heeft uw en onze captain geschreven en beargumenteerd in ‘Godsdienstwaanzin‘, wat overigens niet alleen op de islam sloeg.

Dat Peter ‘hij’ Breedbek een antisemiet is, hebben wij laten zien in ‘Frontaal Naakt stopt niet‘ en ‘Peter Breedveld is een antisemiet. Dat Hassneu ‘zij’ Bouazza ook niet deugt,hebben wij meer dan eens gezegd en beargumenteerd. Hij noch zij is op deze webzijde een terrorist genoemd, maar hij en zij konden best eens terroristenvriendjes genoemd zijn. Als dat is gebeurd, staat er vast wel bij waarom dat was. Wij verhaspelen nooit citaten en rukken nooit iets uit de context. Daardoor worden onze stukjes, zoals in het onderhavige geval, wel ongenietbaar lang, maar dat moet dan maar.

Het zij zo. Ik zal nooit meer iemand een domoor noemen, en zo mijn vijanden de gelegenheid geven daar een absurdistisch circusnummer van te maken.

Wat een domoor.

Ik heb even overwogen om meteen ook maar een embargo op metaforen en andere stijlfiguren te heffen.

Dat zou een goed idee zijn, want Peter ‘het roerei moet om’ Breedbek kan daar niet goed mee uit de voeten.

Geen sarcasme meer, of ironie, want dat wordt expres verkeerd begrepen.

Neen hoor. Maar als je achteraf je stomme opmerkingen probeert te verkopen als sarcasme, ironie of satire, ben je gewoon de lul.

Maar dat zou absurd zijn.

O?

Dan zou ik een soort oer-Nederlands moeten gaan schrijven, zoals ze dat in de Steentijd spraken.

Wij hebben even een historisch taalkundige geraadpleegd, maar die wist ons verrassend weinig te vertellen over de taal die men in de Steentijd sprak en nog minder over de eventuele stijlfiguren en vormen van humor waarvan men zich bediende.

Wat ik ook niet meer doe, is in de reactieruimte met mensen in discussie gaan.

Dat deed hij toch al niet zoveel, want als iemand het niet met Peter ‘moet je het maar met mij eens zijn’ Breedbek eens was, werd hij vrij snel geblokt.

Daarnaast moet ik strenger zijn met modereren.

Nog strenger?

Het is met pijn in het hart dat ik Dewanand zal moeten verbannen. Sorry, Dewanand, maar je surrealistische, poëtische gekte is voor bepaalde mensen alleen maar een stok om mij mee te slaan. Het ga je goed.

Het zal wel.

Er mag helemaal niet meer gescholden worden in de reactieruimte. Sorry jongens, dit is niet uit fatsoensrakkerij mijnerzijds. Maar Bert Brussen en Jan Bennink kunnen niet tegen dat gescheld.

Zou dit grappig, sarcastisch, ironisch of satirisch bedoeld zijn? Wat een humorloze lul, die Breedbek.

Wat ik al heel lang niet meer deed, is reageren op andermans site.

Goed zo. Houen zo.

Alles wat ik te zeggen heb, staat voortaan alleen nog maar op deze site, op Frontaal Naakt.

Mooi zo. Daar kan het weinig kwaad.

Daar moet het ook blijven, in de juiste context. Soms staat er niet wat er staat, of wat er lijkt te staan.

Maar meestal wel.

Ik ben op de eerste plaats een schrijver.

Maar geen goeie, met als gevolg dat hij vaak dingen verkeerd opschrijft, waar hij dan op gepakt wordt. En dan gaat hij zeggen dat men hem opzettelijk verkeerd begrepen heeft en dat hij het weliswaar wel zo gezegd heeft maar niet zo bedoelde.

Taal is belangrijk voor me, en de belangrijkste drijfveer om door te gaan.

Wat sneu. Net zoiets als de vijftiger die in de lagere elftallen voetbalt en nog steeds hoopt dat ze hem bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal een keer van de tribune plukken als ze dringend een invaller nodig hebben. Dromen mag, maar je kunt ook overdrijven.

Mijn stukjes zijn cakewalks, of achtbaanritjes. U kunt niet halverwege instappen, alleen maar de dubbele looping nemen, of die juist overslaan omdat u er misselijk van wordt.

Hij had die metaforen toch beter kunnen verbieden. Zijn stukjes zijn namelijk grote drollen: je kunt er omheenlopen, overheenspringen en je neus voor ophalen. Ook kun je er middenintrappen, ze vol op de slof nemen of in een brandende papieren zak bij de buurman voor de deur zetten in de hoop dat de buurman gaat proberen de brand te blussen door hem uit te trappen.

Nee, u moet de hele rit uitzitten en ik bepaal de snelheid, het ritme, en wanneer het afgelopen is.

Neen, knullie: het fijne van een stukje text is dat de lezer zelf bepaalt hoe, waar en in welk tempo hij het tot zich neemt. Sukkel.

En als u niet tegen dubbele loopings kunt, dan is Frontaal Naakt gewoon niet voor u.

Als u niet tegen stinkende bolussen kunt, dan is Frontaal Naakt gewoon niet voor u.

Maar nou hebben we dus nog steeds niet gehoord waarom Peter ‘ik was helemaal niet weg’ Breedveld nu zo nodig door moest gaan met Frontaal Naakt. Of zou het echt alleen maar zijn omdat het wel lekker weer was in Japan en hij er nu weer helemaal tegen kan? In dat geval is het erg jammer dat zijn vakantie in Tokio niet verregend is.

27-04-2013 14.40 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aardrijkskunde, Arabische wereld, Geschiedenis, Godsdienstwaanzin, Strips, Taal, Twitter, Webzijden

Er zijn 17 reacties op “De kutsmoes van Peter Breedveld”

 1. vanhetgoor says:

  Zou die dooie lul van een Breedveld niet begrijpen dat het niet het schelden is wat weerzinwekkend is, maar de verachtelijke meningen die geventileerd worden op Frontaal Naakt? Dit is geen vraag! Het is een opmerking! Het is een als vraag vermomde opmerking.

  Wat een ellende, dat al die rotzooi weer van voren af aan begint. Peter Breedveld heeft niet veel hersens. Hij beseft niet dat er mensen zijn die zich storen aan jodenhaat en aan de islam die dat mogelijk maakt.

 2. Jack L. says:

  Dus Peter Breedveld is terug? Laat ik maar het beste ervan hopen en het slechtste ervan vrezen.

  Ooit ben ik daar vertrokken omdat Peter “Wij zijn de good guys” Breedveld zich zo onvolwassen en grof gedroeg, dat hij mijn sympathie grotendeels daarmee verloor.

  Maar misschien is hij na zijn vakantie wat vrolijker en optimistischer in het leven gaan staan. Dan komt alles misschien nog goed.

 3. Peer says:

  Nooit eerder zo’n kwaadaardig vals stukje tekst onder ogen gehad als deze kleinzielige vuilspuiterij van “De Grote Vrager”. Zwart(groen) op wit het bewijs dat Breedveld 100% gelijk heeft als hij schrijft: ““Dit is een kwaadaardige kracht, sluw en berekenend en absoluut gewetenloos.“
  In elk geval heeft Breedveld het lef om wat hij schrijft met zijn eigen naam te ondertekenen, iets wat De Grote Vrager niet durft. Mensen vals beschuldigen en door het slijk halen maar zelf buiten schot blijven door je ware identiteit te verbergen. Hoe lafhartig kan je zijn!

 4. Iznogoud says:

  Wat een zielige stumpert die Breedveld.

 5. Ruud Harmsen says:

  “Maar op het juiste moment een stapje naar voren doen, ho maar.”

  Onacceptabel, immoreel, gaat veel te ver.

  Het probleem met Peter Breedveld is dat hij elke vorm van zelfkritiek mijdt, maar dat geldt helaas voor de – dit deel van de reactie geschrapt wegens niet ter zake – redactie van deze site opinieleiders.nl evenzeer.

 6. Ruud Harmsen says:

  “en heeft hier niets mee te maken.”

  Niets? Nix! Gaan we nou van ons geloof vallen, toch niet?

 7. Ruud Harmsen says:

  ==
  “Sunny Bergman.“

  Nooit van gehoord.
  ==

  Best kut eigenlijk, maar het fijne weet ik er ook niet meer van. Zou ik moeten opzoeken. Wel dat het knap beledigend klonk en ik wist dat IK me nooit zo wenste uit te laten, over wie dan ook.

 8. Ruud Harmsen says:

  “of hoe het schaapsvacht dan ook heet”

  Het schaapsvacht? Schaapsvocht? De taalgeslachtelijkheid is op heden ook al niet meer wat het misschien wel nooit geweest is.

 9. Ruud Harmsen says:

  ==
  Peter ‘herhaling is de kracht van de herhaling’ Breedveld herhaalt zichzelf nogal graag. Wij gaan hier niet meer op in, want dat hebben we elders al vaak genoeg gedaan.
  ==

  Dit vind ik dan wel weer een sterk stukje. Ik zou het als zelfbenoemde bijna-halfgod bijna zelf bedacht kunnen hebben, quod non.

 10. Ruud Harmsen says:

  ===
  Dat zou een goed idee zijn, want Peter ‘het roerei moet om’ Breedbek kan daar niet goed mee uit de voeten.
  ===

  Ik heb dat altijd een raar woord gevonden, roerei, al was het maar omdat het in het Portugees ‘ik zal knagen’ betekent, hoewel de futuro in de praktijk bijna nooit meer gebruikt wordt.

  Rare feitjes waar bijna niemand iets aan heeft, maar die toch zo goed als dwingend vermeld moeten worden.

 11. Ruud Harmsen says:

  ===
  Het is met pijn in het hart dat ik Dewanand zal moeten verbannen. Sorry, Dewanand, maar je surrealistische, poëtische gekte is voor bepaalde mensen alleen maar een stok om mij mee te slaan. Het ga je goed.“

  Het zal wel.
  ===

  Dewanand is/was een regelrechte hindoeracist, vrouwenhater en seksist, waarvan ik me vaak heb afgevraagd waarom hij wel en een bijna-fatsoenlijk maar kritisch mens als ik niet werd toegelaten. Pure discriminatie dus.

 12. Ruud Harmsen says:

  ===
  “Wat ik al heel lang niet meer deed, is reageren op andermans site.“

  Goed zo. Houen zo.
  ===

  ‘Op’ kan hier in twee betekenissen. De vorige keer dat ik het las begreep ik na tweede lezing welke hij bedoelde, nu even niet meer, het is al laat na een lange dag dankuwel alstublieft.

 13. […] een zinloze combinatie‘, ‘Hollandse Hufters gaan GeenStijl slopen‘ en ‘De kutsmoes van Peter Breedveld‘. In de eerste twee stukjes kwam Chris Klomp voor doordat zijn blergh, waarvan wij toen nog […]

 14. […] Hollandse Hufters hebben zich na de verwachte terugkeer van Frontaal Naakt (zie ook ‘De kutsmoes van Peter Breedveld‘) eventjes rustig gehouden. Wij weten niet of er hier sprake is van een causaal verband en […]

 15. […] was dat al een keer gelukt en toen stopte hij met Frontaal Naakt. Helaas is hij inmiddels alweer een tijdje terug, vermoedelijk omdat hij minder kapot was dan hij ons wilde doen geloven. En nu hij weer een poosje […]

 16. […] Breedveld inmiddels wel degelijk psychiatrische hulp nodig heeft. In het stukje over zijn terugkeer als blergher beschreef hij zijn eigen psychische problemen en weliswaar dacht hij dat ze over waren, maar wij […]

 17. […] twiet bevat een aantal leugens. Ten eerste is uw captain, in tegenstelling tot amateurzelfmoordenaar Peter Breedveld, niet geestelijk gestoord. Ten tweede valt uw captain niemand lastig, doch wijst hij sommige mensen […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties