Peter Breedveld wil erg graag bedreigd worden

Peter Breedveld werd ooit landelijk een klein beetje bekend door zijn oproep om PVVjers dood te schieten. Hij probeerde zich er wel uit te draaien, maar dat is hem nooit echt gelukt. Dat hij daarbij riep dat hijzelf inmiddels bedreigd werd, hielp niet echt, daar niemand hem geloofde en het hem alleen maar het imago opleverde van een zielig zeikerdje dat begint te huilen als iemand hem terugpest.

Waar Andy Warhol het nog had over vijftien minuten roem, is het daar bij Peter ‘ik ben nog steeds wereldberoemd’ Breedveld niet op uitgedraaid. Bij hem is het toch meer twee minuten stilte geworden, met Peter ‘het was wel twintig minuten’ Breedveld in de rol van de Damschreeuwer. Nu is Peter ‘ik heb aandacht nodig’ Breedveld weer gewoon onbekend, en dat zint hem niet, dus probeert hij aandacht te trekken. Vandaag doet hij dat door middel van het stukje ‘Bedreigd‘, dat wij nu met u gaan kloosrieden:

Een godsdienstfanaticus hoopt dat Ayaan Hirsi Ali, Ehsan Jami en Afshin Ellian door God worden gestraft en nu staat in alle kranten en bladen dat Afshin Ellian wordt bedreigd.

Dan zal de “godsdienstfanaticus” in quaestie zijn hoop wat ongelukkig geformuleerd hebben. Als hij ten onrechte van bedreiging wordt beschuldigd kan hij dat vast wel duidelijk maken.

De politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn op de hoogte gebracht en half Nederland jankt weer over de terreur van de islam.

Maar aangezien het allemaal een misverstand blijkt te zijn, biedt de “godsdienstfanaticus” zijn excuses aan voor de verkeerde formulering, of hij legt uit dat er niets te verexcuseren valt daar hij slechts verkeerd is begrepen en we kunnen over tot de orde van de dag. Mooi. Wij zijn dol op korte stukjes, vooral van Peter ‘oeverloos geraaskal’ Breedveld. De stukjes van Peter Breedveld kunnen ons niet kort genoeg zijn, dat durven wij u gerust te vertellen. Maar helaas: er komt nog meer.

Dat mag je dus al niet eens meer als gelovige, tegenwoordig: je erop verheugen dat tenminste in het hiernamaals een heet vuurtje wordt gestookt voor de mensen aan wie je een hekel hebt.

Dat mag best. Je moet alleen niet de schijn wekken dat je de mensen aan wie je een hekel hebt persoonlijk naar de andere wereld gaat helpen, want dat wordt licht verkeerd opgevat.

‘Vanuit radicale moslims gezien is dat een oproep’, weet Ellian.

Ziet u? Daar heb je het gelazer al.

Eerder al heb ik gewezen op de hysterie in Nederland die losbarst als een moslim waarschuwt voor de toorn van God.

Wij vinden hysterie een wat overdreven term, maar wij kunnen ons voorstellen dat sommige mensen wat opgefokt raken “als een moslim waarschuwt voor de toorn van God”, doordat er dan maar al te vaak wel ergens een moslim te vinden is die vindt dat zijn god het niet alleen afkan en nadat hij zichzelf tot werktuig van Allah benoemd heeft op klaarlichte dag onschuldige fietsers met een slagersmes te lijf gaat en beschiet in Amsterdam-Oost, om maar eens een hypothetisch voorbeeld te noemen.

Ellian wordt helemaal niet bedreigd, maar Hassnae wordt wel echt bedreigd.

Zoals u misschien niet weet, laat ieder stukje van Peter Breedveld zich lezen als een korte versie van Six degrees of separation, waarbij het in zijn geval de bedoeling is dat je in minder dan twee stappen bij hem of de onbetrouwbare Hassnae Bouazza uitkomt.

Ze moet van de islamcritici worden verdelgd als een mosliminsect en ik heb pas nog uitgebreid verslag gedaan van de zeer ernstige dreigementen van Robert van den Engel, die haar wil laten verkrachten, die oproept mij een nekschot te geven en die Hassnae vorige week stond op te wachten op Schiphol.

Nou, dat zien wij toch echt anders. Wij hebben “pas nog” een stukje gewijd aan dat “verslag” en als u bij DuckduckGo even zoekt op [site:opinieleiders.nl mosliminsect] ziet u dat die bewering over dat verdelgen op deze webzijde al een paar keer behandeld is.

In paviljoen 4 vraagt men zich dingen af

In paviljoen 4 vraagt men zich dingen af

Oproepen om Hassnae te vermoorden zie ik bijna dagelijks op het Internet.

Dat beweert hij bijna dagelijks, maar hij levert nooit enige vorm van bewijs. Hij probeert het niet eens, zelfs niet met een screenshot.

Soms krijgen ze een plek op de website Domrechts, waar een fraaie bloemlezing te zien is van wat onze islamcritici zoal uitkramen.

Boeiend.

Kijk, hier wordt Petra Stienen bedreigd.

Is dat zo? Hoewel Kloosrieden zonder skakels werkt hebben we dit keer het geskakelde screenshotje even bekeken. De oorspronkelijke twiet hebben wij niet kunnen terugvinden, maar wel een rietwiet en de text luidt:

@megasupernieuws: 1 verdwaalde kogel en we zijn eindelijk verlost van petra stienen. Laat het eens uit koen die droom. #KvdB

Geen opwekkende text, maar ook niet echt een bedreiging, dachten wij. Kijk, Breedveld, zo doe je dat: zeggen waar je het over hebt en dat adstrueren met een citaat en een verwijzing naar de bron. Dat we daar geen misverstanden over hebben. Met ‘uit koen’ zal de twitteraar wel ‘uitkomen’ bedoelen, maar dan nog. Er zijn genoeg mensen om wien wij in het geheel niet zouden rouwen als ze op het Spui onder de tram zouden lopen, maar dat wil niet zeggen dat we ze actief gaan duwen als we toevallig naast ze op de tramhalte staan. Als wij zouden twitteren dat wij hoopten dat ze onder de tram liepen, met hun naam erbij, was het nog steeds geen bedreiging. Volgens ons wordt het dat pas als wij zouden twitteren: “Ik ga jou onder de tram duwen” of “Ik ga [naam] onder de tram duwen.” Maar goed, dromen van het hiernamaals en dromen van een verdwaalde kogel is volgens Peter ‘naar mijzelf toe redeneren, ik?’ Breedveld niet hetzelfde, dus die Petra Stienen is bedreigd. Heel erg.

Hebt u er iets over in de krant gelezen?

Neen.

Kijk dan toch: ‘Het zou mooi zijn als die hoerenloper van jou wordt afgeknalt!’.

Wie heeft dat waar en wanneer tegen wie gezegd? Geen idee.

Maar Jeroen Pauw zul je over deze taalvirtuozen niet horen, hoor.

Niet? Dan niet. Maar wat is daar erg aan?

Carel Brendel ook niet.

O, wacht: de naam Carel Brendel kennen we, want die zit in een vast rijtje ‘vijanden’ van Peter ‘nou, dan ben ik paranoïde, wat dan nog?’ Breedveld. Wat zou Jeroen Pauw misdaan hebben, dat hij nu ook in dat rijtje zit? Zou hij Peter ‘ik wil op de buis’ Breedveld niet hebben uitgenodigd voor ‘Pauw en Witteman’?

Elma Drayer ook niet.

En daar is Elma Drayer weer. Die heeft er op gewezen dat Peter ‘de antisemiet’ Breedveld en Hassnae ‘ook antisemiet’ Bouazza antisemieten zijn en dat vond en vindt Peter Breedveld niet leuk, zodoende.

Jonathan van het Reve ook niet.

Die kennen we niet, maar die zal dan ook wel geen vriendjes zijn met Peter ‘iedereen moet mij hebben’ Breedveld.

De hypocrisie, de selectieve verontwaardiging en de expliciete Marokkanen/moslimhaat die hier uit spreekt, vind ik misselijkmakend.

Uit het feit dat men constateert, al dan niet terecht, dat Afshin Ellian wordt bedreigd, blijken volgens Peter Breedbek dus hypocrisie, selectieve verontwaardiging en expliciete Marokkanen/moslimhaat. Dat lijkt ons al een beetje overdreven, maar hij wordt er ook nog misselijk van. Wat naar voor hem. En wat knap dat hij zijn kotsneigingen lang genoeg weet te bedwingen om een stukje in te kloppen.

Het is lastig loggen als er gekotst is

Het is lastig loggen als er gekotst is

Je maag keert ervan om.

Die van ons niet.

Tenminste, míjn maag.

Misschien heeft hij gewoon een overgevoelige maag, zou dat niet kunnen?

Yoeri Albrecht lijkt het normaal te vinden, want die zegt pas wat als Afshin Ellian wordt ‘bedreigd’.

En wie mag Yoeri Albrecht dan wel weer wezen? Wij behoren niet tot de vechtende inteeltkliek, dus af en toe zou een beetje verduidelijking wel op zijn plaats zijn.

Iedereen wordt pas wakker als een moslim een islamcriticus een grote bek geeft.

Welke moslim heeft welke islamcriticus een grote bek gegeven? En wanneer? Hé, hij heeft gelijk: we zijn in een keer wakker.

Niemand is geïnteresseerd als Hassnae wordt bedreigd, of Stienen, of ik, of Elatik.

Nou, als ze echt bedreigd zouden worden misschien nog net wel, maar het simpele feit doet zich voor dat zulx niet het geval is, hetgeen het gebrek aan interesse verklaart.

Pas als Elatik iets terugzegt, dan spreekt iedereen er schande van.

Nou neen. Een zeer beperkt aantal mensen had gezien dat Fatima Elatik zat te schelden en grove taal uitbraakte op Twitter en sommigen namen daar aantstoot aan. Het was weinig verheffend en met “iets terugzeggen” of bedreigd worden had het niets te maken, voor zover wij weten.

Dan stoot ook Pieter Hilhorst nog even een dolk in haar rug.

Meneer Hilhorst had gezegd dat hij die ongepaste twiets van mevrouw Elatik ongepast vond.

Wereldverbeteraars zijn de eersten die je moet mijden als je in je eentje tegenover een Domrechtse muur van blinde haat staat.

Waarom?

Zij zijn degenen die je uitleveren aan je beulen, hun handen wrijvend en hun lippen likkend.

Rare jongens, die wereldverbeteraars. Noem eens een paar namen, zodat we weten wie het zijn?

Mispelend dat je reactie ‘ongepast’ is, of ‘inflatoir’.

Mispelend? Wat is mispelen? “Met tyd en stroo meuken de mispelen.” Peter ‘de mispel’ Breedveld wordt van gemeukte mispelen vast ook wel weer misselijk. Dat krijg je met zo’n gevoelige maag.

Laatst werd Hassnae op Twitter bestempeld als ‘staatsgevaarlijk’.

Dat moet een grappenmaker geweest zijn.

Dergelijke kwalificaties vallen haar vaker ten deel.

Wij hebben ze nog niet gezien, en wij geloven Peter ‘de gemeukte mispel’ Breedveld niet op zijn woord. Gek is dat.

Petra Stienen stond eind vorig jaar bovenaan een lijstje van ‘Cultuurverraders‘, samengesteld door Marck Burema, de hoofdredacteur van GeenStijl.

Wat zouden dat zijn, cultuurverraders? Zijn dat mensen die op de inburgeringscursus de geheimen van de Nederlandse cultuur verklappen? Bijvoorbeeld dat Nederland helemaal geen cultuur heeft en nooit heeft gehad ook?

Je leert ontzettend nuttige dingen bij de inburgering

Je leert ontzettend nuttige dingen bij de inburgering

‘Vanuit radicale islamofoben gezien zijn dat oproepen.’

Dus niet.

De ijzingwekkende gedachte bekruipt mij dat niet alleen het domrechtse geteisem op Internet zou juichen als één van ons zou worden vermoord.

Wij kennen het domrechtse geteisem niet, maar wij kunnen ons inderdaad voorstellen dat er aardig wat mensen vrolijk worden als Peter ‘de mispelende meuk’ Breedveld en zijn Hassnae zouden worden vermoord. Wij kunnen ons ook voorstellen dat er nog meer mensen helemaal niet vrolijk van worden, niet per se omdat ze graag willen dat die beide idioten nog lang en gelukkig leven, maar eerder omdat een moord iets is waar sommige mensen politieke munt uit proberen te slaan.

Ik vermoed dat heel veel mensen, die zichzelf heel fatsoenlijk achten, het helemaal niet erg zouden vinden als onze grote bekken voorgoed het zwijgen werd opgelegd.

Dat vermoeden wij ook. Wij vermoeden echter ook dat dat niet door moord zal zijn, aangezien Peter ‘de Grote Mispel’ Breedveld en Hassnae ‘de Kleine Mispel’ Bouazza niet zo gehaat zijn als zij zelf wel lijken te willen. De bedreigingen aan hun adres lijken dan ook uitsluitend te bestaan in de verwrongen geest van Peter ‘de misselijke mispel’ Breedveld en de wens is daarbij kennelijk de vader van de gedachte.

3-10-2013 15.13 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Juridisch, Loggers gelogd, Personen, Taal, Tekeningen, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties