Redacteur gebruikt schoolkrant voor eigen propaganda

Wij hebben ons altijd afgevraagd waarom een universiteit in vredesnaam een schoolkrant nodig zou hebben, maar wij weten vrij zeker wat er niet de bedoeling van kan zijn, namelijk het maken van politieke propaganda. Als je er als universiteit dan per se een schoolkrantje op na wilt houden, zorg dan dat het nuttige mededelingen voor de studenten bevat (deze week korting op vanillevla in de mensa, kamer te huur tegen redelijke prijs, diploma te koop, van die dingen) of artikelen die op zijn minst in de verte iets met wetenschap te maken hebben.

Peter Breedveld is redacteur van zo’n schoolkrantje en in dier voege schijnt hij alles te kunnen maken, wat wij een slechte zaak vinden. Vandaag gaan wij zijn ‘Linkse docent voor de collegezaal? Geef hem aan!‘ met u kloosrieden, opdat u zich, met ons, afvraagt waarom deze man niet allang bij het schoolkrantje is weggeschopt.

Studenten hoeven zich niet langer in stilte te verbijten wanneer hun docenten vraagtekens zetten bij de vrije markt, de draak steken met rechtse politici en kritisch zijn over de Verenigde Staten van Amerika.

Een merkwaardige beginzin, maar Peter ‘helder schrijven? Zegt me nix’ Breedveld laat wel vaker zien dat hij niet snapt dat de lezer niet helderziende is en derhalve zo’n zin onmogelijk kan begrijpen. Zitten studenten zich tegenwoordig te verbijten? Doen docenten wat Peter ‘vast wel’ Breedveld zegt dat ze doen? Wij weten het niet, maar hij presenteert het als feiten.

Ze kunnen zo’n linkse rakker nu anoniem aangeven op de Facebookpagina ‘Linkse indoctrinatie op mijn universiteit’!

En bij wie kunnen ze die “linkse rakker” dan aangeven? Wat zijn daar de gevolgen van? Is het erg dat ze hem kunnen aangeven? Vragen, vragen, maar geen antwoorden. Wij krijgen het gevoel dat Peter Breedveld niet positief staat tegenover genoemde pagina en eigenlijk slechts bezig is met een nodeloos ingewikkelde formulering van “het most niet magge” of woorden van gelijke strekking.

De pagina is een initiatief van UvA-student Yernaz Ramautarsing, die helemaal klaar is met de verbreiding van het linkse gedachtegoed via de collegezalen, zo vertelt hij in dit Folia-interview.

Folia is ook een schoolkrant, waarvoor natuurlijk hetzelfde geldt als voor die van Peter Breedveld.

‘Laatst nog werd bij een college bestuurskunde verteld dat de overheid moet ingrijpen in de markt om een falen te voorkomen’, aldus Ramautarsing.

Als Ramautarsing aanstoot neemt aan dergelijke uitspraken, staat het hem geheel vrij een Facebookpagina te beginnen, maar er is onzes inziens geen reden waarom de schoolkrant daar aandacht aan zou moeten besteden.

Ramautarsing heeft zelfs ergens op de UvA-campus een portret van Karl Marx gespot.

Zo’n portret hoort daar vermoedelijk niet thuis en het is Ramautarsings goed recht om zich erover op te winden, net zoals het andermans goed recht is, zich op te winden over van alles en nog wat dat op de universiteit niet thuishoort. Er zijn hele vakken die op de universiteit niet gegeven zouden moeten mogen worden en ook daar kun je een Facebookpagina over beginnen. De vraag is natuurlijk of dat nuttig is, maar dat lijkt ons het probleem van degene die de Facebookpagina opzet en draaiende houdt. De schoolkrant heeft er niets mee te maken, aangezien de schoolkrant zich niet te bemoeien heeft met het beleid van de universiteit en met de privézaken van de studenten.

Ook vertelt hij over een docent die zijn studenten dwong een boekje te lezen dat positief was over Barack Obama.

Wij weten niet wat die jongen studeert, maar als hij kritiek heeft op zo’n boekje, moet hij dat met zijn docent bespreken.

Hij vindt dat het de spuigaten uitloopt daarom heeft hij een Facebook-pagina gemaakt waar studenten docenten kunnen schandpalen.

Die indruk hadden we al.

‘De volgende keer dat je in de college weer zo een onzinnig links geinspireerd betoog moet aanhoren weet je waar je ons kan vinden’, staat er op de pagina.

Peter ‘de vleesgeworden schandpaal’ Breedveld is een smeerlap, wist u dat? Onder het mom van, ja, van wat eigenlijk, nagelt hij hier de overigens volslagen onbekende Yernaz Ramautarsing aan de schandpaal, want Yernaz Ramautarsing wil mensen aan de schandpaal genageld zien worden die van Peter ‘ik bepaal dat nu eenmaal’ Breedveld niet aan de schandpaal hoeven.

Ramautarsing wil dat de studenten zo specifiek mogelijk beschrijven hoe de docent over de schreef is gegaan: ‘naam van de docent, van de onderwijsinstelling en welk college je volgt.

Misschien kan hij er ook nog filmpjes bij zetten.

Wil je liever anoniem blijven dan kan je ons eerst een bericht sturen, we zullen discreet met je gegevens omgaan.’

Dat lijkt ons erg nuttig, daar een docent wel eens boos zou kunnen worden als zo’n lummel van een student hem aan de schandpaal probeert te nagelen. Docenten die studenten terug willen pakken hebben daar vaak wel mogelijkheden voor, dus als ze niet weten wie ze moeten hebben, is dat voor de student in quaestie mooi meegenomen.

De pagina heeft inmiddels 281 likes en ook al wat landelijke media-aandacht gekregen.

Slechts 281 likes? Dat is nog geen collegezaal vol. In ieder geval niet bij serieuze studies.

Uit een artikel artikel in Nieuwe Revu blijkt dat Ramautarsing lid is van de ‘Ayn Rand Campus Club Nederland’.

Geheel gekoppiepeest, deze zin, dus “artikel artikel” komt voor rekening van Peter ‘waarom zou ik het overlezen voor ik het plaats?’ Breedveld. Geen idee wat Ramautarsing’s lidmaatschap van die club er mee te maken heeft. Al was hij lid geweest van de Vereniging van Landgoed en Kasteelcampings, of Wandelvereniging Ons Genoegen.

Ayn Rand, filosofe en schrijfster, is één van de grondleggers van het huidige libertarisme, een stroming die de mens zo weinig mogelijk wetten en regels in de weg wil leggen bij het streven naar zijn eigen geluk.

En Wandelvereniging Ons Genoegen wil gezellig een stukje wandelen. Kortom: wat bedoelt Peter ‘ik insinueer iets, maar weet zelf niet wat’ Breedveld nu eigenlijk?

Om meer bekendheid te krijgen voor zijn Facebookpagina, hoopt Ramautarsing op steun van de website GeenStijl, zegt hij tegen Folia.

Aha, nu snappen wij waarom Peter ‘GeenStijl is de vijand’ Breedveld dit lullige initiatiefje meteen de grond in wil boren. Eigenlijk gaat het volgens Peter ‘uiteindelijk gaat het altijd over mij’ Breedveld helemaal niet om die student of zijn initiatiefje, maar om GeenStijl. Strax gaat hij nog vertellen dat uit het enkele feit dat de student GeenStijl noemt, blijkt dat het eigenlijk een initiatief van GeenStijl is en bedoeld om extreemrechts aan de macht te helpen, in ieder geval op de universiteit. Niet onze redenering, maar die van Peter ‘zo werkt dat nu eenmaal’ Breedveld.

‘Misschien roept de UvA bepaalde docenten na een uitspraak wel op het matje.

Als docenten uitspraken doen die niet door de beugel kunnen, moeten ze op het matje geroepen worden, net als schoolkrantredacteuren die oproepen tot het doodschieten van PVVjers, om maar iets te noemen. Wij vinden trouwens dat dat soort redacteuren op staande voet ontslagen moet worden.

En als er niks verandert en het meerdere keren gebeurt, kunnen ze zo’n docent misschien zelfs wel ontslaan.’

Als hij meerdere keren over de schreef gaat, zou dat kunnen, maar dan moet hij het wel erg bont maken.

Het eerste slachtoffer van deze nieuwe Joseph McCarthy is overigens een VU-docent.

Peter ‘historisch besef? Wat is dat?’ Breedveld overdrijft. Dat hij dat op zijn eigen abjecte webzijde doet, moet hij helemaal zelf weten, in de schoolkrant geeft het geen pas.

Die waagde het een grapje te maken over mensen die vinden dat ‘buitenlanders’ minder rechten hebben dan Nederlanders.

Jeetje. En die is dus nu ontslagen dankzij de “nieuwe Joseph McCarthy”? Neen, natuurlijk niet. Maar Peter ‘ik heb mijn punt gemaakt’ Breedveld heeft zijn schoolkrantje even kunnen gebruiken als verlengstuk van zijn persoonlijke webzijde en dat vinden wij een veel kwalijker zaak dan de Facebookpagina van een ongetwijfeld geestelijk minvermogend student. Het enige positieve is dat Peter ‘ik heb het geprobeerd’ Breedveld er op geen enkele wijze in geslaagd is de woorden islam, Hassnae en mosliminsect in zijn stukje te verwerken.

13-11-2013 17.21 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Geschiedenis, Onderwijs, Reclame, Wetenschap

Er zijn 3 reacties op “Redacteur gebruikt schoolkrant voor eigen propaganda”

 1. Sasha Beukman says:

  Gelezen op Ad Valvas :

  Ik vind ook dat “redacteuren” als Peter Breedveld van Ad Valvas, die een groot deel van de VU werktijd zitten te twitteren en linksextreme anti-Nederlandse haatstukjes zitten te schrijven op zijn haatblogje FrontaalNaakt, ontslagen dienen te worden.

  Daar kan geen Stalinistische, Maoïstische of Pol Potistische censuur iets aan veranderen.

  Mag ik dat vinden? Ja, dat mag ik vinden.

 2. Sasha Beukman says:

  Mooi geklets , maar veel belangrijker is dat
  Ad Valvas dubieuze redacteuren heeft die Peter Breedveld heten en die een groot deel van de VU werktijd zitten te twitteren en linksextreme anti-Nederlandse haatstukjes zitten te schrijven op hun haatblogje FrontaalNaakt, en die dus ontslagen dienen te worden.

  Daar kan geen Stalinistische, Maoïstische of Pol Potistische censuur iets aan veranderen.

  Mag ik dat vinden? Ja, dat mag ik vinden.

  * NOOT: We hadden het de eerste keer al begrepen. EINDE NOOT *

 3. Jack L. says:

  Wat mij betreft hoefde Breedveld destijds niet voor die tweet over PVV-ers ontslagen te worden. En zeker niet op staande voet. Immers: na het rumoer betuigde Peter “ik weet wanneer ik te ver ben gegaan” Breedveld spijt voor zijn misplaatste tweet. Zie ook http://www.nieuws.nl/binnenland/20110204/VU-redacteur-heeft-spijt-van-misselijke-PVV-tweet

  Iedereen maakt wel eens een foutje, of zegt wel eens iets zonder erbij na te denken. Maar als je een foutje gemaakt hebt, en daarvoor excuses maakt, dan moet daarmee alle kou uit de lucht zijn, toch?

  Nee dus. Daarna begon Peter “u heeft mijn woord” Breedveld op eenblogje genaamd “Twitter” zijn straatje weer schoon te vegen:

  “…Ik krijg ook wel eens een tweet onder ogen van iemand die ik niet volg, en als die mijn belangstelling wekt, ga ik altijd op zoek naar de context. Dit is niet ingewikkeld. Je kunt zien van wie de tweet afkomstig is, waar de tweet een reactie op is, wat er aan de tweet vooraf ging en wat er na kwam.
  (…)
  Moeten we onze columns en berichten in Jip-en-Janneketaal gaan opstellen, nu ons publiek is uitgebreid met deze angstaanjagende horde briesende barbaren?
  Ik vind van niet.
  (…)
  En dat het een misdaad is om zinnen uit hun context te rukken, niet om zinnen te schrijven die uit hun context gerukt kunnen worden.”
  Zie http://www.frontaalnaakt.nl/archives/twitter.html ; de nadruk op het woordje “altijd” was ook in het originele artikel.

  En nog geen twee jaar later liet Peter “rechtlijnig” Breedveld in de zaak-Natalja-Laurey merken dat bij hem “altijd” niet altijd “altijd betekende: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3374416/2013/01/09/Studente-VU-wil-naam-zuiveren-na-valse-anti-moslimtweets.dhtml

  Samenvattend:
  1. Breedveld maakt een misselijke opmerking.
  2. Breedveld betuigt spijt van de misselijke opmerking.
  3. Breedveld vindt toch dat het niet zijn fout is dat sommige lezers niet kunnen lezen, en daarom denken dat hij een misselijke opmerking maakt (en daarom zelf misselijke opmerkingen gaan maken).
  4. Breedveld blijkt ook niet te kunnen lezen, en maakt ook daarom misselijke opmerkingen tegen over een meisje waarvan hij denkt dat ze misselijke opmerkingen,maakt.

  Het is pijnlijk. Nogmaals, ik ben van mening dat Breedveld niet vanwege één genuanceerd zinnetje zijn baan mag verliezen, maar hij maakt me met zijn gedrag wel een beetje misselijk.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties