Peter Breedveld is jaloers en teleurgesteld

Peter Breedveld is een schoolkrantredacteur die in de baas zijn tijd een webzijde bijhoudt, Frontaal Naakt geheten. Lang geleden heeft die webzijde een bescheiden succes gekend, maar nadat Peter Breedveld onder invloed van Hassnae Bouazza was omgeslagen als een blad aan een boom en ging verkondigen dat moslims juist heel lief waren, raakte de webzijde in verval. De laatste jaren leidt Frontaal Naakt een kwijnend bestaan en als wij er niet zo veel aandacht aan zouden besteden, zou niemand het doen. Merkwaardigerwijze is Peter ‘de aandachtshoer’ Breedveld helemaal niet blij met ons, maar dat is een ander verhaal.

Vandaag gaan wij het hebben over de jaloezie van Peter ‘groen en geel zijn gewoon mijn clubkleuren’ Breedveld. Peter ‘ik heb iets te zeggen’ Breedveld is namelijk heel jaloers op iedereen die op televisie mag, want hij vindt dat de televisie eerst Peter ‘ik moet op televisie’ Breedveld moet uitnodigen, daarna een hele tijd niemand en dan nog een keer Peter ‘omdat ik het waard ben’ Breedveld. De televisie denkt daar anders over en dan wordt Peter ‘huiliehuilie’ Breedveld boos. Dat heeft vandaag geresulteerd in ‘Brussen en de bekspuger‘, hetgeen wij nu met u gaan kloosrieden. Het begon zo, lieve kijkbuiskinderen:

Afgelopen donderdagavond werd Hassnae gebeld door de redactie van Pauw & Witteman.

Groot feest in huize Bouazzaveld. Weliswaar zit Hassnae als gevolg van vriendjespolitiek onder een van de sneltoetsen va de redactietelefoon van Pauw & Witteman, maar toch nodigen ze haar niet erg vaak uit, omdat ook vriendjespolitiek zijn grenzen kent. Kennelijk.

De politie had eerder die dag bekend gemaakt dat Nederlanders dagelijks 35000 bedreigingen op de sociale media loslaten, waarvan er tweehonderd zo ernstig zijn, dat ze worden nagetrokken.

Als u Peter ‘ik word 200 keer per minuut bedreigd’ Breedveld niet kent, of niet zo gevolgd heeft, weet u misschien niet dat hij denkt dat hij en zijn Hassnae ook wel eens bedreigd zijn en dat hij dat regelmatig met grote overdrijving aan de wereld meent te moeten melden. Heel sneu. Hij zou naar de psychiater moeten, maar hij gaat maar steeds niet.

Hassnae is ervaringsdeskundige, en of ze daarover wilde komen praten in de uitzending.

Hassnae is alleen in de ogen van Peter ‘ik kan het weten, want ik heb het zelf bedacht’ Breedveld ervaringsdeskundige. Zie bijvoorbeeld ‘Peter Breedveld doet het weer ‘, dan weet u wat wij bedoelen.

We waren op weg naar een etentje bij Nadia Bouras en haar man, en met z’n vieren hebben we uitgebreid overlegd wat te doen.

Geen idee wie Nadia Bouras en haar man zijn, maar wat ons opvalt is dat Peter ‘ik heb de broek aan’ Breedveld hier probeert te suggereren dat hij thuis mag meebeslissen. Daar moeten wij eerlijk gezegd een beetje om lachen. Neen, laat ons niet liegen: daar moeten wij heel hard om lachen. Als er nou iemand onder de plak zit, is het wel Peter ‘maar ik mag er wel af en toe op’ Breedveld.

Als Hassnae zou ingaan op de uitnodiging, zou dat namelijk absoluut zeker weten honderd procent gegarandeerd resulteren in nog meer bedreigingen, verdachtmakingen en grof gescheld, zoals de vorige keren, dat ze in de uitzending was, gebeurde.

Wij geloven er geen barst van, al was het maar omdat Peter ‘geloof me nou maar’ Breedveld altijd met dezelfde voorbeelden komt aankakken, waar hij dan ook nog eens geen bewijs bij levert.

Minstens twee weken pure hel dus.

Nou, nou, nou. Heb jij geen deletebutton in je mailprogramma? Of je zet er een filtertje op, dat dreigmailtjes direct in de prullenbak belanden. Plonken is ook een levensvatbare optie. Kortom: je moet niet zo overdrijven.

Aan de andere kant was ook Bert Brussen uitgenodigd, zelfbenoemd slachtoffer van Internetterreur, maar in werkelijkheid één van de belangrijkste aanjagers ervan.

Als je niet beter wist, zou je kunnen denken dat Peter ‘ik wou dat ik Bert Brussen was, want die heeft wél lezers’ Breedveld het hier over zichzelf had. Dat Bert Brussen ook een idioot is, doet hier niet heel erg ter zake, maar we wilden het wel even gezegd hebben.

We vonden het óók een ondraaglijk idee dat Brussen daar, zoals al eerder in de Volkskrant en in Vrij Nederland was gebeurd, zonder één kritisch weerwoord zou mogen losgaan over het leed, dat hem was aangedaan omdat hij alleen maar zijn mening gaf.

Bedoeld is: wij willen overal heel hard mogen janken en Bert Brussen moet zijn mond houden.

Ebru Umar mocht afgelopen zomer namelijk ook al huilie doen bij P&W over dat ze door ‘Kutturkjes’ was uitgescholden, terwijl ze doorgaans zelf lekker met de schelders meedoet.

Wat Peter ‘waarom mag ik nou niet?’ Breedveld het meest steekt is waarschijnlijk dat Bert Brussen en Ebru Umar bekender zijn dan hij en ook nog geld verdienen met internet, terwijl hij zit te verpieteren bij zijn schoolkrant.

De trouwe lezertjes van die fundamentalistisch-hedonistische weblog weten dat ik nogal verongelijkt ben over de media-aandacht die zelfbenoemde ‘islamcritici’ steevast krijgen als een moslim ze weigert voor te laten gaan bij de kassa, terwijl de continue stroom van bedreigingen, verwensingen, het racistische en seksistische gescheld, dat Hassnae elke dag die God geeft over zich heen krijgt, blijkbaar onopgemerkt blijft.

Dat hij “nogal verongelijkt” is, is wel heel voorzichtig uitgedrukt. En zijn schildering van datgene waar hij precies verongelijkt over denkt te zijn, heeft volgens ons meer met zijn ziektebeeld te maken dan met de realiteit.

Tot donderdagavond dan.

Vertel.

Maar was een optreden bij P&W haar de hel waard?

Ja. Hassnae Bouazza is zo mogelijk nog publiciteitsgeiler dan Peter ‘al moet ik er stront voor vreten’ Breedveld, dus die wil graag.

Ze weigerde aanvankelijk, maar de redacteur van P&W bleef aandringen, verzekerde haar dat het niet zou gaan als de vorige keren, dat ze niet één op één tegenover Brussen zou worden gezet, dat het een kans was haar verhaal te doen, enzovoort.

Wij geloven hier geen barst van, wilt u dat wel geloven?

Hij bleef terugbellen, iedere keer vroeg Hassnae nog even bedenktijd, en nog vijf minuten, en nog drie minuten, en nog een minuut.

Als dat echt zo gegaan is, was het een waardeloze redacteur. Met dat soort sterallures moet je gewoon korte metten maken. Graag of niet, per slot van rekening.

Uiteindelijk hakte ze de knoop door: als ze zich niet zou laten afleiden en uitlokken, gewoon kalm haar eigen verhaal vertelde, kon er weinig misgaan, hadden we besloten.

Ja hoor.

Ze zei ja.

Nou, toen sprongen ze bij ‘P&W’ een gat in de lucht, dat begrijpt u. Hun uitzending was gered: de grote en ongelofelijk belangrijke alsmede interessante Hassnae Bouazza zou komen.

Redacteur blij, wij met dichtgeknepen magen.

“Met dichtgeknepen magen”? Is dat een uitdrukking die wij niet kennen en derhalve niet begrijpen, of was de karbonade verkeerd gevallen?

Belde hij twee minuten later weer terug: Brussen had laten weten dat hij niet zou komen als Hassnae in de uitzending zat.

Nou, dat was dus opgelost, want Hassnae wou eigenlijk toch al niet, hadden we begrepen.

“En we willen niet gedwongen worden tussen jullie te kiezen, dus hebben we Brussen in de uitzending, jij hoeft niet meer, bedankt, dag!”

Als ze niet zo moeilijk gedaan had, of interessanter was geweest, had het misschien anders gelegen, denken wij. Wat betreft het eerste is het een typisch geval van ‘eigen schuld, dikke bult’ en aan het tweede is gewoon niets te doen.

We waren totaal verbijsterd.

Dat kan. Vooral als je jezelf iets te hoog hebt zitten, dan snap je dat soort dingen niet.

Dit was de tweede keer dat P&W Hassnae op zo’n onbeschofte manier bejegende.

Nou, dan wist je dat het kon gebeuren. Dan was je als het ware ervaringsdeskundige. Merkwaardig dat je dan nog verbijsterd bent. Kent u ‘Obelix en Co’? De eerste keer dat Obelix zijn menhir komt afleveren bij het Romeinse kamp breekt daar paniek uit, maar bij de tweede keer zijn de Romeinen al een stuk rustiger. Daar moesten wij even aan denken.

We zijn maar gaan eten, al kregen Hassnae en ik nauwelijks een hap door onze keel, en u kunt zich voorstellen waar het gesprek aan tafel over ging.

Over de problemen met de maag? Over de sterallures die averechts gewerkt bleken te hebben? Over de bodemgesteldheid van Zuid-Oost Groningen?

Ik tweette nog wel even dat Bert Brussen, met zijn grote mond, niet met Rifaap Hassnae in discussie durft.

En dat terwijl Hassnae dus zelf zodanig tegen die discussie op zag dat ze er maagproblemen van kreeg. Kent u de uitdrukking ‘de druiven zijn zuur‘? Volgens ons heeft die hier op de een of andere manier wel iets mee te maken.

We gingen natuurlijk niet kijken, totdat ik op Twitter zag dat Erwin Olav en Ingeborg Beugel blijkbaar ook in de uitzending zaten en dat ze het Brussen moeiljk maakten.

In werkelijkheid zat hij nog voor het begin van de uitzending al met zijn neus tegen het beeldscherm, denken wij.

Toen zijn we snel naar de voorkamer verkast en hebben we zitten genieten van de totale ontreddering die zich in full close up op het gezicht van Brussen aftekende.

Wij hebben Bert Brussen een keer op televisie gezien, in ‘Dit was het nieuws’, en toen zag hij er al totaal ontredderd uit. Onze conclusie was dat die man gewoon niet op TV moet, omdat hij niet goed uit zijn woorden komt.

Dit was 'Dit was het nieuws' en dat was het

Dit was ‘Dit was het nieuws’ en dat was het

 

Toch was het allemaal erg onbevredigend.

Dat zal best. Bert Brussen zat in de studio en Peter ‘daar had ik moeten zitten’ Breedveld en zijn Hassnae zaten thuis. Dat kon niet meer goedkomen.

Olaf verweet Brussen heel emotioneel dat die hem had weggezet als vieze relnicht omdat hij, na heel grof te zijn geprovoceerd, GeenStijl-verslaggever Tom Staal in zijn gezicht had gespuugd.

Wat sneu voor die Olaf. Maar ja, had hij maar niet moeten spugen, toch?

Beugel confronteerde Brussen met het gescheld van hem en zijn geestesverwanten en Jeroen Pauw confronteerde hem met een aantal scheldtweets uit het verleden, maar het had verder niks te maken met de aanleiding, namelijk die doodsbedreigingen waar de politie zich mee moet bezighouden.

Slordig van Pauw en Witteman.

Bovendien is het gescheld van Brussen an sich helemaal niet zo interessant.

Dat is waar. En van Brussen blijft zonder gescheld helemaal nix over. Desondanks is hij voor Pauw en Witteman altijd nog een stuk interessanter dan Peter en Hassnae in het kwadraat. Dat moet Peter ‘Bert Brussen is drie keer nix’ Breedveld heel erg steken en dat vinden wij leuk.

Het gaat om de tapijtbombardementen van excessief verbaal geweld die Brussen loslaat op iedereen, wiens of wier mening hem niet bevalt.

Waar gaat het daarom? In ieder geval niet in de bedoelde uitzending.

Het is pure intimidatie en ik ken mensen die daardoor hun mening niet durven te geven op sociale media.

Wij kennen die mensen niet. Wij kennen wel mensen die proberen anderen de mond te snoeren op “sociale media”, Twitter in dit geval:

Vrienden, verricht vandaag een goede daad en rapporteer @Opinieleiders voor spam. Geobsedeerde gek valt iedereen lastig die mij aanspreekt.

Uw en onze captain zit op Twitter als @Opinieleiders, als hij tenminste niet geschorst is.

Wie zich niet laat bangmaken, wordt door Brussen belasterd.

Wie bedreigd of belasterd wordt, kan daar actie tegen ondernemen.

Geen kruimelwerk ook, want Brussen beschuldigt je gerust van kindermisbruik, dat je antisemiet bent of een veroordeelde misdadiger.

Als Peter ‘ik ben je’ Breedveld “je” zegt, bedoelt hij meestal Peter ‘die bedoel ik’ Breedveld. Of Brussen hem ooit van kindermisbruik beticht heeft, weten wij niet, maar wij weten wel dat Peter ‘de antisemiet‘ Breedveld een jodenhater is. Dat hij geen antisemiet genoemd wil worden lijkt ons vooral zíjn probleem en wij denken niet dat Brussen daar rekening mee hoeft te houden.

Daarbij worden steevast opdracht- en werkgevers genoemd, want je moet kapot.

De werkgever van Peter ‘want het gaat altijd over mij’ Breedveld is ongetwijfeld wel eens genoemd en dat is Peter ‘PVVjers moeten dood’ Breedveld zijn eigen domme schuld: had hij maar niet in de baas zijn tijd moeten twitteren dat PVVjers doodgeschoten moesten worden. Vaak is het niet relevant wie iemands werkgever is, maar in het geval van een doorgedraaide medewerker die een ‘belangrijke’ functie heeft bij het bedrijfskrantje en in dier voege als uithangbord of visitekaartje van de werkgever beschouwd kan worden, is het wel degelijk van belang. Dat hoor je te leren bij de basiscursus Public Relations. Wij snappen eerlijk gezegd niet dat Peter ‘kwestie van relaties’ Breedveld niet allang ontslagen is, maar goed.

Brussen wordt daarbij geflankeerd door zijn hondsloyale Sancho Panza Bas Paternotte (‘maar je bént toch ook een veroordeelde misdadiger?’) en door een soort hellehond genaamd Jan Bennink, die overduidelijk veel teveel vrije tijd heeft, en het blijft niet bij ene paar tweets, nee, het gaat jaren door en alle medewerkers van Brussens site The Post Online worden erbij ingezet.

Hier is, zoals zo vaak, sprake van schromelijke overdrijving, als het niet gewoon glashard gelogen is. Maar ja, Peter ‘ik ben niet paranoïde, maar ze moeten mij gewoon hebben’ Breedveld is het zicht op de werkelijkheid al jaren kwijt.

Dáár had het over moeten gaan bij P&W, over de zeer gerichte intimidatie- en smeurcampagnes van niet alleen Brussen, maar ook GeenStijl, Powned, De Dagelijkse Standaard en een leger van Domrechtse wannabees die later, als ze groot zijn, graag GeenStijl willen worden.

Vertel eens, waarom had het “dáár” over moeten gaan?

Ik vraag daar hier nou al jaren aandacht voor, want het is bedoeld om voorstanders van de multiculturele verzorgingsstaat, ofwel de ‘linkschmensen’ en de ‘Gutmenschen‘ het zwijgen op te leggen, vaak met succes (ik ging er zelf dit voorjaar bijna aan onderdoor) en het is een zeer wezenlijke bedreiging van onze democratische rechtsstaat.

Dat valt allemaal reuze mee. Het gescheld over en weer op Internet vindt plaats in zeer kleine kring en is even creatief als effectief, namelijk niet. Dat Peter ‘de mislukte zelfmoordenaar’ Breedveld er “bijna aan onderdoor” gegaan is, weten we alleen van hemzelf en bijna is niet helemaal. Sindsdien heeft hij op Twitter overigens alweer minimaal een keer gezinspeeld op stoppen met Frontaal Naakt, maar wij laten ons niet blij maken met een dooie mus.

De domrechtse blogosfeer is uiteraard uitzinnig van woede over de deconfiture van Brussen en zowel GeenStijl als The Post Online hebben alle zeilen bijgezet om wraak te nemen op Erwin Olaf.

Wij kennen “de domrechtse blogosfeer” niet en wij weten niet eens of die bestaat, maar wij geloven zomaar niet dat er iemand is die zich heel erg opwindt over wat er in een praatprogramma van de staatsomroep gebeurt.

Die moet kapot want hij heeft Tom Staal in zijn gezicht gespuugd.

Zou er behalve Peter Breedveld en zijn aanhangers nog iemand zijn die zowel Erwin Olaf als Tom Staal kent? En zou er behalve Peter Breedveld en zijn aanhangers nog iemand zijn die zich opwindt over Bert Brussen? Wij betwijfelen het.

En Femke Halsema moet ook kapot want die heeft met dat hele spuugincident niks te maken maar die moet gewoon kapot omdat ze kapot moet omdat ze Femke Halsema is en Femke Halsema is de schuld van alles.

Zou dit geraaskal nou in de ogen van Peter ‘zo is het gewoon’ Breedveld een geweldig betoog zijn?

Wat er aan dat spugen van Olaf vooraf ging, wordt door de Brussenfans verzwegen, maar daar heb ik indertijd dit stukje over geschreven en het heet ‘smerige kutnicht’.

Wij hebben de skakel naar “dit stukje” verwijderd. Als meneer Breedveld Olaf de lama wil verdedigen, moet hij dat vooral niet laten, maar wij gaan verder.

Die Tom Staal is trouwens nog erger dan Rutger van Castricum, die een beetje een doofus is vergeleken met Staal, die onschuldige mensen kennelijk serieus dood probeert te krijgen.

Wij zijn niet voldoende ingevoerd in de wereld van Peter ‘het is een nare wereld’ Breedveld om te weten waar dit over gaat, en raden u aan hetzelfde te doen.

En toch blijf ik een naïeve sukkel, want ik hoopte dat Brussens ongetwijfeld traumatische P&W-ervaring hem misschien zou overtuigen wat gas terug te nemen.

En dat is niet gebeurd?

Wat beschaafder te worden.

Beschaafder dan wie?

Nope.

Niet gebeurd? Oei. Nou ja, volgende keer beter dan maar, hè?

5-11-2013 13.58 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Computerij, Cultuur, Godsdienstwaanzin, Juridisch, Politiek, Strips, Televisie, Twitter, Webzijden

Er zijn 2 reacties op “Peter Breedveld is jaloers en teleurgesteld”

  1. Geert says:

    Hij is weer sterrrrk!

    Had Hassnae een pukkel op haar kin maar wilde ze toch graag op tv, want verstand van alles? Ik zie alleen de bovenkant van haar hoofd:

    http://www.at5.nl/tv/de-stelling-van-amsterdam/aflevering/13250

  2. Joop Stoof says:

    Als Breedveld op de tv wil, dan is er binnenkort een uitgelezen kans: Nudisten Lingo. Dan kan hij in z’n blote togus woorden rijgen en zo zijn twee voorliefdes combineren, samen met z’n Gade, kunnen zichzelf het duo Breedsnea noemen!


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties