Flontara Nakata rides again

Enige tijd geleden suggereerde Stommeling Jones dat Peter ‘ik ben een superheld‘ Breedveld model zou kunnen staan voor een Japanse superantiheld die zijn werk in zijn nakie doet, Flontara Nakata geheten. Het belangrijkste wapen van Flontara Nakata is het stokpaardje, en verdomd: Peter ‘Flontara Nakata’ Breedveld haalt vandaag al zijn stokpaardjes weer van stal, dus dat klopt mooi.

Het stukje dat wij vandaag niet met u gaan kloosrieden heet ‘Tijd om de ‘racisme-roepers’ serieus te nemen´. Wij gaan dat niet kloosrieden omdat het helemaal geen tijd is om de ‘racisme-roepers’ serieus te nemen en omdat Peter Breedveld veel te veel woorden nodig heeft om ons van het tegendeel te overtuigen, wat hij overigens niet eens probeert en dat is dan weer niet zo erg, omdat argumenteren sowieso niet zijn sterkste kant is. Als u wel eens iets van hem gelezen heeft, wist u dat al, en anders weet u het nu.

Wij willen er alleen even op wijzen dat het stokpaardje van Peter ‘moslims zijn lief’ Breedveld niet altijd zijn stokpaardje geweest is en dat hij nog steeds moeite heeft om toe te geven dat hij gewoon een enorme draai gemaakt heeft. Wij hebben er al eens op gewezen dat voor Peter ‘alles draait om mij’ Breedveld alles altijd om Peter ‘en als het niet om mij draait, draait het toch om mij’ Breedveld draait, dus hoeft het u niet te verbazen dat ook het stukje over de “racisme-roepers” niet over de “racisme-roepers” gaat, maar over Peter ‘ik roep nooit racisme‘ Breedveld.

Hij beschrijft een stukje geschiedenis, maar omdat zijn draai niet verklaard kan worden uit de beschreven historische ontwikkeling, moet hij doen wat hij wel vaker doet: hij past de ontwikkelingen aan aan zijn draai en dan lijkt het nog wat. Tot aan de tussenkop ‘Moskees in de hens’ (wij dachten dat het meervoud van moskee moskeeën was, doch dit terzijde) gaat het nog wel, maar bij de naam Nekschot moesten wij wel even denken aan dit citaat (ook geciteerd in ‘Frontaal Naakt draait, maar spoort niet’):

Aha, dus Breedveld publiceerde Nekschot slechts uit protest? Nekschot was dus niet meer dan een vaandel in Breedveld’s protestmars? Dat is Peter -draaikont- Breedveld ten voeten uit. De marginale journalist die zich graag tooit met andermans veren in hoop de aandacht op zichzelf te vestigen. Femke Halsema kan erover meepraten.

Na genoemd tussenkopje gaat het mis: de historische ontwikkelingen in Nederland moeten worden aangepast aan de ontwikkelingen in het privéleven van meneer Breedveld, dus dan krijg je dit:

Het resultaat kennen we: de PVV. In een mum van tijd werden de rollen totaal omgedraaid. Een groot deel van de mensen, die zich zorgen maakten om de ‘islamisering’ van Nederland, radicaliseerde in ijltempo. In plaats van een verbod op De Duivelsverzen werd nu opeens een verbod op de koran bepleit, en een ‘kopvoddentax’, moslims werden weggezet als ‘woestijnnazi’s’, moslima’s werden op straat lastiggevallen, sluiers werden van hoofden gerukt, moskees in de hens gestokenen er werd geroepen om het ontslag van iedereen, die openlijk durfde te zeggen dat-ie dit te ver vond gaan.

Dat Peter ‘weer te doorzichtig?’ Breedveld niet de moeite neemt zijn beweringen te staven zijn we inmiddels van hem gewend, evenals dat hij er altijd weer in slaagt zichzelf erin te schrijven. In dit geval doet hij het iets minder opvallend dan anders, maar wij hebben hem natuurlijk door: met “het ontslag van iedereen, die openlijk durfde te zeggen dat-ie dit te ver vond gaan” bedoelt Peter ‘het eeuwige slachtoffer’ Breedveld Peter ‘de onverbeterlijke querulant’ Breedveld. Daarbij verzwijgt hij dat men, indien überhaupt, om zijn ontslag heeft gevraagd nadat hij getwiet had dat PVVjers moesten worden doodgeschoten en dat onze doctorandus weliswaar een paar andere redenen voor zijn ontslag heeft aangevoerd, maar dat niemand Peter ‘de schoolkrantredacteur’ Breedveld ontslagen zou willen zien omdat hij “openlijk durfde te zeggen dat-ie dit te ver vond gaan”. Als je Peter ‘geloof mij maar’ Breedveld moet geloven, is de PVV aan de macht en moeten mensen als Peter ‘ik ben mijn leven niet zeker’ Breedveld en de onbetrouwbare Hassnae Bouazza onderduiken. Waarom doet hij dat?

Waarom herkauw ik die geschiedenis, die in het archief van deze website vrij nauwkeurig is vastgelegd? Welnu, omdat ze zich, zoals ik hierboven al aangaf, herhaalt. Vorige week verscheen er een Europees rapport over het geïnstitutionaliseerde racisme in Nederland. Stevig onderbouwd met cijfers en onderzoeken. Over het racisme in de politiek en de media, de systematische discriminatie van bevolkingsgroepen, de blindheid daarvoor van onze regering.

Oftewel: om zijn gelijk te halen. Maar ja, zelfs als dat rapport geloofwaardig zou zijn, zou het nog geen adstructie voor de boude beweringen van Peter ‘wie gaat dat naast elkaar leggen dan?’ Breedveld zijn. Leg het rapport maar naast de boude beweringen van Peter ‘shit, daar had ik niet op gerekend’ Breedveld en zoek de zeuven verschillen. Of de zeuvenhonderd, dat komt waarschijnlijk dichter in de buurt.

Peter ‘ik heb nu eenmaal alleen mijn stokpaardje’ Breedveld probeert ook de belachelijke discussie over Zwarte Piet uit te buiten, maar ook dat gaat niet zonder de feiten verkeerd weer te geven, dingen weg te laten en vreselijk te overdrijven:

In de media worden antiracisten smalend weggezet als ‘racisme-roepers’. De publieke omroep krijgt geen genoeg van de opinies van schedelmeters en schuimbekkende Marokkanenhaters, maar wie dat racistisch vindt, wordt verweten ‘inflatoir’ bezig te zijn. Wie het niet fijn vindt om ‘neger’ genoemd te worden, wordt voor straf lekker expres 495 achter elkaar ‘neger‘ genoemd.

Het gaat hem daarbij niet eens zozeer om de negers, alswel om de Marokkanen, die er toch echt helemaal nix mee te maken hebben, behalve als ze zich in een van beide zwartepietdiscussiekampen hebben geschaard. Ook zijn bewering over de publieke omroep raakt kant noch wal.

Het ergst in dit stukje van Peter ‘ik moet mijn draai toch goedpraten?’ Breedveld is wel deze alinea:

Ik zie parallellen. Weer wordt een grote groep Nederlanders, die zich ongerust maakt, in de kou gezet door een overheid die zich ijzingwekkend wereldvreemd toont, met een schokkend gebrek aan empathie, ongevoelig voor de feiten en verhoudingen in de samenleving. Weer wordt niet gezien aan welke kant feitelijk de slachtoffers vallen, welke groep het hardst bescherming nodig heeft, of tenminste een uitgestoken hand, een luisterend oor.

Hoeveel negers zijn er inmiddels in de zwartepietdiscussie gesneuveld? Zelfs die ene neger die zogenaamd in elkaar was geslagen had dat toch gelogen? Hoe het ook zij: Peter ‘ik moet wel parallellen zien, want anders vind ik zelfs mijzelf belachelijk’ Breedveld is in zijn eerste overdrijving bepaaldelijk niet gestikt en dan drukken wij ons heel voorzichtig uit.

En wéér zie ik die versmade groep radicaliseren. Ik zie de taal harder worden, de hakken dieper het zand in boren, de verongelijktheid, de frustratie groeien. Hier wordt de kiem gelegd voor een nieuwe PVV, een fotonegatief daarvan.

Dit is klinkklare nonsens, maar er zit een grapje in: bij radicaliseren heeft Peter ‘zo de wind waait, waait mijn jasje’ Breedveld een skakel aangebracht naar een eigen stukje van hem, dat gaat over de volslagen geschifte Egbert A. Martina, waar de volslagen geschifte Peter Breedveld het niet mee eens was, in welk verband hij onder andere meende te moeten opmerken:

Ik meen aannemelijk gemaakt te hebben dat de meeste Nederlanders het woord ‘neger’ gebruiken zonder zich van enig kwaad bewust te zijn, en heel veel witte Nederlanders proberen Martina van hetzelfde te overtuigen, maar Martina vertaalt dat als ‘white Dutch people arguing that it’s okay to dehumanize Black people‘. Je kunt, als je een witte huid hebt, maar beter je mond houden, want álles wat je zegt, can and will be used against you.

Een paar maanden later is Peter Breedveld inmiddels dus zo ver doorgeslagen dat “neger” niet meer kan en vindt hij het wel degelijk tijd om idioten als die Martina serieus te nemen.

25-10-2013 14.25 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Godsdienstwaanzin, Personen, Taal, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “Flontara Nakata rides again”

  1. Harald says:

    Mwah maak je niet zo druk over die gast. Binnenkort zit ie in de lik de ele dag halal sushi te consumeren op staatskosten

  2. knutsel says:

    Kunnen we geen weddenschap afsluiten hoelang het nog duurt tot hij daadwerkelijk een Anil Ramdasje doet?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties