Peter Breedveld en Zwarte Wilders

Eerder op de dag schreef uw en onze captain:

Wij denken dat Peter ‘leve de moslims’ Breedveld het in het verwijderde stuk roerend met ImaDima eens was, en het niet zozeer heeft verwijderd om háár te beschermen, als wel om zichzelf uit de wind te houden.

Inmiddels heeft een onzer lezers ons een skakel naar de cache van Google doen toekomen, met als gevolg dat wij het stukje in quaestie alsnog in zijn geheel kunnen kloosrieden. Misschien komen we er dan achter waarom Peter ‘ik heb niets om me voor te schamen’ Breedveld zich er zo voor schaamt dat hij het heeft verwijderd. Het heette ‘Zwarte Wilders’ en het begon zo:

Het verhaal van Abraham, die in opdracht van God bereid is zijn jongste zoon Isaäk te slachten en te offeren, heeft me als kind de stuipen op het lijf gejaagd.

Dat wisten we al, want daar heeft hij het al eerder over gehad. Wij zeiden toen:

[…] de enige vader die van God de opdracht kreeg zijn zoon te slachten, was Abraham, die door diezelfde god werd tegengehouden, met als gevolg dat genoemde zoon, Isaak, later nog profeet geworden is in de islam.

Peter ‘ik ben altijd al goed geweest in verkeerd begrijpen’ Breedveld heeft het verhaal kennelijk opgevat als griezelverhaal, terwijl anderen begrijpen dat het vooral bedoeld was om duidelijk te maken dat je wel goed gek moet zijn om klakkeloos te doen wat je god je opdraagt. In onze herinnering zegt God dan ook tegen Abraham: “Zeg, vader, ben jij wel goed bij je hoofd? Hier heb je een schaap, slacht dat maar. En nou opgesodemieterd.” Of woorden van gelijke strekking.

Toen ik een jaar of veertien was, vroeg ik mijn godsdienstleraar, één van de raarste kwiebussen die ik ooit heb meegemaakt, wat hij zou doen als hij gedwongen was te kiezen tussen God of zijn familie.

In het wereldbeeld van Peter ‘kwiebus sibi proximus’ Breedveld is hijzelf waarschijnlijk nooit een kwiebus geweest, dus heel veel waarde hoeven wij aan zijn oordeel niet te hechten.

Hij koos zonder aarzelen voor God.

Dat zou je van een godsdienstleraar op een streng gereformeerde school kunnen verwachten, lijkt ons.

Dat was voor mij het duwtje dat ik nodig had om het geloof definitief vaarwel te zeggen.

Zo heeft iedereen een andere aanleiding. Voor onze doctorandus schijnt het een voetbalwedstrijd te zijn geweest, hoewel je natuurlijk niet alles moet geloven wat je op internet leest:

[…] namelijk in het seizoen ’77-’78, toen PSV voor de UEFA-cup met 4-2 van de FC Magdeburg won. Ik was PSV-fan, maar had het gevoel dat er hier uit oogpunt van goddelijke voorzienigheid of rechtvaardigheid iets niet klopte. Achteraf had ik misschien wel ongelijk, en was dit onderdeel van het goddelijk plan dat er uiteindelijk toe leidde dat in 1989 de Berlijnse muur werd neergehaald door gefrustreerde FC Magdeburgfans.

Peter ‘kwiebus kwadratus’ Breedveld gaat verder:

Jarenlang ben ik fel antireligieus geweest.

Daar is niets op tegen, maar we weten dat hij inmiddels islamapologeet is, dus zijn we benieuwd naar zijn smoes.

Vaders zijn van zichzelf al eng genoeg, die moeten niet ook nog eens bereid zijn hun gezin ritueel te slachten omdat een stemmetje in hun hoofd dat opdraagt.

Wij kennen geen enge vaders, maar Peter ‘ik ben zelf een enge vader‘ Breedveld kennelijk wel. Gezien zijn fanatisme en zijn gebrekkige relatie met de werkelijkheid zou het ons niet verbazen als hijzelf stemmetjes hoort, maar zolang die hem alleen opdragen zijn kinderen te dwingen toe te kijken terwijl hij in zijn blote kont zit te geilen op de blote badjuffrouw, valt het nog wel mee. Voor het leven getraumatiseerd zijn ze met zo’n vader toch al.

Abraham (die door zowel de joden, christenen als moslims wordt beschouwd als hun stamvader, alleen is het in de islamitische traditie zijn oudste zoon Ismaël, kind van zijn Egyptische slavin Hagar, die hij wil offeren) is in de ogen van blogger ImaDima de ideale moslim.

Ach zo, daar komt ImaDima om de hoek kijken. De ImaDima die inmiddels getwitterd heeft dat de Duitsers de Hollanders hadden moeten vergassen.

‘Ibrahiem had laten zien dat zijn liefde voor Allah alles overstijgt.

Ibrahiem en Allah zijn Abraham en God, maar dat maakt geen reet uit, want onzin blijft het.

Dat hij zijn eigen leven en dat van zijn meest dierbaren zou geven als Allah dat zou willen.

Dat is ook wat Peter ‘de enge vader’ Breedveld geleerd had.

Deze grootste vorm van opoffering wordt elk jaar door moslims herdacht gedurende Eid al-Adha (offerfeest)’ schrijft ze.

Is dat zo? Dat zal dan wel.

Ik heb me de maaltijd ter gelegenheid van Eid al-Adha al een paar keer goed laten smaken, en zonder me te bekommeren om de achterliggende gedachte van het feest, maar nu heb ik mijn moslima voor de zekerheid even gevraagd wat zij zou doen als God haar zou opdragen haar geliefden te offeren.

Dat was weer Peter ‘ik heb nooit een draai gemaakt‘ Breedveld aan het woord, en met “mijn moslima” bedoelt hij de onbetrouwbare Hassnae Bouazza. Kennelijk heeft ze hem in zijn gezicht uitgelachen, want hoe haar antwoord luidde vermeldt hij niet.

Ik ken ImaDima van Twitter.

Wij inmiddels ook, maar nadat uw en onze captain haar had toegesproken, is ze achter een slotje gaan zitten, zoals dat heet.

ImaDima is moslim en ze noemt zich een ‘pure allochtoon’.

Daar is ook niet veel voor nodig: je hoeft alleen maar in het buitenland geboren te zijn. Màxima is er ook eentje, en onze koning is volgens de geldende regeltjes een zoveelste generatie allochtoon, doch dit terzijde. Wij hebben nix tegen allochtonen, dus als iemand zich allochtoon wil noemen, moet hij dat vooral niet laten. We hebben wel iets tegen godsdienstwaanzinnigen, zoals u weet. En als u het niet wist, weet u het nu.

Ze laat zich regelmatig uit over ‘Nederlanders’ zoals Wilders over allochtonen praat.

Daar zouden wij dan graag even een voorbeeld van zien.

‘Nederlanders’ discrimineren, hebben last van een misplaatst superioriteitsgevoel, ze delen de bevolking in twee kampen in, slaan mensen in elkaar vanwege hun huidskleur of omdat ze moslim zijn en daardoor is het in Nederland ‘ellende’, gaat het er ‘zeer belabberd aan toe’, heerst er Apartheid, kortom, het gebruikelijke verongelijkte gebalk van de beroepsallochtoon.

Hè? Ten eerste dachten wij toch echt niet dat Wilders dit soort dingen ooit over allochtonen gezegd had, maar ten tweede zien wij hier dat Peter ‘moslims zijn lief’ Breedveld zich onverwacht negatief uitlaat over genoemde ImaDima. Daar kijken wij van op. Omdat het dus onverwacht is.

ImaDima is ervan overtuigd dat de multiculturele samenleving in Suriname veel beter is dan in Nederland, op Curaçao wat minder, maar dat komt door de Nederlanders.

Zo, vindt ze dat.

In Ierland gaat het volgens haar goed, want geen Nederlanders, en in Marokko dus ook.

Wij weten niet in hoeverre Peter ‘feiten? Schijt aan de feiten’ Breedveld de gedachten van ImaDima hier correct weergeeft, maar vooruit. Het zal wel.

Dat Marokko christenen uitzet, dat homoseksualiteit en seks voor het huwelijk er illegaal zijn, evenals het publiekelijk eten tijdens de ramadan, deert ImaDima niet.

Dat deert Peter ‘leve de moslims’ Breedveld ook niet, maar dit stuk dateert van november 2010 en toen was hij misschien nog niet de razende islamapologeet die hij nu is. Wij denken dan ook dat hij het stukje heeft verwijderd, omdat hij het nu veel meer met ImaDima eens is dan toen, en dat hij haar tegenstanders geen munitie wil leveren.

Het kan gewoon niet zo zijn dat de multiculturele samenleving in Nederland beter werkt dan in welk land ter wereld ook.

Dat is ook niet zo, dus wat dat betreft heeft ImaDima gelijk.

En wie daar wat tegenin durft te brengen, is een hufter en een Wildersadept die alleen op volgzame vrouwen valt en niks te doen heeft op zijn vrije zaterdag.

Peter ‘de draaikont’ Breedveld had zijn draai nog niet helemaal voltooid en was nog net iets meer Wildersadept dan allochtonenknuffelaar.

Ik heb zat te doen, en ik heb inderdaad veel te veel kostbare tijd verspild aan een ‘discussie’ met een type dat niet eens de betekenis kent van het woord ‘minderheid’ – ze denkt dat dat een woord is dat de ’Nederlanders’ hebben verzonnen om aan te geven dat ImaDima ‘minder’ is dan zij.

Zoveel had hij kennelijk ook niet te doen, dat hij er een heel stuk aan kon wijden.

Maar types als ImaDima fascineren me, en ik weet dat ImaDima een brede onderstroom vertegenwoordigt, een mentaliteit die nauwelijks verschilt van die van Wilders.

Natuurlijk wist hij dat, want types als zijn eigen Hassnae zijn van hetzelfde laken een pak.

ImaDima is niet alleen maar negatief, ze denkt dat het wel goedkomt als we allemaal ‘mengelmoesjes’ worden.

Ach welja. Maar later is ze er dus anders over gaan denken, culminerend in de gewraakte twiet.

Met andere woorden, als het bloed van die verdorven Nederlanders wordt vermengd met het ‘pure’ bloed van allochtonen, als iedereen dus wordt zoals ‘mixje’ ImaDima.

Jaja, raszuiverheid, Blut und Boden en nog zo wat. Vandaar kom je inderdaad vrij snel bij vergassen uit.

En we moeten minder op de verschillen letten tussen bevolkingsgroepen, en op de ‘overeenkomsten focussen’.

Waarom?

Mooie woorden, maar helaas is ImaDima zelf toch vooral gefocust op de verschillen.

En dat terwijl Peter ‘wie niet voor me is, is tegen me’ Breedveld de wereld verdeelt in “Ik en Hassnae tegen de rest”. Niet de aangewezen persoon om iets over andermans wereldbeeld te zeggen, eigenlijk.

Kijk maar: in haar stuk over het offerfeest schrijft ze dat de armen in Nederland ‘elk jaar met offerfeest dankzij de moslims extra vlees te eten hebben’.

Dat mag ze dan even uitleggen.

Moslims moeten namelijk een derde van het ter gelegenheid van het offerfeest geslachte dier aan de armen geven.

Da’s nou heel gek, maar wij kennen geen armen die ooit dat extra vlees ontvangen hebben. Dat zal dan wel aan ons liggen, want dat moslims het gewoon allemaal zelf opvreten is natuurlijk niet waar. Moslims liegen namelijk nooit.

Daar hoef je bij christenen niet om te komen, meent ImaDima.

Neen, die gooien hun geld liever in een collectebus voor het goede doel dan dat ze er vlees voor kopen. Of zo.

‘Met kerst ontvangen ze (de armen – PB) zeer zeker niet van de christenen uit vrije wil voldoende vlees om daar een lekkere kerstmaaltijd van te kunnen bereiden.

Neen.

Zonder een speciale kerstactie georganiseerd door de voedselbanken is het maar de vraag of ze wel kerstpakketten aan de armen kunnen geven.’

Hoeveel moslims zitten er eigenlijk in de leiding van de voedselbanken?

Kortom, moslims zijn betere mensen dan christenen, en ‘mixjes’ zijn beter dan ‘Nederlanders’, maar we moeten vooral op de overeenkomsten focussen.

Dat Peter ‘moslims zijn betere mensen’ Breedveld zijn draai inmiddels afgemaakt heeft en nu zelf ook vindt dat moslims betere mensen zijn en dat alles wat blanke autochtonen zeggen automatisch verdacht is omdat het wordt gezegd door blanke autochtonen, zag hij toen kennelijk nog niet aankomen.

En als je ImaDima erop wijst dat ze ‘Nederlanders’ niks te verwijten heeft, omdat ze zelf ook wellustig discrimineert, generaliseert en demoniseert, werpt ze tegen dat zij ‘goede redenen’ heeft om Nederlanders ‘te bekritiseren’.

Je zou deze zin nu kunnen herhalen, maar dan met Peter ‘de nieuwe ImaDima’ Breedveld in de hoofdrol. Dat heeft hij natuurlijk zelf ook gezien toen hij het stukje herlas en hij wilde verhinderen dat anderen het ook zouden merken. Dat was buiten de cache van Google gerekend.

Schelden op allochtonen is dus racistisch, maar om te schelden op ‘Nederlanders’ heeft ImaDima ‘goede redenen’.

Hier geldt hetzelfde. Grappig, niet?

ImaDima is een zwarte Geert Wilders – zelfs de dubbele moraal is een overeenkomst – en die kunnen we net zo goed gebruiken als het witte origineel.

Peter ‘shit, het is waar’ Breedveld denkt er inmiddels net zo over als ImaDima toen. Met dit stukje veroordeelde hij derhalve zijn huidige zelf, en dát is waarom hij het heeft weggehaald. Sneu hè?

21-10-2013 18.43 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Juridisch, Monarchie, Personen, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “Peter Breedveld en Zwarte Wilders”

  1. Peter-John says:

    Linkje naar de cache van Google werkt niet meer.
    Er zijn veel meer artikelen verdwenen, een aantal staat nog wel in de cache, zoals dit prachtige verhaal http://web.archive.org/web/20071028150733/http://www.peterbreedveld.com/archives/00000906.html

  2. A.Mus says:

    Goede zaak dat hij hier vakkundig ontmaskerd wordt. Zijn eigen site is inmiddels veranderd in een vesting. Alleen de grootste inlikkers en een paar personen die er toevallig al jaren zitten worden getolereerd. Ik vind het hilarisch als een persoon als Martina of ImaDima hem aanvalt want dan krijgt hij weer eens een ‘taste of his own medicin’. Jammer dat hij zelf te dom is om dit te begrijpen. Ik vraag me af of hij werkelijk geen sprankje van zichzelf herkent in de tirades die deze mensen afsteken of dat hij gewoon lak heeft aan zijn hypocrisie.
    Meer dan ooit verklaart hij iedere afwijkende mening nu tot debiel, achterlijk, dom, ‘om hem te pesten’, etc.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties