Flontara Nakata, de Japanse superheld

In ‘Het ondraaglijke zelfbeklag van Peter Breedveld‘ opperde De Grote Vrager:

Misschien kan hij zelf wel een leuke strip maken, over Flontara Nakata San, de Japanse superheld die naaktbaders behoedt voor kwallen, en avontuurtjes beleeft met blote badjuffrouwen.

Flontara Nakata deed ons denken aan Taka Takata, de Japanse antiheld van Jo-el-Azara en Vicq. Als Peter ‘Spinneman‘ Breedveld zelf model staat voor Flontara Nakata, zou die laatste vermoedelijk heel erg op Taka Takata lijken. De figuur op bijgaande illustratie is Taka Takata.takatakata1

Taka Takata is “tellement myope qu’il est incapable de distinguer un porte-avions d’un kiosque รก journaux!” Peter Breedveld ziet alles zo mogelijk nog minder scherp, dus daar hoeven ze voor Flontara Nakata niets aan te veranderen, of ze zouden de brilleglazen nog iets dikker moeten maken. Flontara Nakata kan de kledij die Taka Takata op bijgaand plaatje draagt zo overnemen en als hij in actie moet komen duikt hij dan bijvoorbeeld net als Superman een telefooncel in om zich om te kleden, of in het geval van Flontara Nakata geheel uit te kleden, want Flontara Nakata doet zijn superheldenwerk natuurlijk in zijn blote leutertje en dropt de kimono in de kliko. Op bijgaand plaatje zien wij ook het belangrijkste wapen van Flontara Nakata, waarmede hij al zijn vijanden denkt te kunnen verslaan: het stokpaardje.

Wij zijn reuze benieuwd naar de eerste aflevering van deze nieuwe strip en lachen ons bij voorbaat al helemaal rot, want dat kan niet anders dan hilarisch worden, dacht u wel?

6-10-2013 13.33 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Personen, Strips

Er zijn 2 reacties op “Flontara Nakata, de Japanse superheld”

  1. Geert says:

    ROFLOL!!!!!!

    Betty NincomBoop lijkt me ook een passend strippersonage. Met z’n “whoop dee doo”. Gristusnogantoe.

  2. […] willen wisselen, zoudt u dan zo vriendelijk willen zijn @FrontaalNaakt, zoals Peter ‘Flontara Nakata‘ Breedveld op Twitter heet, en @Opinieleiders (dat is ons geschorste account) af en toe in […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties