Peter Breedveld kan niet schrijven

Peter Breedveld scheidt met enige regelmaat stukjes af op zijn webzijde ‘Frontaal Naakt‘. Je kunt veel van die stukjes zeggen, maar niet dat ze goed geschreven zijn. Vandaar dat wij ons geroepen voelden te reageren toen wij de volgende twiet tegenkwamen:

Sterk geschreven en zo waar: Frontaal Naakt. » De Fransen http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-fransen.html … via @frontaalnaakt

Wij dachten dat De Grote Vrager in ‘Peter Breedveld probeert weer eens de boel te belazeren‘ al wel had duidelijk gemaakt dat het desbetreffende stukje op ‘Frontaal Naakt’ niet deugde, en hielden het dan ook bij een even korte als duidelijke reactie:

@Stardust1957 Onzin. @FrontaalNaakt probeert de boel weer eens te belazeren. http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=38971 …

Kennelijk nam deze frontaalnaaktfan niet de moeite het stukje waarnaar wij verwezen te lezen, en zij twitterde terug:

@Opinieleiders @FrontaalNaakt Hoezo onzin … Is mijn mening onzin?

Wij zijn dol op makkelijke vragen en antwoordden:

@Stardust1957 Jazeker is jouw mening onzin. Het desbetreffende stuk is niet sterk geschreven en ook niet waar, vandaar.

Ons antwoord was echter iets te moeilijk voor de twitteraarster in quaestie, met als gevolg dat ze dit zei:

@Opinieleiders Nou dit antwoord is dus pure onzin …

Dat hadden wij natuurlijk meteen kunnen tegenspreken, maar wij waren nieuwsgierig, dus vroegen wij:

@Stardust1957 Leg eens uit?

Een echte uitleg kregen wij echter niet. Zij beweerde:

@Opinieleiders Jij vindt mijn mening onzin … Ik vind niemands mening onzin … waarom niet? Dat heeft te maken met respect! 1/2

Dat werd gevolgd door:

@Opinieleiders Dat jij het stuk niet goed vindt is jouw mening … ik vind het stuk wel goed en dat is dus geen onzin

Dat vonden wij dom gelul, en daar kwamen wij rond voor uit:

@Stardust1957 Wat een gelul. Als iets onzin is, is het onzin. Dat heeft nix te maken met respect, maar wel met intelligentie.

Wij hadden graag gezien dat de twitteraarster nu alsnog zou laten zien dat wij ongelijk hadden en dat het stuk van Peter ‘ik kan wel schrijven’ Breedveld geen slecht geschreven rotzooi was, want we leren graag bij, maar daar had ze geen zin in:

@Opinieleiders Ik ben hier klaar mee … Jouw antwoord getuigt van weinig intelligentie-niveau. En ik laat mij jouw mening niet opdringen

Beetje sneu altijd, deze manier van vluchten, maar wij reageerden toch nog even:

@Stardust1957 Je vergist je: aan mijn antwoord kun je geen conclusies betreffende mijn intelligentie ontlenen en jouw mening blijft onzin.

Daar is het vooralsnog bij gebleven en nu weten wij nog steeds niet op grond waarvan deze twitteraarster tot de absurde gedachte gekomen is dat het stukje van Peter ‘het was een meesterwerk’ Breedveld goed geschreven zou zijn. We kunnen niet meer dan er een slag naar slaan, en dat gaan wij nu doen.

De stukjes van Peter Breedveld worden niet alleen gelezen door ons, maar ook door mensen met een minder kritische blik. Als je de stukjes van Peter Breedveld met een minder kritische blik leest, bestaat de kans dat je zijn geschreeuw aanziet voor een betoog en dat ‘betoog’ vervolgens voor waar. In het geval dat zijn geleuter een interne consistentie vertoont, kan het dus zomaar gebeuren dat de minder kritische lezer denkt, indien überhaupt, dat hij een goed betoog gelezen heeft. In zo’n geval is het ook mogelijk dat het gescheld van Peter Breedveld niet als zodanig wordt herkend, doch wordt gezien als ‘hard, scherp en waar’, of woorden van gelijke strekking.

Goed geschreven texten blijven echter overeind als ze gekloosried worden en dat is met de texten van Peter Breedveld nooit het geval. Wat dat betreft doet het er niet eens toe of je het a priori met hem eens bent of zou kunnen zijn, want het geldt zowel voor het gekrijs van voor zijn draai als voor dat van erna.

21-06-2013 13.30 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Taal, Twitter, Webzijden

Er zijn 5 reacties op “Peter Breedveld kan niet schrijven”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Je kunt veel van die stukjes zeggen, maar niet dat ze goed geschreven zijn.

  De zinnen lopen wel altijd en er staan geen spelfouten in. De eventuele fouten zitten dan hoogstens op het niveau van het opbouwen van de argumentatie. Maar valt dat onder schrijven of denken?

 2. Ruud Harmsen says:

  > Wij hadden graag gezien dat de twitteraarster nu alsnog zou laten zien

  Ha ha ha. Dan onderschat je nog steeds de ongelofelijke en ronduit stuitende domheid die over het algemeen op Twitter bon ton is. Been there, done that. Gezien dat het niet te onderschatten is, bedoel ik. Ik kan ook niet schrijven en schrijf steeds het omgekeerde (diametraal vaak nog wel) van wat ik bedoel.

 3. Ans Aarsema van het Batavierenplantsoen says:

  Tuttut. Peter Breedveld neemt het in z’n nieuwe aandachtsdrol op voor de joden. HIJ vindt helemaal niet dat joden lange tenen hebben. LOL! Kan iemand hem effe wijzen op http://loorschrijft.blogspot.nl/2010/10/stotterlingo.html en nog es naar zijn bezwaren tegen de lange tenen van joodse organisaties (CIDI)vragen? Waarom doet niemand dat nu eens?

 4. vanhetgoor says:

  Ik kan mij niet voorstellen dat een serieus iemand de site van Peter Breedveld nog bezoekt. Inderdaad nooit een spelfout gezien, maar wel heel veel slordig denken. Frontaal Naakt staat vol met afgeraffelde stukken en ondoordachte stellingnames. Peter Breedveld heeft zich een beetje vergaloppeerd op het aanpakken van de vader van de studente van de VU. Het is werkelijk schofterig. Kan die klootzak niet terug naar zijn eigen land?

  Ik lees liever stukken die krom staan van de taafvouten, maar wel rechtlijnig zijn geformuleerd. Krom denken en als tegenprestatie correct schrijven is geen juiste compensatie. Integendeel zelfs.

 5. […] Daar moesten wij heel hartelijk om lachen, want dat betekent dat zijn stuk gebruikt kón worden voor een virtuele lynchpartij, terwijl dat kennelijk niet de bedoeling was. Wij krijgen hier dus door Peter ‘ik ben geweldig‘ Breedveld bevestigd wat wij allang wisten: Peter Breedveld kan niet schrijven. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties