Het ondraaglijke zelfbeklag van Peter Breedveld

Eerder op de dag twitterde uw en onze captain:

Patiënten als @FrontaalNaakt en @MichaKat zouden tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=12813.

Patiënten als Peter Breedveld en Micha Kat zouden tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden.

Patiënten als Peter Breedveld en Micha Kat zouden tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden

Als om het gelijk van uw en onze captain te illustreren, verscheen niet lang daarna het nieuwste huilstuk van Peter Breedveld op Frontaalnaakt.nl. Het is lekker weer en derhalve zonde van onze zaterdagmiddag, maar toch gaan we dat stuk weer kloosrieden. Belofte maakt schuld, per slot van rekening.

Het stuk heet ‘Mislukte zelfmoordenaar‘. Wij kunnen ons herinneren dat Peter ‘de mislukte zelfmoordenaar’ Breedveld op deze webzijde ook wel eens een mislukte zelfmoordenaar genoemd is, maar weten zo gauw niet waar, en we zijn reuze benieuwd of we nog genoemd worden. Waarschijnlijk niet, want Peter ‘ik durf niet’ Breedveld noemt eigenlijk alleen mensen die zich niet kunnen of willen verdedigen en wij vallen niet in die categorie. Meneer Breedveld wordt intussen wel heel zenuwachtig van ons en als hij zijn zenuwen niet in bedwang heeft, gaat hij zijn volgers oproepen om @Opinieleiders (dat is uw en onze captain) bij Twitter valselijk van spemmen te beschuldigen, opdat uw en onze captain weer geschorst wordt. Uw en onze captain heeft dat al eens beschreven. Maar goed, kloosrieden dus:

De afgelopen tijd heb ik openhartig verslag gedaan van het agressieve offensief tegen Hassnae en mij uit de islamkritische hoek.

Fout. De afgelopen tijd heeft hij geprobeerd zijn lezers en ons van alles te doen geloven, maar dat is hem niet zo gelukt.

Ik heb laten zien hoe Hassnae wordt gestalkt door een psychopaat die oproept haar te verkrachten, haar seksueel intimideert, oproept mij te vermoorden, die haar stiekem fotografeert en de foto’s op Internet zet.

Wederom fout. U kunt dat allemaal op deze webzijde nalezen, maar wij gaan nu even niet kijken waar wij precies wat hebben tegengesproken, dus dat moet u even zelf doen.

Regelmatig doe ik verslag van de aanhoudende smeurcampagne tegen ons.

Onjuist. Regelmatig probeert hij het te doen voorkomen alsof er een dergelijke campagne bestaat, maar hij levert nooit bewijs. De enige bewezen campagne is onze eigenste haatcampagne en die noemt hij nooit, al was het maar omdat hij er dan bij moet zeggen dat hij er zelf expliciet om gevraagd heeft.

Het grove gescheld, de bedreigingen, het onvermoeibare gestalk, de schandalige valse beschuldigingen.

Zoals gewoonlijk ontbreekt ieder bewijs.

Ik beschrijf ook wat voor mij de psychische gevolgen van die terreur zijn.

Hij beschrijft inderdaad een deel van de psychische problemen waarmede hij te kampen heeft, maar de vraag is of die problemen gevolgen zijn van terreur, of dat de door hem waargenomen terreur het gevolg is van zijn psychische problemen.

Dit voorjaar ging ik er bijna aan onderdoor en wilde ik echt, serieus dood.

Maar niet serieus genoeg, met als gevolg dat een bezoekje aan Japan hem er weer helemaal bovenop hielp.

De overweldigende paniek, het gevoel helemaal alleen te staan tegenover een verpletterende overmacht en het smerige gevoel dat ik letterlijk kreeg van al die bagger, van het besef dat figuren zonder enige scrupules van iets moois, namelijk de relatie tussen een Marokkaans-Nederlandse moslima en mijzelf, heel fanatiek iets vies, iets giftigs proberen te maken – dat alles maakte het bestaan ondraaglijk voor me.

Hij zal dat best allemaal zo gevoeld hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat er enige relatie met de werkelijkheid is.

Ik wilde ophouden met bestaan, Ik wilde rust.

Maar niet hard genoeg om actie te ondernemen.

Ik verlangde naar het zalige niets.

Ja, nou weten we het wel.

Ik heb daarover zonder veel terughoudendheid geschreven.

Dat moeten wij helaas beamen. Wat een gejank.

Niet om medelijden te kweken, maar om te laten zien wat zo’n continue stroom van blinde haat met je doet.

Dat kwam op ons niet zo over. Wij dachten toch echt dat hij het deed omdat hij een onherstelbare huilebalk was en aandacht nodig had.

Hoever die islamcritici gaan om je de mond te snoeren.

Vooral hoe ver “die islamcriti” in de verwrongen geest van Peter ‘natuurlijk ben ik geschift’ Breedveld gaan. Wij weten niet eens of ze bestaan, want hij noemt geen namen.

Sommige mensen vinden dat ik me veel te kwetsbaar opstel.

Geen idee wie dat zou kunnen vinden, of waarom, want voor ons vallen aandachttrekkerij, janken en schelden niet onder je ‘kwetsbaar opstellen’.

Maar veel mensen zijn wel degelijk de ogen geopend.

Kunt u wat namen noemen, meneer Breedveld? Wie heeft u een rad voor ogen weten te draaien?

Daarom ga ik ermee door: zodat uiteindelijk een vrij nauwkeurig verslag bestaat van de methodes van mijn critici en van de gevolgen, en zodat ook mijn kant van het verhaal te lezen is.

Als iedereen hem nou gewoon even vertelt dat er geen belangstelling is voor zo’n verslag en dat hij zijn kant van het verhaal beter aan zijn psychiater kan vertellen, zou hij dan ophouden?

Wat ik her en der over mezelf lees – niet alleen op het Internet, maar ook in kranten en bladen – is zó bizar, heeft zó weinig te maken met wie ik echt ben, dat ik daar sterk de behoefte aan heb.

Zijn zelfbeeld komt niet overeen met de publicaties. Als dat het ergste zou zijn, zou het nog wel meevallen, maar helaas is dat niet het ergste. Het ergste is, dat hij inmiddels tamelijk paranoïde overkomt en je je moet afvragen of hij er verstandig aan doet zich nog op Internet te begeven. Zou hij nou echt niemand in zijn omgeving hebben die om hem geeft en hem kan overhalen te stoppen met politiekje spelen en alleen nog maar leuke verhaaltjes over superheldenstrips, Japans eten en naaktstranden te publiceren? Misschien kan hij zelf wel een leuke strip maken, over Flontara Nakata San, de Japanse superheld die naaktbaders behoedt voor kwallen, en avontuurtjes beleeft met blote badjuffrouwen. Je weet het niet.

Ergens koesterde ik ook wel de hoop dat die islamcritici zouden zien wat ze aanrichtten, en daardoor misschien toch eens bij zichzelf te rade zouden gaan.

Waarom zouden ze?

Naïef?

Geen idee. Wat denk je zelf?

Ik meende in deze types toch iets van mezelf te herkennen, ik bedoel iets menselijks.

Waar gaat dit heen?

Ze lopen rechtop, ze hebben duimen, ze bedekken hun naaktheid.

Ja, en?

Is het dan zo gek een vermogen tot empathie te verwachten?

Wij wisten niet dat het vermogen tot empathie op enigerlei wijze verband hield met de manier van lopen, het aantal vingers of het al dan niet toegang hebben tot kledingzaken. Zo leer je nog eens wat.

Tot zelfkritiek?

Hier geldt hetzelfde.

Mededogen?

En hier ook. Waar nog bij komt dat hij bij anderen dingen wil zien die hijzelf nooit ten toon gespreid heeft. Als je er een hobby van maakt iedereen verrot te schelden en zelfs de landelijke media weet te halen met een oproep tot het doodschieten van aanhangers van een legale politieke partij moet je er niet vreemd van opkijken dat er mensen zijn die boos op je worden, lijkt ons.

Blijkbaar is dat gek.

Ja, dat is gek. Niet dat Peter ‘psycholoog van de kouwe grond’ Breedveld denkt dat mensen in staat zouden kunnen zijn tot empathie, zelfkritiek of mededogen, maar wel dat hij meent dat er mensen zijn die hun empathie of mededogen op hem zouden moeten loslaten. Eerst ruziezoeken en dan beginnen te janken als je de gezochte ruzie krijgt, is niet de aangewezen manier om empathie of mededogen los te maken of te verdienen.

De laster en de beschuldigingen zijn sindsdien alleen maar geïntensiveerd.

Daar kon je natuurlijk op wachten.

Alsof de islamcritici beseften dat ze nú eindelijk mijn zwakke plek hadden ontdekt en dat, als ze daar maar op blijven beuken, ik misschien de volgende keer wel echt doorzet.

Daar hadden wij nog niet eens aan gedacht, maar ja, wij zijn geen islamcritici en we weten niet hoe islamcritici denken. Wij denken slechts dat Peter ‘de ongelofelijke slapjanus’ Breedveld een ongelofelijke slapjanus is, die zo snel mogelijk professionele hulp moet gaan zoeken. Dat laatste dan niet omdat hij een ongelofelijke slapjanus is, maar wel omdat het helemaal niet goed met hem gaat.

Ze hebben bloed geroken.

Is dat niet wat overdreven?

Nu willen ze me echt dood.

Is dat niet wat overdreven?

Overdreven?

Overdreven, dat lijkt ons inderdaad het woord.

De hoofdredacteur van GeenStijl, Marck Burema alias Pritt Stift, vindt het geweldig leuk om grappen te maken over mijn geestelijke melt-down.

Geinig. Vertel er eens een?

Hij noemt me ‘mislukte zelfmoordenaar’ en ‘suïcidale schoolkrantredacteur’.

Dat zijn geen grappen, dat zijn constateringen, hoewel suïcidaal misschien weer wat overdreven is. Misschien met ‘naar eigen zeggen’ ervoor?

Tegelijkertijd blijft hij me maar uitmaken voor Jodenhater, wat ik de ergst denkbare belediging vind, omdat er in mijn ogen niks verachtelijker is dan een antisemiet, een racist.

Dan zal hij ook wel niet vrolijk worden van ‘Peter Breedveld is een antisemiet‘ of ‘De jodenval van Peter Breedveld‘. Zijn grote probleem dienaangaande is dat hij een antisemiet is en doet alsof hij het niet wil zijn, misschien omdat hij het niet zou willen zijn. Ja, die man zit al heel lang heel erg met zichzelf in de knoop, wat wij u brommen.

Ook wordt hij niet moe me verdacht te maken, zonder een greintje bewijs, zeer goed wetend dat ik daardoor begin dit jaar bijna tot waanzin gedreven werd.

Voorbeeldje? O, neen, wacht het was Peter ‘als ik het doe is het waar, als een ander het doet zijn het verdachtmakingen’ Breedveld. Sorry.

Dus overdreven?

Ja.

Neuh.

Jawel, overdreven.

Deze mensen willen me echt, serieus dood hebben.

Ach welnee. Daar is die zielepoot veel te onbelangrijk voor. In zijn eigen brein is hij echter iemand anders. Paranoïde megalomanie, of megalomane paranoïa, bestaat dat? Als het nog niet bestond, hebben we nu een heel duidelijk eerste geval gesignaleerd. Nu maar hopen dat het niet besmettelijk is.

Dat zouden ze prachtig vinden.

Is dat niet wat overdreven?

Hun menselijkheid is alleen maar schijn.

Zou hij zich misschien recentelijk verdiept hebben in de propaganda uit de twee wereldoorlogen of die van de communisten onder Stalin? En dat hij toen dacht, dat kan ik ook? “Onze tegenstanders zijn geen mensen en daarom deugen ze niet, dus moeten ze dood”, dat idee.

Dat rechtop lopen, die duimen en dat bedekken van hun naaktheid zijn oppervlakkige afleidingsmanoeuvres.

Is dat niet wat overdreven?

Verder is er niks menselijks aan.

Is dat niet wat overdreven?

Althans, niet iets dat ik heb kunnen ontdekken.

Het is toch wat. Vooral wat overdreven.

Ik ga mezelf niet stoerder voordoen dan ik ben: ik lijd er erg onder.

Mooi zo. Alleen zijn wij bang dat hij zich niet alleen niet stoerder, maar zelfs een heel stuk zieliger voordoet dan hij is.

Het leven is op dit moment niet heel erg leuk voor mij.

Het is hem gegund.

Sinds ik in Japan weer bij zinnen kwam, voel ik me meestal sterk en vol zelfvertrouwen, maar soms, als ik een blik op Twitter werp, of in mijn mailbox, of als ik de reacties op deze site modereer, overvalt me opeens weer die inktzwarte wanhoop, alsof een demon me vanuit een donkere hoek bespringt en alle energie uit me wegzuigt.

Blijf dan gewoon weg van Internet. Logisch toch?

Eigenlijk gewoon als een griep, iets dat er opeens is, totaal onverwacht.

Wat een onzin. Eerst legt hij de omstandigheden uit waaronder de verschijnselen zich voordoen en dan zegt hij dat die verschijnselen onder die omstandigheden totaal onverwacht komen. Dat klopt dus niet.

Het is verlammend en ontzettend beangstigend, dat besef dat je in staat bent jezelf iets aan te doen.

Maar hij is helemaal niet in staat gebleken zichzelf daadwerkelijk iets aan te doen, dus is het meer de illusie dan het besef.

Echt een misselijkmakend intense ervaring, pure horror.

Die Breedveld wordt wel erg snel misselijk misschien is het niet zozeer psychisch als wel fysiek. In dat geval moet hij eerst naar de internist en dan kan die hem altijd nog doorsturen naar de psychiater. Hoewel: fysiek is altijd psychisch. Blij dat wij zijn arts niet zijn.

Maar ik waarschuw Burema maar vast: dit wordt een grote teleurstelling voor je.

O jeetje. Hij gaat weer dreigen.

Ik heb teveel om voor te leven en mijn geweten is schoon.

Dreigt hij nu dat hij geen zelfmoord gaat plegen? Daar zal die Burema wakker van liggen zeg. Maar hoe komt hij aan een schoon geweten? Zijn daar speciale middelen voor? Bijzondere medicijnen? Of gewoon een totaal gebrek aan zelfkritiek?

Geen beter wapen dan een schoon geweten.

Dat lijkt ons toch erg afhankelijk van het doel. Wij hebben bijvoorbeeld nog nooit gehoord van een scherpschutter die iemand op pakweg achthonderd meter afstand tussen de ogen wist te treffen met een schoon geweten. Maar goed: Peter ‘ik blijf huilen tot ik er bij neerval’ Breedveld kondigt in feite aan dat hij zich nog een hele tijd tot ieders genoegen wil laten afzeiken en dat hij geen zelfmoord gaat plegen, hoezeer hij ook lijdt. Fijns. En dat terwijl hij niet al te lang geleden nog de juiste oplossing voor zijn problemen rondtwitterde:

Vandaag realiseerde ik me dat er maar één manier is om van het tuig af te komen. Definitief stoppen met FN. Voelde me weer als in maart.

5-10-2013 18.33 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Personen, Strips

Er zijn 14 reacties op “Het ondraaglijke zelfbeklag van Peter Breedveld”

 1. Geert says:

  “omdat er in mijn ogen niks verachtelijker is dan een antisemiet, een racist.“

  Dan moet ie, als ie dat echt meent, onmiddellijk kappen met Hassnae Bouazza.

 2. Geert says:

  PS LOL!!!!!!!!

 3. Geert says:

  Gisteravond twitterde Breedveld/FrontaalNaakt dit:

  “Whoop dee doo. RT @twirus_nl Top Populaire personen: 1 @erwblo 2^ @guidoz 3 @AlexanderNL 4^ @frankmeeuwsen 5^ @FrontaalNaakt”

  Ja, het staat er echt: “Whoop dee doo”

  De man met zelfmoordgedachten vanwege het internet zegt een paar uur later “whoop dee doo” vanwege het internet. En niemand van de meejankerts die daardoor ziet waar het Peter allemaal om te doen is: AANDACHT.

 4. […] ‘Het ondraaglijke zelfbeklag van Peter Breedveld‘ opperde De Grote […]

 5. Jack L. says:

  Het is natuurlijk speculatie, maar is “een schoon geweten” in Breedvelds vocabulaire hetzelfde als wat normale mensen “een bord voor mijn kop” noemen?

 6. DeMessias says:

  Hilarisch, echt heel hard gelachen om deze post!

 7. Ruud Harmsen says:

  Titel in menu:
  “Het ondraaglijke zelfbeklag van Peter Breedveld Bewerken”

  Bewerken?

  – Bewerkt –

 8. Jack L. says:

  “Hun menselijkheid is alleen maar schijn. Dat rechtop lopen, die duimen en dat bedekken van hun naaktheid zijn oppervlakkige afleidingsmanoeuvres. Verder is er niks menselijks aan. Althans, niet iets dat ik heb kunnen ontdekken.“
  De wet van Godwin zegt dat in iedere internetdiscussie op een gegeven moment een nazi-vergelijking langs moet komen. Ik probeer dat moment graag uit te stellen, maar als Peter ‘nazi’s, dat zijn de anderen’ Breedveld een tekst als hierboven schrijft, dan maakt hij het me wel héél moeilijk.

  En dan nog iets: kijk maar weer eens in de comments hoe PB omgaat met bezorgde reaguurders:

  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = == = = = = = == =
  op 05 10 2013 at 14:15 schreef Thomas E:
  Tja Peter, wegduiken in de anonimiteit – waar ook ter wereld – zou wat mij betreft het antwoord zijn. Ik heb dit al meermalen geschreven. En dan bedoel ik: niet uit lafheid, maar simpeleg omdat je dit nooit kunt winnen. Ga toch leuk leven met je familie. Iemand die hardnekkig gepest wordt in de klas gaat ook naar een andere school.

  op 05 10 2013 at 14:17 schreef Peter:
  Wat je maar weigert te beseffen, Thomas, is dat jij de zaak absoluut niet helpt. Integendeel, ik vraag me soms echt af aan wiens kant jij eigenlijk staat.

  op 05 10 2013 at 14:39 schreef Thomas E:
  O gut, daar begint ie weer. Aan JOUW kant, Peter. JOUW kant, hoor je me?? Maar kijk nou eens naar wat je zelf allemaal schrijft: je hebt met zelfdodingsplannen rondgelopen en vindt het leven vaak afschuwelijk (“ik lijd er erg onder. Het leven is op dit moment niet heel erg leuk voor mij.”) Dus ik reik een oplossing aan om je leven leuker te maken. Dat je dat niet snapt.
  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = == = = = = = == =

  Als je zo omgaat met je hondstrouwe vrienden, dan is het niet zo gek dat je overal vijanden gaat zien. En niet alleen maar ziet, op den duur.

 9. Sabian says:

  Megalomaan, cognitief dissonant, paranoïde neigingen, onredelijk en agressief. Het spijt me, maar ik kan er niets anders van maken dan dat Peter Breedveld ‘gestoord’ is. Als hij ook nog gevoelens van depressiviteit , isolatie en zelfs suïcide koestert kan ik niet anders concluderen dan dat hij verre van mentaal gezond is. En dit is geen poging om hem in diskrediet te brengen.

 10. Geert says:

  Het gaat best wel weer goed met Breedveld, zie ik op den Twitter.

  @FrontaalNaakt:
  “Weten jullie wat lekker is? Een rood pepertje in je Cava. Krijgt-ie pit van.”

  Whoop dee doo.

 11. Sasha Beukman says:

  Als Breedveld moslim zou worden , weet ik zeker dat hij in no time ruzie zou maken met Allah en hem zou uitmaken voor racist en fascist. Bovendien is er maar EEN Allah , en die heet toevallig Peter Breedveld.

 12. stoethaspel says:

  Jules Croiset is er niks bij. Zover ik weet bestaan er twee soorten suïcidalen: Zij die het doen en zij die erover praten in de hoop dat na het praten alles anders zal worden.

  Leven is meervoud van lef, schreef Loesje ooit. Breedje bewijst het tegendeel…


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties