Peter Breedveld, de geradicaliseerde naturist

In ‘Iedereen is tegen Peter Breedveld‘ schreven wij onder andere:

Peter ‘ik ben niet geobsedeerd door naakt’ Breedveld is voor iemand die naakt heel gewoon vindt best een beetje geobsedeerd door naakt, denken wij.

Dat schreven wij naar aanleiding van een stukje waarin Peter onder meer beschreef hoe hij zich had misdragen ten opzichte van iemand van een strandtent die hem had gevraagd kleren aan te trekken. Peter formuleerde het anders, maar daar kwam het wel op neer.

Wij kregen sterk de indruk dat Peter ‘en nou moet godverdomme iedereen bloot, of hij wil of niet’ Breedveld ook op het gebied van het naturisme aan het doorslaan of zelfs al doorgeslagen was, net zoals hij daar op het gebied van de islam en de sharia stevig aan werkt. Op zich hebben wij niets tegen naturisten en naaktstranden, en ook niets voor, maar wij kunnen ons voorstellen dat zo’n Peter ‘kleren uit of ik schiet’ Breedveld het naturisme een slechte naam geeft.

Waartoe zo’n dictatoriale houding kan leiden zagen wij in een leuk stukje dat wij toevallig tegenkwamen, over een naturistisch kinderfeestje (je moet het maar in je bolle harses halen, doch dit terzijde), dat op ruzie uitdraaide. Naturisten versus overspannen regelneef.

Wat was er aan de hand? Mijn zoontje wilde begin augustus zijn zesde verjaardag op Flevo-Natuur vieren. Flevo-Natuur is op zich een vreselijk leuk terrein voor kinderen, vanwege het zwembad en dingen als de midgetgolfbaan en het enorme grasveld.

Toen wij zes werden, wilden wij liefst niet in het openbaar in onze blote kont lopen en wij hebben waarschijnlijk ook voor die tijd nooit een feestje gevierd in onze blote kont. Maar ja, onze ouders zijn dan ook geen naturistische fundamentalisten. Dit zoontje wilde het wel, en dat moet dat zoontje dan zelf weten.

Eén van de genodigden op zijn verjaardagsfeestje, een jongetje van zijn leeftijd, is echter geen naturist. De vriendelijke receptioniste vond het evenwel geen bezwaar wanneer hij zijn zwembroek zou aanhouden.

Dat mag niet van Peter ‘de naturalistische fundamentalist’ Breedveld, want het is een naturistenterrein, dus die kleuter gaat bloot, maar Peter ‘uit die broek’ Breedveld bemoeide zich er in dit geval niet mee, in ieder geval niet in dier voege dat hij de broek persoonlijk van het kinderlijf scheurde.

Opzichter Willem van Riet zag dat echter anders. Zonder eerst te vragen naar het hoe en waarom blafte hij dat het jongetje onmiddellijk zijn zwembroek moest uitdoen. Pleidooien voor wat meer begrip en flexibiliteit gleden van hem af. Voor het argument dat hij hard bezig was het verjaarspartijtje van een zesjarig kind te versjteren was hij absoluut gevoelloos.

Als wij opzichter Willem van Riet waren en dit stukje op internet waren tegengekomen, hadden wij de schrijver ervan voor de rechter gesleept. Als opzichter Willem van Riet nog leeft, kan hij dat natuurlijk alsnog doen, want het stukje staat nog steeds op internet. Als Peter ‘verplicht bloot’ Breedveld eindelijk ontslagen wordt bij zijn huidige werkgever, kan hij misschien solliciteren bij Flevo-Natuur, als assistent of vervanger van opzichter Willem van Riet, die immers helemaal in zijn lijn denkt, of althans handelt.

Toen we bleven aandringen begon van Riet te dreigen, te intimideren en te duwen. Er kwamen een stuk of zes potige kerels met grimmige gezichten aanzetten die om de angstig kijkende kinderen gingen staan. Toen bedrijfsleider van Manen, een enorme kerel, zich ermee ging bemoeien ging het pas écht mis. Dit allemaal in het bijzijn van de totaal verbouwereerde kinderen.

Niet om het een of ander, maar als je weet dat minimaal een van de kinderen zijn broek niet wil uitdoen en toch met de hele zwik naar een naturistenterrein gaat, wie versjteert er dan eigenlijk het kinderpartijtje? Je hoeft toch niet per se je naturistische idealen bot te vieren op kleuters? En als je door de opzichter gevraagd wordt die kleuter zijn broek uit te trekken of op te sodemieteren, kun je toch ook gewoon doen wat je gevraagd wordt? Die man probeert toch ook alleen maar zijn werk te doen?

We hebben de politie van Zeewolde gebeld die weigerde het terrein op te komen en me bij de uitgang van Flevo-Natuur te woord stond. Toen ik daar aankwam, had van Manen al twee of drie ‘getuigen’ geregeld die mijn verhaal al hadden tegengesproken vóórdat ik het aan de politie had verteld. De politie vond hier niets wonderlijks aan. Ik wel en de politie van Rijswijk, bij wie we de volgende dag aangifte hebben gedaan, ook.

Ja, de politie laten komen om je eigen gelijk te halen, dat is de beste manier om een kinderpartijtje leuk te houden en zo’n jochie een overgetelijke zesde verjaardag te geven, vooral als ze ook nog met veel auto’s, blauwe zwaailichten en gierende sirenes arriveren. Wat zou er eigenlijk van die aangifte geworden zijn?

En dit alles terwijl de eigenaar van Flevo-Natuur, Egbert Schiphorst, die ik twee maanden eerder had gesproken, had gezegd dat er op Flevo-Natuur tolerant wordt omgegaan met jongeren die moeite hebben met het naturisme. “Je moet er niet met alle geweld bij een jong meisje op aandringen dat ze haar broekje uittrekt”, zei Schiphorst. “Zo creëer je een fobie voor naturisme en wat heeft dat voor nut?”

Een redelijk man, die Egbert Schiphorst. Misschien zou Peter ‘schijt aan redelijkheid’ Breedveld eens met hem moeten gaan praten.

Ik heb Schiphorst met het voorval geconfronteerd en hij zei het allemaal vreselijk te vinden maar een ‘sorry’ kon er niet af. Eigenlijk vond Schiphorst dat wij dit allemaal aan onszelf hadden te wijten. Hij beloofde me nog contact op te nemen, maar heeft dat vooralsnog niet gedaan.

Wij zijn er niet bij geweest, maar denken ongezien dat die Schiphorst gelijk heeft: als je weet dat iemand zijn broek niet wil uitdoen, moet je hem niet meenemen naar een naturistenterrein.

Dit is er van het naturisme op Flevo-Natuur geworden, beste mensen. Respect, tolerantie, het zal de opzichter worst wezen. Naturisme wordt er voortaan ingeramd. Denkt u eens in wat de ouders van het hierboven genoemde jongetje zullen denken over naturisten. Om je kapot te schamen, dit. Het moge duidelijk zijn dat wij dit terrein voortaan mijden als de pest.

Goed zo. Terreinen waar ze het naturisme er willen inrammen, zijn heel erg, net zoals naturisten die menen uitbaters van strandtenten een grote bek te mogen geven alleen omdat die uitbaters gevraagd hebben of de bezoekers van de strandtent even iets aan willen trekken, of willen aantrekken, zoals sommige mensen zeggen.

Hier zou Peter ‘schijt aan tolerantie’ Breedveld nog wat van kunnen leren, maar wij vermoeden dat het daarvoor te laat is, daar hij een van beide ondertekenaars van het zojuist besproken verhaal is, dus hij heeft het geweten, maar is het vergeten. Nou ja, er staat natuurlijk ook nergens geschreven dat Peter ‘ik ben Cor Kieboom niet’ Breedveld consequent zou moeten zijn en bovendien past deze radicalisering wel in zijn ziektebeeld.

20-05-2013 15.49 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Personen, Religie

Er zijn 8 reacties op “Peter Breedveld, de geradicaliseerde naturist”

 1. Max Goedblick says:

  – Dit deel van de reactie geschrapt wegens irrelevant. –

 2. Wieroe says:

  LOLOLOLOLLLLOL! En zo is er altijd wel een stuk op zijn site te vinden waarin Breedveld zichzelf volledig tegenspreekt.

 3. Max Goedblick says:

  @ Wieroe Klopt, voor diegenen die het gewoon niet willen snappen. Met de verkeerde intentie lees je alles fout.

 4. Wieroe says:

  Max Goedblick, welk een verrassing dat u als de wiedeweerga die naakte principeloze sokpoppert komt verdedigen. Daar denk ik verder niks van hoor, maar u bent wel steeds de enige die de moeite neemt om dat te doen.

 5. Max Goedblick says:

  Ge denkt maar wat gij wilt Wieroe, maar wijzer zult ge niet worden, want wie zichzelve in duisternisch houdt zal het licht nimmer smaken.

 6. […] Dat zegt niets over de islam. De meeste nazis waren ook keurige burgers die geen vlieg kwaad deden, evenals de meeste communisten. Ook de meeste PVVstemmers zijn keurige burgers die geen vlieg kwaad doen en zelfs Peter ‘de pen is krommer dan het zwaard’ Breedveld is vermoedelijk een keurige burger die geen vlieg kwaad doet, behalve als hij niet met een groepje blote kinderen de speeltuin in mag. […]

 7. […] dus hij legt nix uit. Als het aanspreken van de eigenaar van de hond net zo vlotjes verliep als het redden van dat kinderpartijtje, mag Peter ‘ze moeten gewoon doen wat ik zeg’ Breedveld blij zijn dat die eigenaar de […]

 8. […] nog: wij vinden dat erger. En helemaal omdat Peter ‘de fundamentalistische naturist‘ Breedveld zelf voornamelijk naar La Jenny gaat om te geilen op de blote badjuffrouw. Dat die […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties