Hoe is het mogelijk: Hamer maakt PvdA nóg belachelijker

Hamer maakt zichzelf en de PvdA onsterfelijk belachelijk‘, aldus collega Stommeling Jones een poosje geleden. Wij citeren:

02:43 Balkenende laat andermaal zien dat hij echt geen greintje fatsoen in zijn arrogante donder heeft en loopt weg voordat Femke Halsema haar vraag heeft kunnen stellen. Mevrouw Hamer gaat nu uitleggen waarom de motie die zojuist ontraden is, toch overbodig is. Dat kan ze dus niet. Andermaal het “ik neem niets terug” tegen het “nieuwe startpunt”. Mevrouw Hamer maakt zich hier onsterfelijk en ongeneeslijk belachelijk, is onze conclusie. De sfeer begint nu behalve belachelijk ook wat lacherig te worden. “Wat doe ik hier eigenlijk”, vraagt Jeepee Kreukel zich hardop af. Mevrouw Hamer wordt nu nogmaals onder vuur genomen door Agnes Kant. Wij schenken ons een wodkaatje in. Mevrouw Hamer probeert opnieuw uit te leggen wat niet uit te leggen valt. Wij zijn reuze benieuwd of die lul van een Samson hier nog iets over durft te twitteren. Wij gaan pissen.

Wat u misschien niet voor mogelijk had gehouden, maar als u de Nederlandse politiek, of het gebrek daaraan, van de laatste tien jaar zo’n beetje gevolgd heeft natuurlijk wel: mevrouw Hamer heeft kans gezien zichzelf en haar partijtje (vijf zetels in de peilingen en dalende) nog belachelijker te maken, door zich uitermate content te tonen met de flutreactie die het kabinet na lang onderhandelen vandaag heeft afgescheiden en waarin ongeveer gezegd wordt dat de Commissie Davids helemaal gelijk had, behalve met de conclusies, dus gewoon de boom in kan (zoals collega Stommeling Jones al voorspeld had, doch dit terzijde).

Wat zegt vrouwtje Hamer, volgens de NOS? Welnu:

“Het kabinet heeft ruiterlijk toegegeven dat er dingen anders en beter hadden gemoeten”, zei PvdA-fractievoorzitter Hamer.

Wat een gelul. Het kabinet heeft helemaal niets ruiterlijk toegegeven. Het kabinet heeft zijn uiterste best gedaan om niet alleen niets ruiterlijk toe te geven, maar het zelfs zo te formuleren dat er feitelijk gewoon helemaal niets wordt toegegeven.

Hamer noemt het ‘t allerbelangrijkste dat het kabinet lessen heeft getrokken voor de toekomst. “Er worden garanties gegeven over hoe de Kamer in de toekomst beter geïnformeerd zal worden en hoe er beter met de inlichtingendiensten zal worden omgegaan”, zei ze.

Hoe komt ze daar in vredesnaam bij? Er wordt hooguit gezegd dat dat misschien had gemoeten, maar dan wel in zulke vage bewoordingen en met zoveel slagen om de arm dat Jeepeetje het mislukte premiertje zich waarschijnlijk al de hele dag loopt te bescheuren omdat de PvdA dat niet alleen allemaal pikt, maar het nog voor hem probeert te verkopen ook. Volgens hetzelfde stukje is de enige die het goed ziet Agnes Kant van de SP:

SP-leider Kant vindt juist dat het kabinet helemaal niet erkent dat er fouten zijn gemaakt. Volgens haar is de brief zo geformuleerd dat je er alle kanten mee op kunt.

9-02-2010 19.56 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Bewindslieden, Irak, Kamerleden

Er heeft iemand gereageerd op “Hoe is het mogelijk: Hamer maakt PvdA nóg belachelijker”

  1. […] PvdA heeft zich met die kabinetsreactie over Irak weer eens genadeloos laten piepelen en nu blijkt het nog voor niks geweest te zijn ook. De PvdA wil […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties