Peter Breedveld begint overspannen te raken

Doordat er te weinig mensen geïnteresseerd zijn in Peter ‘ik wil graag kapotgeblogd worden’ Breedveld is het krautsorsen van het kloosrieden van zijn stukjes vooralsnog mislukt, dus moeten wij het in het kader van onze haatcampagne tegen Peter ‘ik dacht dat ik ervan af was’ Breedveld toch maar weer even zelf doen.

Het stuk heet ‘Diplodocus‘ en Peter ‘wat houd ik toch van de islam’ Breedveld knalt er meteen in.

Driekwart van mijn landgenoten is tegen de islam, beweert Geert Wilders.

Mogen wij een bron voor die uitlating? Neen. Peter ‘ik geef nooit bronnen’ Breedveld geeft namelijk nooit bronnen. Maar als slechts vijfenzeventig procent van de Nederlanders tegen de islam is, is er nog een lange weg te gaan.

Dat heeft enquêteur Maurice de Hond voor hem uitgezocht.

Om te suggereren dat het niet waar is, heeft Peter ‘wat ben ik toch een guit’ Breedveld de woorden “voor hem” ingevoegd.

Immigranten uit islamitische landen moeten worden geweerd en de bouw van moskeeën moet worden verboden.

Wij denken niet dat het weren van immigranten iets gaat helpen, en wat ons betreft mogen muzelmannen best moskeeën bouwen, maar niet van onze centen, net zo min als gristenen hun kerken van onze centen mogen bouwen of onderhouden.

Nederland is, kortom, voor de afschaffing van de vrijheid van godsdienst.

Dat is niet waar. Als Nederland tegen de islam is en dingen wil doen om het de islam moeilijk te maken, wil dat nog niet zeggen dat Nederland voor de afschaffing van de vrijheid van godsdienst is. Zelfs wij zijn daar niet voor, maar wij vinden wel dat godsdienstwaanzinnigen hun gekte niet in het openbaar moeten mogen botvieren. Wij kunnen niemand verbieden achterlijk of anderszins geschift te zijn, maar hoeven ook niet meteen blij te zijn met andermans waanzin, dacht u wel?

Bovendien wordt er naar de smaak van mijn landgenoten lang niet genoeg geouwehoerd over de islam.

Nou, naar onze smaak wordt er veel te veel geouwehoerd over de islam en ook voor deze bewering geeft Peter ‘cijfertjes zijn veel te vermoeiend’ Breedveld geen cijfertjes.

‘De islamitische olifant in de kamer wordt niet genoemd’, zeurt Martin Sommer in de Volkskrant.

Geen idee wat hij daarmee zou kunnen bedoelen. Geen idee wie Martin Sommer is, ook.

‘Het is de islam! we moeten erkennen dat het de islam is!’ roept Ayaan Hirsi Ali alsof het nog altijd 2005 is.

“Het is de islam”? Wat dan precies? Wanneer heeft Ayaan Hirsi Ali dat gezegd? En misschien heeft Ayaan Hirsi Ali gewoon geen rare draai gemaakt. Kan toch?

‘Eerwraak! Reliwraak!’dreint de Volkskrant.

Wie, waar, wanneer en hoe, Breedveld? Voorbeelden, cijfers, feiten, afijn, de hele riedel. Dank je.

En zo gaat het maar door, over ‘hoofddoekjes’, ‘immigratie’, het ‘integratiedebat’.

Wij hadden juist de indruk dat het de laatste tijd een stuk minder was. Maar ja, zonder cijfertjes is het ons woord tegen dat van Peter ‘neen, hoor, het wordt steeds erger’ Breedveld.

De Volkskrant heeft een katern, ‘Vonk’ genaamd, waar regelmatig jonge Marokkaanse intellectuelen een podium krijgen.

Nou en? Wie leest er nog de de Volkskrant?

Als ze zich afzetten tegen de Marokkaanse cultuur, that is.

Nou, dat moet een boeiend katern zijn: intellectuelen die zich afzetten tegen een cultuur waar niemand in geïnteresseerd is of iets mee te maken heeft. Zal wel veel gelezen worden.

Tegen de verstikking en de dwingelandij en de schaamte en de taboes.

Als je je dan toch afzet tegen een cultuur, moet er wel iets af te zetten zijn, natuurlijk.

Geen wonder, want de chef van dat katern is Kustaw Bessems, die er trots op is dat hij de eerste was die waarschuwde voor het ‘Marokkanenprobleem’.

Wij denken niet dat Kustaw ‘je was dus gewaarschuwd’ Bessems ervan overtuigd is dat je een ‘Marokkanenprobleem’ oplost door een paar intellectuelen aan het woord te laten in een ongelezen katern van de de Volkskrant, maar alle beetjes helpen, zal hij misschien gedacht hebben.

Intussen zijn bij die andere kwaliteitskrant van PCM, Trouw, ook alle zeilen bijgezet voor een mediaoffensief tegen moslims en hun ‘fellow travellers‘, waarbij onder andere deze nederige website het moest ontgelden.

We zijn er weer. Peter ‘het vleesgeworden tranendal’ Breedveld is door Trouw ontmaskerd als antisemiet, waarna hij zogenaamd stopte met zijn webzijde. Voor Peter ‘de antisemiet’ Breedveld vond die ontmaskering plaats als onderdeel van “een mediaoffensief tegen moslims en hun ‘fellow travellers'”, want iedere aanval op de islam is sowieso een persoonlijke aanval op Peter ‘ik bén de islam’ Breedveld, tenminste in de ogen van Peter ‘Mohammed is er nix bij’ Breedveld.

Trouw verzon verder een kalifaat in de Schilderswijk (waar niettemin vrijelijk speklapjes worden verkocht) en lijkt zijn tanden gezet te hebben in de favoriete boeman van islamofoob Nederland, Yusuf Qaradawi, wat me doet vermoeden dat Carel Brendel tegenwoordig de beslissingen op de redactie neemt.

Of dat kalifaat in de Schilderswijk verzonnen was, kun je je afvragen, evenals wie Yusuf Qaradawi is, of wat Carel Brendel te vertellen heeft bij de Trouw. Van Peter ‘antwoorden? Neen’ Breedveld zult u geen antwoord op uw vragen krijgen.

Al dat gekanker op de islam, op moslims en op Marokkanen leidt mooi af van de diplodocus die in de kamer staat te dansen, namelijk de steeds militanter en gewelddadiger worden vreemdelingenhaat.

Nu verwacht u natuurlijk voorbeelden van die “steeds militanter en gewelddadiger worden[de] vreemdelingenhaat”, maar die gaat u niet krijgen. Het blijft Peter ‘beweren is bezweren’ Breedveld.

Terwijl de hele christelijke wereld zijn best zat te doen om de moord op Lee Rigby in de schoenen te schuiven van ‘de moslims’, werd de racistische moord op een Pakistaanse moslim in Londen nadrukkelijk genegeerd en moet je voor de berichtgeving over het Duitse proces tegen een groep neonazistische seriemoordenaars naar het midden van je kwaliteitskrant bladeren, áls je de juiste kwaliteitskrant hebt, tenminste.

Opnieuw: beweringen. Geen cijfers, geen feiten. En dat je van Peter ‘van mij mag het’ Breedveld best mag moorden als je een moslim bent , wil nog niet zeggen dat er erg veel mensen zijn die zijn gedachte dat iedere moslim ‘de moslims’ of ‘de islam’ is, klakkeloos overnemen. Wij zijn alleen maar de gedachte tegengekomen dat de moord in Londen gepleegd zou kunnen zijn door islamitische terroristen, en daar zit misschien wel iets in. Over die moord op die Pakistaanse moslim, weten wij nix, dus ook niet of hij genegeerd is en wij hebben zelfs aandacht voor het Duitse proces gezien op de voorpagina van de De Telegraaf, maar ja, dat is misschien niet de kwaliteitskrant die Peter ‘ik bepaal wat een kwaliteitskrant is’ Breedveld leest.

In Griekenland nemen intussen de nazi’s in alle openheid de macht over en – surprise, surprise! – niet-westerse immigranten en moslims zijn als eersten de sigaar, maar daar zul je Martin Sommers geen alarmistische stuk over zien schrijven.

Peter ‘ik begin zelf te kalen, zodoende’ Breedveld sleept er zo als gewoonlijk weer van alles met de haren bij, maar cijfers, feiten of voorbeelden geven, ho maar. Maar als we het goed begrijpen is het dus de schuld van Martin Sommers en de Griekse nazis dat Maurice de Hond een enquête heeft gehouden. Ze deinzen ook nergens voor terug, die rechtse extremisten.

Anders Breivik, die tachtig jonge linksmensen doodschoot uit angst voor de islamitisch-marxistisch-multiculturalistische As van het Kwaad, heeft in Nederland nogal wat bewonderaars, maar hé, laten we Joost Niemöller nog eens in de studio uitnodigen om te waarschuwen voor het ‘immigratietaboe’ en dat die zwarten de vrije wereld bedreigen.

Wij denken dat het merendeel van de Nederlanders de naam Anders Breivik desgevraagd niet kan thuisbrengen en denkt dat het een Noorse skispringer is. Dat zult u misschien gek vinden, maar dat komt, volgens ons is het grootste deel van de Nederlandse bevolking dat eeuwige gezeik over de islam en de moslims al jaren heel erg zat. Peter ‘ik mocht willen dat ik zoveel lezers had als de Dagelijkse Standaard’ Breedveld zal overigens geen kans voorbij laten gaan om Anders Breivik en Joost ‘de idioot‘ Niemöller te noemen, liefst in één zin, maar de zin daarvan ontgaat ons.

Laten we Hassnae Bouazza uitroepen tot ‘Duistere Kracht van het Internet’.

Neen, u heeft niets gemist: deze zin komt volslagen uit de lucht vallen. Peter ‘de ontaarde vader’ Breedveld heeft zijn gezin ooit ingeruild voor de onbetrouwbare Hassnae Bouazza, met wien hij niet onverdeeld gelukkig is, met als gevolg dat hij zichzelf nogal vaak nogal overschreeuwt en het over haar heeft in gevallen waarin een redelijk denkend mens dat niet zou doen, als u begrijpt wat wij bedoelen.

Want daar schuilt immers het gevaar: dat je erop wijst dat Arabieren menselijk zijn.

Voor Peter ‘ik ben nou eenmaal simpel’ Breedveld bestaat de wereld uit boze blanke Nederlanders en lieve moslims, waarbij in zijn beperkte beleving alle moslims Arabieren zijn. Waarschijnlijk weet hij niet eens dat wij hier al moslims hadden voordat de eerst Marokkaanse gastarbeider ook maar een voet over de grens gezet had. Wie heeft overigens gezegd dat je er niet op zou mogen wijzen dat Arabieren menselijk zijn, meneer Breedveld? Niemand?

Tegen racisme zijn, dát is kwaadaardig.

En hier haalt Peter ‘ik blijft het gewoon proberen’ Breedveld het racisme weer van stal, terwijl racisme niets met moslims te maken heeft, in dier voege dat wie iets tegen moslims heeft geen racist hoeft te zijn. Dat veel moslims op hun beurt wel racist zijn, hebben wij meneer Breedveld nog nooit horen vertellen, maar dat komt ook niet in zijn straatje te pas.

Oproepen om Iran te nuken, de moslims te verdrijven, Polen dood te schieten, het gevaar dat Marokkanen heet te bestrijden, dát is immers de kurk waar onze beschaving op drijft, de zuurstof van onze democratie, de sleutel van de poort naar wereldvrede.

Wij dachten toch echt zeker te weten dat Polen overwegend katholiek was. Wij kennen niemand die Iran wil “nuken”, de moslims wil verdrijven of Polen wil doodschieten en het Marokkanenprobleem is ook niet zo groot dat wij iemand kennen die alle Marokkanen als gevaar zou willen bestempelen, maar misschien dat Peter ‘mijn geest is mijn wereld’ Breedveld die mensen wel kent. Jammer dan dat hij weer geen namen noemt.

Man, ga toch fietsen.

Geen idee tegen wie hij het heeft. Wel weten wij dat zijn stukjes op ons een steeds overspannener indruk maken en wij weten niet of het maken van fietstochtjes in dat geval iets helpt. Wij zullen hem dan ook niet adviseren te gaan fietsen of anderszins beweging in de buitenlucht te nemen, maar misschien moet hij Micha ‘aluhoedje’ Kat eens bellen, of die hem wat rustgevende medicijnen kan aanraden.

3-06-2013 10.28 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Geert Wilders, Godsdienstwaanzin, Kranten, Micha Kat, Personen, Sport, Terrorisme

Er zijn 7 reacties op “Peter Breedveld begint overspannen te raken”

 1. Rob says:

  Is het vrijelijk verkopen van speklapjes nu al iets opzienbarends?

 2. gerbski says:

  “Geen idee wat hij daarmee zou kunnen bedoelen. Geen idee wie Martin Sommer is, ook”

  Volg de link die in het oorspronkelijke artikel in de quote verborgen zit.

  “Wanneer heeft Ayaan Hirsi Ali dat gezegd?”

  Volg de link die in het oorspronkelijke artikel in de quote verborgen zit.

  “Wie, waar, wanneer en hoe, Breedveld? Voorbeelden, cijfers, feiten, afijn, de hele riedel. Dank je.”

  Volg de link die in het oorspronkelijke artikel in de quote verborgen zit.

  Close reading is leuk en aardig, maar volg dan ook daadwerkelijk de links die gegeven worden. Anders slaat het nergens op.

  * NOOT VAN DGV: Kloosrieden blijft beperkt tot de gegeven text en bijgeleverde voetnoten. Skakels vallen er buiten. EINDE NOOT *

 3. Jack L. says:

  Maar als skakels (linkjes binnen de tekst dus) buiten het kloosrieden vallen, dan kun je wel blijven beweren dat iemand geen “voorbeelden, cijfers, feiten” levert.

  Op zo’n manier maak je je wel héél kwetsbaar voor het verwijt dat je bewust de aangeleverde bewijsvoering (of iets wat bewijsvoering moet voorstellen) negeert.

  * NOOT VAN DGV: Zie onze overwegingen in het gloednieuwe ‘Kloosrieden werkt zonder skakels EINDE NOOT *

 4. Jack L. says:

  Om maar een voorbeeldje te geven hoe het ook kan:

  De halve zin “Trouw verzon verder een kalifaat in de Schilderswijk (waar niettemin vrijelijk speklapjes worden verkocht)…” geeft twee links.

  De eerste gaat linkt niet naar Trouw, maar naar Breedveld’s eigen FNexit-artikel, waarin de woorden “kalifaat” en “Schilderswijk” schitteren door afwezigheid.

  De tweede linkt naar een metro-artikel over een slager wiens winkel, als je het adres opzoekt, in Transvaal staat ipv in de Schilderswijk.

  Oftewel: Peter “Hagenaar” Breedveld kent zijn eigen stad niet, en is niet meer in staat om het verschil te zien tussen neatieve berichtgeving over hemzelf of de moslims in de Schilderswijk.

 5. Ruud Harmsen says:

  “Wanneer heeft Ayaan Hirsi Ali dat gezegd?”

  De link staat erbij. Ze schreef o.a.:
  ==
  Natuurlijk bestaat de overgrote meerderheid van de moslims niet uit terroristen of sympathisanten van terrorisme. Alle moslims gelijkstellen met terrorisme is stupide en verkeerd. Erkennen dat er een verband is tussen de islam en terreur is echter passend en noodzakelijk.
  ==

  Nog zo’n gekke gedachte niet, vind ik.

  “Skakels vallen er buiten.”

  Belachelijk. Hopeloos ouderwets. Moet ik deze reactie maar liever faxen dan? http://rudhar.com/politics/election/legztcnl.htm, http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2070830b.htm#Virusangst .

 6. Ruud Harmsen says:

  Dat van die duistere krachten is een toespeling op het stuk van Elma Drayer. Peter Breedveld doet daarmee de ronduit SCHANDALIGE suggestie van hij en Hassnae Bouazza in Trouw werden aangepakt omdat ze “erop wijzen dat Arabieren menselijk zijn” en ze “tegen racisme zijn”. Gewoon keihard gelogen. Of je zou kunnen zeggen smaadschrift en laster tegen Elma Drayer.

  Want de echte reden stond erbij: omdat ze in een publieke ruzie smerige dingen over iemand schreven en daar haar Joodse achtergrond bij betrokken. Ik schreef er in maart 2013 over.

 7. […] het stuk ‘Peter Breedveld begint overspannen te raken‘ merkte een respondent […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties