Subsidie voor Nederlandse jihadisten in Syrië

Wij zijn wel eens in het buitenland geweest en verwachten van onze lezers hetzelfde. Wij hebben ons bij onze bezoeken aan het buitenland nooit zo druk gemaakt om Nederlandse uitreisverboden, noch om reiswaarschuwingen, als die al bestaan en wat dies meer zij. Wij waren dan ook een beetje verbaasd toen we het volgende bericht lazen: ‘Uitreiziger jihad opnieuw aangehouden‘.

De politie heeft zondag in Doesburg een 22-jarige man aangehouden, die vorig jaar november ook al was aangehouden omdat hij van plan zou zijn naar Syrië te reizen om daar deel te nemen aan de gewelddadige jihad.

Kun je zomaar aangehouden worden als je naar Syrië wilt? Of kan dat alleen maar als je daar wilt deelnemen aan de gewelddadige jihad? En wie heeft er eigenlijk bepaald dat je niet mag deelnemen aan de gewelddadige jihad in Syrië? Dat lijkt ons typisch een zaak voor de Syrische autoriteiten. ‘s Lands wijs ‘s lands eer en dergelijke. Bovendien hebben wij begrepen dat de Nederlandse deelnemers aan de gewelddadige jihad in Syrië slechts als kanonnenvlees dienen, dus wat dat betreft zouden we helemaal zeggen: niet tegenhouden, maar subsidiëren. Dat ze vooral niet in Nederland blijven omdat ze zich geen enkeltje Syrië kunnen veroorloven. Liever kwijt dan rijk, dacht u niet?

De voorlopige hechtenis van de man was in februari door de rechtbank geschorst onder voorwaarden.

Dat was dan heel dom van de rechtbank en zonde van iedereen zijn tijd. Ze hadden hem veel beter op de eerste de beste vlucht naar Syrië kunnen zetten.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) ontving gisteren van de AIVD een ambtsbericht, waarin stond dat de verdachte niet op het adres verbleef dat door de rechtbank was bepaald.

Als de AIVD zich met dat soort onbenulligheden bezig kan houden, kan er nog heel wat bezuinigd worden op de AIVD.

De AIVD beschikte ook over informatie dat de man op korte termijn Nederland wil verlaten om zich in Syrië aan te sluiten bij de jihad.

Als we voortaan de AIVD belasten met het aanschaffen van de tickets voor en het op het vliegtuig zetten van jihadisten in spe, snijdt het mes aan twee kanten: de AIVD hoeft niet meer te gaan posten bij de opgegeven adressen en de AIVD weet exact wanneer de desbetreffende idioot ons land verlaten heeft.

Het OM heeft vandaag opheffing van de schorsing gevorderd bij de rechtbank Rotterdam.

Als men ons idee overneemt, hoeft zoiets voortaan ook niet meer.

De rechtbank zal daarover later deze week een beslissing nemen.

Als jihadisten gewoon weggevlogen worden, kan de rechtbank zich met belangrijker zaken bezig houden. Als iemand zich graag overhoop wil laten schieten moet dat namelijk gewoon mogen. Deze vorm van actieve euthanasie zou wat ons betreft best in het basispakket van de ziektekostenverzekering opgenomen mogen worden. De uitvaartverzekeraars moeten zelf maar zien wat ze met jihadisten doen, maar wij zouden ze zonder pardon uit de verzekering gooien, dat wel.

29-04-2013 17.56 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aardrijkskunde, Arabische wereld, Godsdienstwaanzin, Rechten, Terrorisme, Toerisme, Veiligheidsbeleid

Er zijn 3 reacties op “Subsidie voor Nederlandse jihadisten in Syrië”

  1. Ongetrainde jongetjes die het gaan opnemen tegen het Syrische leger plus de geharde strijders van Hezbollah en de Iraanse revolutionaire garde.
    Dat mag inderdaad wel actieve euthanasie noemen.

  2. […] zich heen had gekeken, had hij gezien dat Stommeling Jones voor de geschetste problemen onlangs een zeer effectieve oplossing gepubliceerd heeft. En Hans ‘subsidie is diefstal’ Jansen zal die diefstal dan voor die […]

  3. Roelfzema says:

    Jaja, het probleem doorschuiven naar het buitenland. Geld erop, dat hebben dergelijke lafaards er wel voor over.
    Sommigen willen ze wel lynchen hier in Nederland. Prima varkensvoer, want onze varkens hebben toch al zo weinig vertier.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties